مشکل اختصاص زمین برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی در شیروان همچنان ادامه دارد
مشکل اختصاص زمین برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی در شیروان همچنان ادامه دارد
مدیرعامل شرکت برق خراسانشمالی گفت: مشکل اختصاص زمین برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی در شیروان همچنان ادامه دارد.
علیرضا صبوری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسانشمالی، با اشاره به حضور سرمایهگذار سوئیسی در سال گذشته برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان اظهار کرد: قرار است تا این سرمایهگذار خارجی 100 مگاوات انرژی خورشیدی را در جاجرم، 50 مگاوات در بجنورد، 50 مگاوات در اسفراین و 50 مگاوات نیز در شیروان تولید کند.
وی افزود: تاکنون 100 درصد زمین مورد نیاز برای ایجاد این نیروگاه در شهرستان جاجرم اختصاص یافته و قرارداد منعقد شده است و به احتمال فراوان طی هفته آینده کلنگ اجرای این پروژه در منطقه به زمین زده میشود.
صبوری ادامه داد: 95 درصد از زمین مورد نیاز در شهرستان شیروان نیز اختصاص یافته است، و باید برای اجرای پروژه توافقنامهای منعقد شود و به طور کلی برای اجرای این پروژه در این شهرستان مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه برای واگذاری زمین در شهرستان شیروان مشکلاتی به وجود دارد، تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی استان رقم بالایی را برای واگذاری زمین در این شهرستان پیشنهاد کرده است و این امر موجب بروز اختلاف میان این اداره کل و سرمایهگذار شده است.
صبوری با اشاره به اینکه اداره کل منابع طبیعی استان رقم 18 میلیارد ریال را به عنوان حق چرا به سرمایهگذار اعلام کرده تا پرداخت کند، اظهار کرد: این عدد، رقم بالایی است و ممکن است اگر این مشکل حل نشود زمین دیگری در این شهرستان در نظر گرفته شود.
وی توضیح داد: در صورت مبادله قرارداد بین این سرمایهگذار با سازمان انرژیهای نو، این شرکت خارجی متعهد خواهد شد که طی 18 ماه زیرساختهای لازم را فراهم کند و از سوی دیگر سرمایه لازم برای اجرای این طرح بهصورت کامل توسط این سرمایهگذار تامین میشودف آورده این سرمایهگذار نیز 1500 میلیارد تومان است.
این مقام مسئول اظهار کرد: این استان زمینهایی را به صورت اجاره 20 ساله به منظور ساخت این نیروگاهها در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد.
وی، میزان اوج مصرف برق در استان را در بخشهای مختلف توسط مشترکان، بخش کشاورزی و صنعت 250 مگاوات بیان کرد و توضیح داد: با راهاندازی این نیروگاههای خورشیدی برق مورد نیاز استان از این طریق تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسانشمالی تصریح کرد: سالانه حدود یک میلیون و 500 هزار تن گازهای آلاینده بابت تولید برق در نیروگاههای استان وارد جو میشوند که با راهاندازی این نیروگاههای خورشیدی و تولید انرژی خورشیدی میزان انتشار این نوع از گازها به صفر خواهد رسید و خراسانشمالی تبدیل به استانی پاک و سبز خواهد شد.
وی افزود: با تولید 250 مگاوات انرژی خورشیدی در استان، خراسانشمالی استانی پیش رو در تولید انرژیهای تجدید شونده خواهد شد.