قاچاق سوخت در نیروگاهها به حداقل رسیده است
پدیدهای به نام قاچاق سوخت مدتهاست که در بدنه اقتصاد کشور رشد کرده است. بسیاری از کارشناسان و مسئولان بر این باورند قاچاق سوخت دلایل متعددی دارد و فقط یکی از این دلایل قیمت پایین سوخت در کشور است.
دلایل دیگر مربوط به شبکه سوخترسانی، شبکه حملونقل کالا و سوخت و ... است. به همین دلیل هم هدفمندی یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی فقط یکی از مشکلات را توانست تا حدودی حل کند؛ ولی مشکلات دیگر همچنان باقی ماند و نیاز به راهحلهای دیگر همچنان وجود داشت.
قاسم خورشیدی، مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق سوخت ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در حالیکه در گذشته در برخی موارد با تبانی راننده با عوامل نیروگاهها شاهد بروز تخلفاتی بودیم، ولي امروزه ابزارهای کنترلی کاملا اتوماتیک و دیجیتالی شده و دخالت عوامل انسانی و به دنبال آن انحراف از شبکه نیروگاهی و قاچاق سوخت نیز به حداقل خود رسیده است.او افزود: میانگین مصرف سوخت نیروگاهها در سال ١٣٩٢ حدود ٧٥میلیون لیتر بود که توانستیم با کنترل و نظارتهای الکترونیکی و میدانی حجم انحراف و قاچاق از شبکه نیروگاهی را مدیریت و کنترل کنیم؛ به نحوی که این میزان در بخش نیروگاهی در سال گذشته به کمتر از ٣٧میلیون لیتر کاهش پیدا کرد که البته دلیل اصلی این میزان کاهش به دلیل جایگزین شدن گاز طبیعی به جای سوخت مایع بود.وی ادامه داد: دولت یازدهم برای اینکه بتواند با میزان قاچاق سوخت مقابله کند، آسیبشناسیهایی در حوزههای مختلف انجام داد و در بخش نیروگاهی نیز با طراحی سامانههای مرتبط شاهد افزایش نظارت در این بخش هستیم.
خورشیدی با بیان اینکه انحراف از شبکه نیروگاهی و قاچاق در این بخش به حداقل خود رسیده است، گفت: زمانی که کامیونها وارد نیروگاهها میشوند با دوربینهای پلاکخوان چک میشوند و از طرفی با کاهش دخالت عوامل انسانی میزان تخلفات نیز بسیار کاهش یافته است.