تلفات 17درصدی شبکه برق هرمزگان/ ظرفیت های استان در حوزه ی تجدیدپذیرها
معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری هرمزگان گفت: باتوجه به توسعه روزافزون استان آماده استقبال ازسرمایه گذاران خارجی درصنعت برق به ویژه احداث نیروگاه های تجدید پذیر وسیکل ترکیبی هستیم.
علی رئوفی پیش ازظهر یکشنبه در نشست مشترک مسئولان هرمزگانی با سرمایه گذاران روسی در استانداری هرمزگان تشکیل شد با اشاره به اهمیت توسعه صنعت برق در استان هرمزگان بیان داشت: استان هرمزگان استانی توسعه ای و در حال رشد است و وجود جزایر متعدد و صنایع بزرگ در این استان اهمیت توسعه صنعت برق را در هرمزگان دو چندان کرده است.
رئوفی اظهار داشت: درحال حاضر بخش مهمی از برق مورد نیاز استان هرمزگان هرمزگان از سه نیروگاه بزرگ هزار و ۳۳۰مگاواتی در غرب بندرعباس، نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی در ۳۵ کیلومتری شرق بندرعباس و نیروگاه ۶۵۰ مگاواتی در ۱۰ کیلومتری شمال بندرعباس تامین می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان در همین رابطه اضافه کرد: مجموع برق مورد نیاز استان هرمزگان در حال حاضر ۳ هزار مگاوات است که ۲۵۰۰مگاوات آن از سه نیروگاه موجود در استان و مابقی از طریق شبکه سراسری بر تامین می شود.
رئوفی در ادامه تصریح کرد: هرمزگان در زمینه احداث نیروگاه های سیکل ترکیبی، نیروگاه های تجدید پذیر بخصوص توسعه نیروگاه های خورشیدی آماده استقبال از سرمایه گذاران خارجی است و در این زمینه ظرفیت های مناسبی برای سرمایه گذاری در هرمزگان وجود دارد.
رئوفی اضافه کرد: به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی در استان هرمزگان نظیر وزش باد های فصلی و تابش طولانی مدت خورشیدی شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه های خورشیدی وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان در ادامه به اهمیت توسعه صنعت برق در جزایر هرمزگان اشاره کرد و تصریح کرد: هرمزگان از ۱۴ جزیره بزرگ و کوچک برخوردار است که توسعه شبکه انتقال برق به جزایر به صورت قابل های زیر دریایی، رو دریایی و ایجاد نیروگاه های جدید در جزایر استان ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران در جزایر هرمزگان است.
رئوفی اظهار داشت: توسعه و گسترش شبکه های انتقال برق با هدف کاهش تلفات برق زمینه مناسب دیگر صنعت برق هرمزگان برای سرمایه گذارن خارجی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان اظهارداشت: هم اکنون درصد اتلاف برق در هرمزگان در شبکه انتقال ۱۷ درصد است که با سرمایه گذاری مناسب در این بخش این اتلاف به ۷ درصد کاهش خواهد یافت و سرمایه گذاری در شبکه انتقال برق ظرفیت مناسب سرمایه گذاری است.
رئوفی بر اهمیت هوشمند سازی کنتور های برق برای کاهش تلفات انرژی در هرمزگان و افزایش راندمان این بخش اشاره و در این خصوص خاطرنشان کرد: راه اندازی کارخانه ویژه تولید کنتور های هوشمند در هرمزگان ظرفیت مناسب سرمایه گذاری در هرمزگان برای سرمایه گذاران است.
همچنین در این نشست پرزنت سرمایه گذار روسی با اعلام آمادگی جهت سرمایه گذاری و تامین مالی پروژه اولویت دار برق هرمزگان اظهار امیدواری کرد بزودی توافقات و مذاکرات صورت گرفته عملیاتی و وارد فاز اجرایی شود.
در پایان این نشست مقرر شد طی دو هفته آینده جلسه مجددی با حضور سرمایه گذاران روسی و مسئولان هرمزگانی تشکیل و مدیران شرکت توزیع برق و شرکت نیروگاههای برق استان پروژه های سرمایه گذاری حوزه های برق، انرژی و احداث کارخانه کنتور هوشمند برق جهت سرمایه گذاری به سرمایه گذاران روسی اعلام کنند.