برای سلامتی آیندگان، انرژی خورشیدی را مقرون به صرفه کنیم
معاون پژوهشی دانشگاه اراک گفت: اگر به فکر سلامت خود و آیندگان هستیم، ناگزیریم در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی سرمایهگذاری کنیم.
دکتر علیرضا فضلعلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، گفت: در حال حاضر دولت نیز پیگیر توسعه انرژیهای خورشیدی است.
وی افزود: در عصر کنونی نباید به منابع سوخت فسیلی متکی باشیم چراکه این منابع دیگر سوخت محسوب نمیشوند و مواد اولیه مصرفی در حوزههای تولید صنعتی به شمار میروند.
وی تصریح کرد: امروزه حتی به گاز طبیعی نیز به عنوان سوخت نگاه نمیشود بلکه این ماده به عنوان ماده اولیه در صنعت پتروشیمی به کار میرود، از این رو باید به سمت کاهش استفاده از این سوختها و استفاده از انرژیهای خورشیدی باشیم.
فضلعلی با بیان اینکه تابش خورشیدی در کشور از میانگین بسیار بالایی برخوردار است، اما تبدیل آن به سایر انرژیها هزینهبر است، افزود: زمانی که قیمت نفت بالای 100دلار بود استفاده از انرژی خورشیدی در کشورهای اروپایی مقرون به صرفه بود، اما در حال حاضر که قیمت نفت به بشکهای زیر 30 دلار کاهش پیدا کرده دیگر مقرون به صرفه نیست و استفاده از انرژی سبز فقط به لحاظ کاهش آلایندگی مطرح است.
معاون پژوهشی دانشگاه اراک گفت: در کشور ما استفاده از انرژی تابشی برای تولید برق که با سوبسید تولید میشود، اصلا مقرون به صرفه نیست چراکه هزینه جاری برای انرژی خورشیدی بسیار بالاست و طبیعی است که با این قیمت، کسی به سمت برق خورشیدی نمیرود.
وی ادامه داد: علیرغم اعتباراتی که دولت میدهد، هنوز هم گرایش به این سمت مقرون به صرفه نیست، همچنین فرهنگ استفاده از آن هنوز در کشور نهادینه نشده به همین دلیل حاضریم از سوخت مازوت استفاده کنیم.
فضلعلی بیان کرد: دانشگاه اراک خود به شبکه انرژی خورشیدی وصل است و هماکنون از آن استفاده میشود، اما میزان تولید برق آن ناچیز است و یکی از مشکلات این است که سطح پنلها باید وسیع باشد. با این حال برآورد میشود که اگر در این زمینه به خوبی کار شود، قادر خواهیم بود بخش عمدهای از برق مصرفی را از سطح پشتبام تولید کنیم گرچه هزینه سرمایه گذاری آن بالاست.
این عضو هیات علمی دانشگاه اراک اظهار کرد: اگر به فکر سلامت خود و آیندگان هستیم ناگزیریم در این زمینه سرمایهگذاری کنیم. کشور آلمان به شدت در این زمینه سرمایهگذاری میکند و سالانه مبالغ هنگفتی را صرف بهبود و اصلاح پنلهای خورشیدی میکند تا این فناوری را مقرون به صرفه کند.