نگاه سرمایه گذاران خارجی به باد و آفتاب ایران
نگاه سرمایه گذاران خارجی به باد و آفتاب ایران
سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی حتی بیشتر از سوختهای فسیلی تمایل به سرمایه گذاری در انرژیهای خورشیدی و بادی دارند. ضمن اینکه شرکتهای ایرانی نیز در زمینه انرژیهای نو از تجربه و توان کافی برخوردارند و به دنبال فضا برای سرمایه گذاری هستند
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس: بعد از برجام، سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی حتی بیشتر از سوختهای فسیلی تمایل به سرمایه گذاری در انرژیهای خورشیدی و بادی دارند. ضمن اینکه شرکتهای ایرانی نیز در زمینه انرژیهای نو از تجربه و توان کافی برخوردارند و به دنبال فضا برای سرمایه گذاری هستند
علی اکبر سمیعی: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و یا پاک روز به روز در دنیا در حال فراگیر شدن است. در کشور ما نیز که چالشهای محیط زیستی یکی از مهمترین چالشهای کشور برای سالهای آینده است استفاده از انرژیهای نو یک ضرورت اجتناب ناپذیر است زیرا این انرژیها علاوه بر صرفه اقتصادی هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.
استقبال سرمایه گذاران خارجی
در همین حال، حسین امیری خامکانی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با آفتاب یزد تصریح کرد: ما نسبت به کشورهای همسایه سابقه فعالیت بیشتری در حوزه انرژیهای نو داریم.
وزش بادهای بسیار خوب در کشور زمینه استفاده از انرژیهای بادی را فراهم کرده است.ضمن اینکه با توجه به تابش نور خورشید در تمام کشور با کیفیت عالی، استفاده از انرژیهای خورشیدی نیز مزیت اقتصادی و زیست محیطی فراوانی برای کشور خواهد داشت. دنیا نیز به سمت استفاده از انرژیهای پاک پیش میرود که انرژی بادی و خورشیدی از جمله این انرژیهاست. امیری خامکانی گفت: استفاده از انرژیهای نو مزیتهای زیست محیطی داشته و موجب کاهش مصرف سوختهای فسیلی میشود که آلاینده محیط زیست هستند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که چقدر سرمایهگذاران داخلی و خارجی مایل به سرمایهگذاری در انرژیهای نو هستند؟ گفت: اتفاقا استقبال سرمایه گذاران بسیار زیاد بوده و حتی بعد از برجام، سرمایه گذاران خارجی در حوزه انرژی حتی بیشتر از سوختهای فسیلی تمایل به سرمایه گذاری در انرژیهای خورشیدی و بادی دارند و بیشترین متقاضی سرمایه گذاری در حوزه انرژی در این دو حوزه علاقه مند به سرمایهگذاری هستند. ضمن اینکه شرکتهای ایرانی نیز در زمینه انرژیهای نو از تجربه و توان کافی برخوردارند و به دنبال فضا برای سرمایهگذاری هستند.
ایران به دنبال بهترین پیشنهادها
از سوی دیگر بلومبرگ در این خصوص نوشت: ایران در نظر دارد تا پایان سال 2016، اولین مناقصه خود را برای پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ به انجام برساند. مناقصهای که میتواند تا پایان تکمیل پروژه، سرمایهای 12 میلیارد دلاری را وارد ایران کند. به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ، حمید چیتچیان وزیر انرژی ایران در لندن اعلام کرد؛ ایران میخواهد در 5 سال آینده 5گیگاوات ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر خود را افزایش داده و 2.5 گیگاوات نیز تا سال 2030
به این ظرفیت اضافه کند. این کشور که از سال گذشته به دنبال جذب سرمایهگذاران خارجی بوده، همزمان با تقویت صادرات نفت خود در پی جذب سرمایهگذاران بینالمللی در حوزه انرژی سبز است.چیتچیان اظهار داشت: «ما نمیخواهیم از پول نفت در بخش انرژیهای نو استفاده کنیم. تمامی سرمایهگذاریهای ما توسط بخش خصوصی خواهد بود که شامل شرکتهای داخلی و خارجی میشود.»بر اساس اعلام چیتچیان، دولت ایران به دنبال تجارت با کشورها و شرکتهایی است که بهترین پیشنهاد مالی را به این کشور ارائه کنند. وزارت انرژی در حال مذاکره با برخی از شرکتهای بزرگ انرژیهای تجدیدپذیر دنیا نظیر وستاس وایند سیستم و زیمنس است.خوان آراتوس، مدیر فروش وستاس ماه گذشته اعلام کرد ایران میتواند یک بازار جدید مهم برای انرژی بادی باشد. شرکت ایران خودرو در حال قرارداد با شرکت کرهای الجی به منظور توسعه مشترک خودروهای الکتریکی است.