نیروگاههای خورشیدی راهحل معضل خاموشیها در ایران
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق کشور (ساتبا) گفت: در زمینه تامین برق و رفع معضل خاموشیهای گسترده در سطح کشور از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر، نیروگاههای خورشیدی موردتوجه هستند.
سید محمد صادق زاده امروز ۱۳ تیرماه در آیین افتتاح اولین قطب تخصصی آموزشهای انرژیهای تجدیدپذیر در مجتمع آموزشی و پژوهشی خراسان اظهار کرد: خوشبختانه تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر عمدتا از نیروگاههای خورشیدی و بادی بالغ بر ۶۰۰ مگاوات است و امیدواریم این روند تداوم یابد و تا پایان سال به ۱۰۰۰ مگاوات برسد.
وی افزود: نرخ رشد انرژیهای تجدیدپذیر در سال گذشته بیش از ۴۰ درصد بود اما امسال تا بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است؛ خوشبختانه ایران جزو کشورهایی است که نرخ رشد انرژیهای تجدیدپذیر در آن بالا است و امیدواریم طی سالهای آینده با این نرخ رشد بالا ظرفیت قابل توجهی را تامین کنیم.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تولید برق نیروگاههای تجدیدپذیر با وجود اینکه سوخت مصرف نمیکنند در تابستان انجام می شود و همزمان با بیشترین مصرف برق در کشور است، تصریح کرد: ما در تابستان معمولا بحران تامین برق پبک داریم و ناچار میشویم خاموشیهایی را اعمال کنیم، درحالی که با توجه به افزایش چشمگیر تولید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر، این نیروها میتوانند با این معضل در کشور مقابله کنند.
صادق زاده با بیان اینکه با افزایش رشد نیروگاههای تجدیدپذیر طی چندسال آینده میتوانیم مشکل تامین برق در تابستان را حل کنیم، اضافه کرد: بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق در سیستمهای سرمایشی کشور برای تامین سرمایش کشور استفاده میشود و ما بایستی ۲۰ هزارمگاوات نیروگاه برای آن تامین کنیم.
وی افزود: نیروگاههای خورشیدی همزمان با طلوع آفتاب که سیستم سرمایشی وارد مدار مصرف میگردد، وارد مدار تولید می شوند و اگر ما به اندازه ۲۰ هزارمگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور داشته باشیم، می توانیم بار سرمایشی در کشور را به صورت تضمینی تامین کنیم و دیگر بحران برق در تابستان نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی کشورهدف گذاری شده است که ۵ درصد تامین برق مورد نیاز کشور از طریق انرژیهای تجدیدپذیر صورت گیرد، اما باتوجه به اینکه هزینه تمام شده این نیروگاهها به شدت کاهش یافته به زودی تغییراتی در این سیاست صورت میگیرد و امیدواریم شاهد افزایش ۱۰ درصدی تامین برق از منابع تجدیدپذیر در آینده باشیم.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق کشور(ساتبا) با تاکید براینکه در زمینه تامین خاموشیها از طریق انرژیهای تجدیدپذیر، انرژیهای خورشیدی موردتوجه هستند، عنوان کرد: خوشبختانه طی دوسال گذشته رشد نیروگاههای خورشیدی بالا بوده و اکنون بیش از ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور وجود دارد و اگر با همین نرخ رشد افزایش پیدا کند، تامین انرژی برای رفع خاموشیها به خوبی انجام خواهد شد.
صادق زاد در خصوص استفاده از انرژی بادی در کشور، بیان کرد: انرژیهای بادی به دلیل اینکه سرمایه گذاری طولانی مدتتر و زیرساختهای بیشتری را نسبت به انرژی خورشیدی نیازمند هستند، به سختی توسعه پیدا میکنند. نیروگاه های خورشیدی تا ۶ ماه به بهره برداری می رسند درحالی که برای یک نیروگاه بادی به ۵ سال مطالعه و مراحل راه اندازی نیاز است.
سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی مردم ایران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
وی گفت: حدود دو سال است که رویکرد وزارت نیرو در حوزه انرژیهای تجدید پذیر تغییر کرده و بخاطراینکه تامین بودجه برای دولت با محدودیت همراه بود، رشد خوبی در این زمینه نداشتیم، لذا بخش خصوصی وارد این حوزه شده است. ۱۰هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری موثر توسط بخش خصوصی در حوزه تجدیدپذیرها صورت گرفته که مردم نقش مهمی در آن داشتند.
معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه امروز۵۰۰ شرکت و ۳۰۰۰ فرد حقیقی در حوزه انرژی های تجدید پذیر در ایران مشغول هستند، خاطرنشان کرد: توسعه انرژیهای تجدیدپذیرتوسط بخش خصوص از دوسال قبل شکل گرفته است و به دنبال آن دهها گروه آموزشی در این زمینه در شهرهای مختلف فعالیت میکنند که یک حرکت مثبت مردمی محسوب میشود.
صادق زاده با تاکید براینکه نیروگاه تجدید پذیر دارای برکات زیادی در حوزه آب، محیط زیست، پدافند غیرعامل و توزیع ثروت و اشتغال است، اظهار کرد: شاید به انرژِی های تجدیدپذیر بیشتر بخاطر مزیتهای اجتماعی آن باید پرداخته شود نه صرفا بخاطر تولید انرژی؛ امروز ایجاد اشتغال یکی مشکلات اصلی کشور محسوب میشود و نیروگاههی تجدیدپذیر می توانند برای صدها هزارنفر شغل ایجاد کنند