ایران ظرفیت مناسبی در زمینه استفاده از انرژیهای پاک دارد
- کمیسیونر انرژی و تغییرات آب و هوای اتحادیه اروپا در دیدار با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهمترین پیشنهادهای ما به کشورهای جهان برای حفظ محیط زیست استفاده از انرژیهای پاک، خورشیدی و بادی است.
به گزارش خبرنگار شانا، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در دیدار با میگوئل آریاس کانیته، کمیسیونر انرژی و تغییرات آب و هوای اتحادیه اروپا با اشاره به اهمیت موضوع تغییرات آب و هوا و تاثیرات آن در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی، گفت: ایران نیز از تغییرات اقلیمی بسیار متاثر شده است، اما با توجه به شرائط تروریسم، جنگ و ناامنی در منطقه، محیط زیست نخستین اولویت دولتهای همسایه و منطقه نیست و همین امر ایجاد همکاریهای بینالمللی در زمینه محیط زیست را بسیار دشوار میکند.
وی افزود: با توجه به فرامرزی بودن محیط زیست و اثرات آن و در نظر گرفتن شرائط منطقه، ضروری است دیگر کشورها و از جمله اتحادیه اروپا برای رفع معضلات زیست محیطی به ایران کمک کنند.
ابتکار با بیان این که عراق، عربستان، اردن و سوریه از جمله کانونهای خارجی گرد و غبار در ایران هستند، تصریح کرد: افزایش شدت این طوفانهای گرد و غبار طی سالهای گذشته منجر شد تا در تهران نیز شاهد آن باشیم و از آنجاکه بخش عمده این چالش ناشی از کانونهای خارجی و منطقه از جمله عراق است و آنها نیز دارای شرائط صلح و امنیت برای انجام مذاکرات و پیگیری اقدامها در این زمینه نیستند، ایران با مشکلات متعددی در این حوزه روبه رو شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد:جنگ عامل موثری در تخریب محیط زیست منطقه، فرسایش شدید خاک، از بین رفتن پوشش گیاهی و افزایش مناطق بیابانی در منطقه است.
وی با اعلام آمادگی دولت ایران برای امضای توافقنامه پاریس در مجمع عمومی سازمان ملل با حضور سران تمام کشورهای جهان، گفت: ایران آماده امضای برنامه عمل برای رسیدن به اهداف تعیین شده در این توافقنامه است، همچنین ایرن از امضای یادداشت تفاهم و ایجاد همکاریهای دو جانبه و چندجانبه بینالمللی برای رسیدن به اهداف توافقنامه پاریس در زمینه مقابله با اثرات سو تغییرات آب و هوا استقبال میکند.
توسعه پایدار و اقتصاد سبز دو رکن مهم اجرایی شدن توافقنامه تغییرات آب و هوا در پاریس
کمیسیونر انرژی و تغییرات آب و هوای اتحادیه اروپا نیز در این دیدار با اشاره به برخی از مشکلات محیط زیستی در سطح جهان، گفت: ضروری است محیط زیست برای نسلهای کنونی و آینده حفظ شود و به همین جهت است که اتحادیه اروپا با تدوین و تصویب و اجرایی کردن سیاستهایی خاص در این حوزه، تلاش دارد تا به حفظ محیط زیست و کاهش چالشهای آن در سطح جهان کمک کند.
میگوئل آریاس کانیته، با ابراز امیدواری برای توسعه همکاری با ایران در زمینه محیط زیست، افزود: یکی از مهمترین پیشنهادهای ما به کشورهای جهان برای حفظ محیط زیست استفاده از انرژیهای پاک، خورشیدی و بادی بوده که ایران از ظرفیت بسیار خوبی در این زمینه برخوردار است.
وی تصریح کرد: بنابراین یکی از مهمترین زمینه های پیشنهادی برای همکاری میان اتحادیه اروپا و ایران در حوزه محیط زیست، بحث توسعه و گسترش انرژیهای پاک است که در کاهش تولید انتشار گازهای گلخانهای به عنوان مهمترین عامل موثر بر تغییرات اقلیم نیز نقشی اساسی دارد.
کمیسیونر انرژی و تغییرات آب و هوای اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر اهمیت و ضرورت اجرایی شدن توافقنامه پاریس، عنوان کرد: لازمه اجرایی شدن این توافق، قرار گرفتن رشد و توسعه کشورها در مسیر پایداری و دستیابی به اقتصاد سبز است.
وی افزود: یکی از راهکارهای اتحادیه اروپا در این زمینه، تشویق و ترغیب شهرداری کشورهای اروپایی برای توسعه همکاری با بخشهای اقتصادی، کشاورزی، صنعتی و تولیدی، همچنین جذب مشارکت جوامع محلی و بومی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در فرآیندهای تولیدی و خدماتی است.