کردستان پیشگام تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر/ اجرای 157 پروژه در حوزه برق دتا پایان سال
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه در بخش انرژی خورشیدی استان کردستان از استانهای پیشرو است، گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود در استان پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بالغ بر 157 پروژه در حوزه برق اجرایی شود.
محمد مصطفی نجفیان امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه کردستان با اشاره به اینکه صنعت برق در سه حوزه تولید، انتقال و توزیع فعالیت می کند،اظهار کرد: در بحث تولید یک نیروگاه سیکل ترکیبی با قدرت 936 مگابایت با چهار واحد گازی و دو واحد بخار در کردستان فعال است.
وی با بیان اینکه با راه اندازی این نیروگاه، استان کردستان به عنوان یک استان مولد در تولید برق در شبکه سراسری فعال است، افزود: با تجهیز این نیروگاه علاوه بر تأمین برق استان، امکان صدور برق به کشورهای همجوار فراهم شد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان تصریح کرد: یک نیروگاه دیزلی به عنوان تنها نیروگاه دیزلی غرب کشور که دارای قدمتی 40 ساله بوده، با تولیدی حدود 15 مگابایت در راستای تقویت نیروگاه برق استان فعال است.
وی احداث یک نیروگاه 10 مگابایتی در سد آزاد را دستاورد سفر ریاست جمهوری دانسته و گفت: در حوزه نیروگاه خورشیدی نیز با هدف تولید 100 مگابایت برق، تعدادی نیروگاه خورشیدی در 15 مدرسه با قدرت پنج مگابایت و همچنین تعدادی نیروگاه های خورشیدی در برخی ادارات و مراکز آموزشی نصب و راه اندازی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با ذکر این نکته که طی سالهای اخیر مطالعاتی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفته است، از استقرار دکل بادسنجی در چند نقطه استان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در بخش انرژی خورشیدی استان کردستان از استانهای پیشرو است، اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در استان مراحل استقرار و راه اندازی دو نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید 20 کیلووات در مساحت20 هکتار زمین با سرمایه گذاری خارجی در دست اقدام و اجرایی شدن است.
نجفیان با بیان اینکه از بحث انتقال به عنوان رابط بین تولید و توزیع یاد میشود، گفت: خطوط انتقال و توزیع برق در ولتاژهای 132، 230 و 400 کیلووات صورت می گیرد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر خطوط انتقال 400 کیلووات در استان استقرار نیافته است، ادامه داد: این مهم در آینده نزدیک تحقق خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان تعداد پستهای مستقر در استان را هفت پست230 کیلووات اعلام و بیان کرد: برق شبکه سراسری از طریق این هفت پست ساماندهی می شود.
وی با بیان اینکه خرید انرژی از مبادی تولید، توزیع و فروش خدمات پس از فروش به مصرف کنندگان تأمین میشود، تصریح کرد: این مهم در قالب پنج تعرفه خانگی، کشاورزی، صنعتی، سایر مصارف و عمومی محقق می شود.
سهم صنعت در مصرف برق حدود یک درصد است
نجفیان تعداد مشترکین انشعاب برق استان را 600 هزار مشترک دانست و گفت: 85 درصد این مشترکین در بخش خانگی است که بالغ بر 50 درصد انرژی تولیدی برق را مصرف می کنند.
وی سهم بخش صنعت و کشاورزی را مصرف برق بسیار ناچیز دانسته و گفت: 15 درصد مصرف کنندگان برق استان را بخش صنعت، کشاورزی، تجاری و عمومی به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به سهم ناچیز بخش صنعت به عنوان حوزه مولد و تأثیرگذار، بیان کرد: سهم این بخش حدود یک درصد است که تنها 10 درصد برق تولیدی استان را مصرف می کند.
نجفیان این امر را مهر تأییدی بر ضعف حوزه صنعت در استان دانست و ادامه داد: متأسفانه این ضعف در حوزه کشاورزی هم به طور محسوسی قابل درک است.
وی بزرگترین چالش در حوزه برق را فروش دانست و افزود: در بحث توسعه استان و افزایش شبکه در حوزه سرمایه گذاری، میزان درآمد حاصله از فروش انشعاب و خدمات پاسخگو نیست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان کل درآمد اداره برق را از محل انشعابات و فروش انرژی دانسته که آنهم به دلیل کاهش فروش انشعاب و درآمد پایین حوزه فروش عملاً فاقد کارایی لازم دانست.
وی با بیان اینکه در بحث وصول مطالبات نیز مشکلات زیادی گریبانگیر شرکت برق استان است، اظهار کرد: تا پایان سال 94 بالغ بر 45 میلیارد تومان بدهی مشترکین و بالغ بر 9 میلیارد تومان بدهی ادارات به شرکت برق کردستان بوده است.
نجفیان طول عمر شبکه برق استان را معادل طول عمر انقلاب دانست و اظهار کرد: خوشبختانه استان کردستان جزو معدود استانهایی است که تمامی مناطق آن در ابتدای انقلاب تا کنون دارای سیستم برق بوده، اما به دلیل محدودیت منابع مالی تا کنون اقدام شایان توجه ای در راستای اصلاح این شبکه صورت نگرفته است.
بالغ بر شش هزار انشعاب غیرمجاز برق در کردستان موجود است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان در بخش دیگری از سخنان خود بحث سرقت انرژی و استفاده غیرمجاز از شبکه را از دیگر معضلات این شرکت دانست و گفت: بالغ بر شش هزار انشعاب غیرمجاز در استان وجود دارد که افزایش بار غیرقابل کنترلی را به شبکه برق استان تحمیل کرده است.
وی بیشترین تعداد انشعابات استان را مربوط به شهر سنندج دانسته و خاطرنشان کرد: انشعابات غیرمجاز سالانه خسارتی بالغ بر پنج میلیارد تومان را به دنبال داشته است.
نجفیان در پایان از آماده بهره برداری بودن 157 پروژه طی سال جاری خبر داد و یادآور شد: هرچند اجرایی کردن این پروزه ها نیازمند تأمین منابع مالی از طریق فروش و ارائه خدمات صورت خواهد پذیرفت اما امیدواریم با فرهنگ سازی مناسب بتوان با استقرار فرهنگ صرفه جویی از طریق مشترکین، نیروگاه مجازی را در سیستم شبکه برق ایجاد کنیم.