بورکینافاسو با لامپ های خورشیدی به مصاف تاریکی می رود
یک کارخانه تولید لامپ خورشیدی در کشور آفریقایی 'بورکینافاسو' در تلاش است تا با استفاده از آفتاب با معضل بزرگ کمبود انرژی برق در مناطق شهری و روستایی این کشور مقابله کند.
کارخانه لامپ خورشیدی بورکینافاسو در منطقه 'ددوگو' حدود 200 کیلومتری 'اوآگادوگو' (پایتخت) که اخیرا گشایش یافته، ا علام کرد که هدفش تبدیل نور خورشید به الکتریسته است.
گفته می شود با تحقق این طرح، بورکینافاسو با کمبود انرژی خداحافظی خواهد کرد.
به گفته 'آرنود چابان' مدیرعامل کارخانه لامپ 'لاگازل'، این کارخانه بسته های حاوی قطعات مونتاژ نشده برای دانش آموزان تولید می کند که به آن ها کمک می کند، لامپ هایی بسازند که در طول روز شارژ می شود و سپس در شب به عنوان منبع نور از آن استفاده می کنند.
کارخانه لاگازل قادر است هر هفته 1500 لامپ خورشیدی تولید کند. تولید لامپ های خورشیدی این کارخانه تا سال 2020 به یک میلیون قطعه خواهد رسید که هر عدد بهایی حدود 20 تا 33 دلار خواهد داشت.
یکی از مزایای جانبی این طرح بومی سازی صنعت مذکور و ایجاد شغل در کشور بورکینافاسو است.
'خاویر لاپیر' سفیر فرانسه در بورکینافاسو در این ارتباط گفت: ایجاد این کارخانه لامپ خورشیدی ابتکار زیبایی است که به برق دار شدن مردم بورکینافاسو کمک می کند.
در مناطق روستایی بورکینافاسو فقط سه درصد جمعیت دسترسی به برق دارند، این رقم در مناطق شهری 59 درصد است.
بورکینافاسو به دلیل برخورداری از آفتابی درخشان، زمینه مناسبی برای این صنعت دارد. دیگر کشورهای غرب آفریقا نیز برای سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر ابراز علاقمندی کرده اند.
بورکینافاسو با حدود 17 و نیم میلیون نفر جمعیت کشوری محصور در خشکی در غرب آفریقا است. شش کشور توگو، بنین، مالی، ساحل عاج، غنا و نیجر همسایگان بورکینافاسو هستند.
این کشور در سال 1960 از استعمار فرانسه خارج و مستقل شد.