برق 8 روستای کردستان به وسیله انرژی خورشیدی تامین شده است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: در حال حاضر برق ۸ روستای استان به وسیله انرژی خورشیدی تولید و تامین میشود.
محمدمصطفی نجفیان امروز در جلسه تشریح و واگذاری سامانه انرژی خورشیدی به تعدادی از مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان که با حضور رییس اداره امور طرح های اشتغال کمیته امداد کشور و مدیر برق انرژی روستایی فتوولتائیک سانا تشکیل شد، گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان با سازمان انرژی های نو(سانا) توافق نامه ای منعقد کرده که در این راستا تا سه هزار کیلو وات در حوزه انرژی های تجدیدپذیر کار کند.
وی با بیان اینکه از میزان مذکور یک هزار کیلو وات مربوط به انرژی خورشیدی و مابقی بادی است، اظهارداشت: علی رغم اینکه تولید انرژی جزو رسالت شرکت های توزیع نیروی برق نیست ولی به دلیل اهمیت استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیز و ظرفیت های استان، در این رابطه هم ورود پیدا کردیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه تا چهار دکل بادسنجی در استان وجود دارد، ادامه داد: در چند سال اخیر با کمک سازمان انرژی های نو مطالعاتی در خصوص ظرفیت های بادی و خورشیدی کردستان شده است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان اضافه کرد: نتیجه مطالعات انجام شده در ارتباط با انرژی باد در منطقه زرینه اعلام شده، و براساس این نتایج این منطقه ظرفیت لازم برای ایجاد نیروگاه های بادی را دارد.
نجفیان به عوامل دخیل در ایجاد نیروگاه های خورشیدی اشاره کرد و اظهارداشت: رطوبت هوا و تابش و زاویه خورشید عامل هایی برای داشتن بیشترین راندمان در بحث نیروگاه های خورشیدی است.
وی با بیان اینکه هزار و ۷۰۰ روستای استان از نعمت برق برخوردارند، عنوان کرد: هشت روستای استان از ۷،۸ سال گذشته به وسیله انرژی خورشیدی برق دار شدند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون تعدادی از اماکن مذهبی استان هم به وسیله انرژی خورشیدی برق دار شدند، ادامه داد: به دلیل استقبال اندک مردم از نصب تجهیزات مربوط به سیستم انرژی خورشیدی دراستان، برای ممانعت از برگشت اعتبارات حوزه استفاده انرژی های نو، تعدادی از دستگاه و ادارات سطح استان را به این سیستم مجهز کردیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان بیان کرد: نیروگاه های خورشیدی از ۵ الی ۲۰ کیلو وات در دانشگاه کردستان، اداره کل فنی و حرفه ای، بانک کشاورزی، شرکت گاز و برق استان راه اندازی و نصب شده است.
نجفیان یکی از رویکردهای وزارت نیرو در سال های اخیر را توزیع انرژی های نو ذکر کرد و افزود: سرمایه گذاری اولیه این طرح در ابتدا شاید زیاد باشد ولی امکان برگشت سرمایه وجود دارد.
وی اظهارداشت: متاسفانه کشورما دراستفاده از انرژی های نو از سایر کشورهای دنیا عقب تر است، امیدواریم طی سال های جاری این مهم در کشورمان توسعه پیدا کند.
وی بیان کرد: کمیته امداد کردستان به عنوان استان پایلوت در سطح کشور درنصب تجهیزات انرژی خورشیدی انتخاب شده و قرار است که در این اقدام در بین مددجویان این نهاد انجام شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان عنوان کرد: نصب و راه اندازی نیروگاه خورشیدی در ساختمان های محل سکونت مددجویان کمیته امداد علاوه براینکه منبع درآمدی برای این قشر خواهد شد کمکی هم به شبکه برق استان خواهد کرد.