مقابله با آلودگي هوا با فتوسنتز مصنوعي
محققان موفق به ابداع سيستمي براي فتوسنتز مصنوعي شده اند که مي تواند باعث پاکسازي هواي آلوده و همزمان توليد انرژي شود.
محققان با اين راهکار موفق شده اند که گازهاي گلخانه اي را از طريق فتوسنتز مصنوعي به هواي تميز بدل و همزمان انرژي نيز توليد کنند؛ به عبارت ديگر، مي توان روزي اين سيستم را در نزديکي تاسيساتي که مقادير زيادي دي اکسيد کربن توليد مي کنند، نصب کرد؛ عملکرد سيستم به اين صورت است که با گرفتن دي اکسيد کربن، آن را به مواد بي ضرر ارگانيک تجزيه مي کند و در اين روند، سوخت خورشيدي نيز توليد مي شود.
به گفته محققان دانشگاه سنترال فلوريدا که اين سيستم را ابداع کرده اند، اين فناوري مي تواند گازهاي گلخانه اي را که با تغيير اوضاع اقليمي هوا ارتباط دارند، به اندازه قابل توجهي کاهش دهد.
محققان براي اين کار از تيتانيوم استفاده کردند و آن را با مولکول هاي ارگانيک که مانند آنتن گيرنده نور عمل مي کند، ترکيب کردند.
از آنجا که اين مولکول ها را مي توان براي جذب رنگ هاي خاصي از نور در اين نوع سيستم تنظيم کرد، محققان آن را براي نور آبي هماهنگ کردند.
محققان سپس فتوراکتور (photoreactor) ال.ايي.دي با نور آبي مونتاژ و آن را آزمايش کردند.
محققان متوجه شدند که اين واکنش، دي اکسيد کربن را به دو شکل کاهش يافته کربن، 'فرمات' ( formate) و 'فرم اميد' (formamide) تبديل کرد که هر دو از انواع سوخت خورشيدي هستند، اين سيستم در حين انجام کار موجب پاکسازي هوا نيز شد.