شرکت مدرن افروغ گستران انرژی | مجری نیروگاه خورشیدی

شام تار صدها روستای ایرانی

9 سال قبل

مسئولان دولت دهم وعده دادند که تا پایان همان سال همه روستاهای بالای 10 خانوار کشور را از نعمت برق شهری بهره مند کنند.

این وعده هرگز محقق نشد تا بر اساس آمار رسمی سال 1394 همچنان در کشور بیش از 500 روستای فاقد برق وجود داشته باشد. روستاهایی که با ظهور تکنولوژی های نوینی مثل انرژی خورشیدی دیگر توجیهی برای بی برقی شان وجود ندارد.

  اگر موقعیت جغرافیایی ایران و قرارگیری اش در کمربند خشک خاورمیانه، تا حدود زیادی کشور را در بحث تولید و نگهداشت منابع آب و تولید انرژی برقابی با مشکل مواجه کرده اما از آن سو و در بخش تولید برق از طریق منابع بی پایانی نظیر انرژی خورشیدی در شرایط ایده آلی قرار داده است؛ شرایطی که اگرچه مسئولان به آن توجه دارند ولی سرعت اقدام در آن بسیار کند است.

در سال های گذشته و در بسیاری از مناطق محروم کشور حرکتی قابل تقدیر در جهت بهره برداری از انرژی پاک و بی پایان خورشیدی برای تولید برق آغاز شد و بر اساس آمار ارائه شده تا کنون نزدیک به 200 روستای کشور با این روش برق رسانی شده است.

حرکت مورد اشاره اگرچه فرصت خوبی برای توسعه روستاها و تأمین رفاه صد در صدی مردم ایران خواهد بود اما روند حرکت در این زمینه در مقایسه با بسیاری از کشورهای توسعه بسیار آرام و نیازمند توجه جدی مسئولان است.

رفع محرومیت از روستاها، برقراری عدالت اجتماعی، ایجاد زمینه‌ های لازم برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی روستاها و مناطق محروم کشور از جمله منافعی است که برای طرح های برق رسانی خورشیدی می توان نام برد که نیز هم می تواند نقش مهمی در جلوگیری از مهاجرت روستا نشینان به شهرها و تأمین رفاه حداقلی آنها از سوی مسئولان داشته باشد.

پیش تر و بر اساس قانون ملاک عملیاتی شدن برق رسانی به روستاها 20 خانوار یا بالاتر بودن جمعیت روستا اعلام شد که این موضوع سبب می شد تعداد زیادی از روستاهای کشور که جمعیت کم تر از 20 خانوراد دارند از نعمت برق بی بهره باشند.

دولت نهم و دهم فارغ از این قانون حرکت قابل ذکری را در توسعه شبکه برق رسانی کشور و توزیع برق در روستاهای زیر 20 خانوار آغاز کرد اما به رغم وعده دولت دهم در برق رسانی به همه روستاهای بالای 10 خانوار کشور تا پایان سال 1390 که در همان سال «مصلحتی شریبانی» مجری طرح برق رسانی روستایی مدعی آن شد، در سال 1394 خبری منتشر شد که نشان می داد هنوز 500 روستای بالای 10 خانوار کشور به دلیل مشکلاتی نظیر عدم دسترسی، بعد مسافت و هزینه های بالای برق رسانی و... از نعمت برق محروم هستند.

به عبارتی آمار و وعده مسئولان دولت دهم در مورد برق رسانی به همه روستاهای بالای 10 خانوار تا پایان سال 1390 بنا به دلایل مختلف عملیاتی نشد تا اکنون و پس از گذشت 5 سال از آن تاریخ همچنان پروژه های برق رسانی خورشیدی به بسیاری از روستاهای با خانوار کم کشور در جریان باشد؛ پروژه ای که باعث شد در سال های گذشته 170 روستا به وسیله سیستم های نوین برق رسانی از نعمت برق برخوردار شوند.

در همین رابطه روز گذشته مسئولان استان لرستان خبر دادند که 12 روستای محروم و فاقد انرژی این استان در ماه گذشته و با پیگیری مسئولان از نعمت برق شهری آن هم برق خورشیدی بهره مند شدند. پیش از این نیز طرح برق رسانی به روستاهای فاقد برق کشور در استان هایی نظیر اصفهان، کردستان، یزد، سیستان بلوچستان، خوزستان، کرمان و... به وسیله انرژی خورشیدی انجام شده بود.

حرکت قابل تقدیر و شایسته مسئولان در سوق دادن تکنولوژی های نوین از جمله برق رسانی خورشیدی به روستاهای دور افتاده از آن جهت شایسته است که ضمن ایجاد فرصت عادلانه برای بهره مندی همه جمعیت ایران از نعمت برق، هزینه های مصرف برق توسط مردم و هزینه های تولید برق توسط دستگاه های مسئول را نیز کاهش خواهد داد.

گفتنی است، در حال حاضر همچنان قریب به 300 روستای زیر 20 خانوار در کشور وجود دارد که از نعمت برق محروم هستند و از همین رو شایسته است تا مسئولان اجرایی  وزارت نیرو، فارغ از تعداد جمعیت و خانوار از فرصت های جدید تولید برق برای تأمین صد در صدی برق برای همه سکونت گاه های کشور بهره ببرند. چرا که با فراهم شدن امکان برق رسانی خورشیدی به روستاها دیگر بهانه هایی نظیر صرفه اقتصادی و صعب العبور بودن مسیر روستاها مطرح نخواهد بود.

دیگر اخبار
موارد مهم برق اضطراری
موارد مهم برق اضطراری

زمان تاخیر بین جایگزینی سیستم اولیه که برق شهریست و سسیستم ثانویه بسیار مهم است. اگر ...

کاربرد برق اضطراری چیست ؟
کاربرد برق اضطراری چیست ؟

کاربرد ها :  1. روشنایی در بخش های حساس پیش بینی شده  2. تأسیسات تلفن و مخابرات 3. آ...

برق اضطراری چیست ؟
برق اضطراری چیست ؟

سیستم برق اضطراری منبع مستقلی از انرژی الکتریکی است که از سیستم های الکتریکی مهم تر در صورت ...

صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور
صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور

مدیرکل دفتر دفتر مدیرکل دفتر برنامه راهبردی و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره...

بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد
بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد

مدیرکل دفتر ریاست ، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل ساتبا خبر داد: با اتصال نهمین نیروگاه ...

تماس با تامین کننده
ارسال پیام به شرکت

دریافت جدیدترین و مهمترین اخبار شرکت ما

اطلاعات تماس شما برای مقابله با هرزنامه در اینترنت منتشر نمی‌شود و تمامی پیامک‌ها از طریق پارس‌سنتر به سفارش اعضاء سایت برای شما ارسال می‌شود. اطلاعات ارسال شده به صورت پیامک، شامل آخرین محصولات و اطلاعات در مورد موضوع یا شرکت انتخاب شده می‌باشد.