تأمین برق روستاها باانرژی خورشیدی
استفاده از انرژی خورشیدی برای برقرسانی به روستاهای لرستان در حالی است که به نظر میرسد باتوجه به قابلیتهای ایران درزمینهٔ انرژیهای پاک نیازمندسرمایهگذاری جدیتر دراین بخش هستیم.
روند رو به رشد استفاده از انرژی با افزایش جمعیت از یکسو و رشد نیازهای انسان از سوی دیگر موجب شده که بازخورد این رشد مصرف را درزمینهٔ افزایش آلودگیهای زیستمحیطی و همچنین از دست رفتن سرمایههای کشور در بخش انرژی و سوختهای فسیلی را ببینیم.
این در حالی است که کشورهای مختلف دنیا سالها قبل استفاده از انرژیهای نو مانند انرژی خورشیدی و بادی را در دستور کار قرار دادهاند و البته در کشورمان نیز حرکتهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است که نیازمند توجه و سرمایهگذاری جدیتر است.
تأمین برق روستاها و مناطق گردشگری لرستان باانرژی خورشیدی
کشور ایران و استان لرستان با دارا بودن اقلیمهای مختلف شاهد تعداد روزهای آفتابی زیادی در طول سال است، ظرفیتی که میتواند منجر به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در استانهای مختلف کشور شود.
خیابان انقلاب شهر خرمآباد
مطابق اظهارنظر کارشناسان ایران در کمربند تابش خورشید قرارگرفته و به همین علت میزان تابش خورشیدی در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زدهشده است که ظرفیتی کمنظیر برای تأمین انرژی محسوب میشود.
برقرسانی به روستاها و برخی جاذبههای گردشگری لرستان مانند دریاچه گهر بهوسیله انرژی خورشیدی، استفاده از آبگرم کنهای خورشیدی در شرکت پخش فرآوردههای نفتی لرستان و دامنه اشترانکوه زیبا، تأمین برق خیابان انقلاب شهر خرمآباد بهعنوان نخستین خیابان در کشور نمونههای استفاده از انرژی پاک در لرستان است که امید میرود این قدمها هرچه بیشتر و با سرعت بیشتر برداشته شود.
روستاهایی در مناطق صعبالعبور و بهرهمند از برق
امروز انرژی خورشیدی یکی از منابع تأمین انرژی رایگان، پاک و عاری از آلودگیهای زیستمحیطی محسوب شده و به همین دلیل بسیاری از کشورهای دنیا برای استفاده از این انرژی نو سرمایهگذاریهای کلانی کردهاند که به نظر میرسد سرمایهگذاریها در این زمینه کشورمان نیز باید افزایش یابد.
فریدون خودنیا مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان در این رابطه بابیان اینکه خدماترسانی به روستاهای صعبالعبور مستلزم احداث جاده و هزینههای بسیار زیاد برقرسانی است، اظهار داشت: در شرکت توزیع برق لرستان تصمیم گرفتیم که با استفاده از تکنولوژیهای پاک شامل سلولهای خورشیدی به روستاهای صعبالعبور خدمات ارائه دهیم.
وی با اشاره به اینکه در حال رایزنی با استانداری و بخشداریهای مربوطه هستیم که کدهای روستاهای صعبالعبور را شناسایی کنیم، تصریح کرد: مکاتباتی را هم با وزارت نیرو و شرکت توانیر انجام دادهایم که بودجه مناسب را در این زمینه اخذ کنیم.
۱۲ روستای لرستان باانرژی خورشیدی تأمین برق شد
مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان بیان داشت: امیدواریم در سالهای آینده روستای فاقد برق در استان لرستان وجود نداشته باشد.
خودنیا در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از محاسن خوب انرژی خورشیدی بحث زیستمحیطی است، عنوان کرد: سیاست توانیر به شکلی است که به سمت انرژیهای پاک حرکت میکنند.
برق رسانی به روستاهای لرستان
وی بابیان اینکه تاکنون ۱۲ روستای لرستان از طریق انرژی خورشیدی تأمین برق شده است گفت: کاهش هزینه برق، جلوگیری از آلودگی محیطزیست و پایین بودن هزینههای نگهداری از مزایای سامانه خورشیدی است.
آبگرمکنهای خورشیدی در روستاهای لرستان
برقرسانی به روستاها بهوسیله انرژی خورشیدی در حالی است که پیشازاین نیز منابع طبیعی لرستان از توزیع آبگرمکن های خورشیدی در روستاهای حاشیه جنگلهای استان خبر داده بود.
احمدرضا ساتیاروند معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفته است: بهمنظور جلوگیری از قطع درختان برای استحمام روستائیان جنگل نشین ۵۶ دستگاه آبگرمکن خورشیدی بهصورت رایگان بین آنها توزیع شد.
آبگرمکن های خورشیدی در روستاهای لرستان
وی گفت: در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی و کاهش فشار بر جنگلها و جلوگیری از قطع درختان برای استحمام و همچنین سوق دادن روستائیان و جنگل نشینان به استفاده از انرژیهای پاک و زمینهسازی برای بهرهگیری از سوخت فسیلی منابع طبیعی لرستان این تعداد آبگرمکن خورشیدی بهصورت رایگان بین خانوادههای هشت روستا در شهرستانهای خرمآباد، الیگودرز و نورآباد توزیعشده است.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان بیان داشت: طرح تغییر الگوی مصرف سوخت و حفاظت از جنگلها از برنامههای سازمان جنگلها و این اداره کل بوده که هرسال با تأمین اعتبار لازم از محل طرح صیانت از جنگلهای زاگرس و طرح حفاظت استانی اقدام به خرید و توزیع رایگان لوازم نفتسوز و گازسوز و همچنین آبگرمکن های خورشیدی بین روستائیان جنگل نشین میشود.
بههرروی امید میرود با تقویت برنامهها و سیاستگذاریهای مسئولان در این بخش از یکسو و افزایش تبلیغات و اطلاعرسانی برای آگاهسازی مردم از سوی دیگر شاهد توسعه استفاده از انرژیها نو در لرستان باشیم، موضوعی که در ابعاد مختلف اعم از پدافند غیرعامل، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و جلوگیری از رشد مصرف سوختهای فسیلی میتواند تأثیرگذار باشد.