تامین اعتبار برای تهیه 6 هزار آبگرمکن خورشیدی
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: طرح استفاده از آبگرمکن های خورشیدی به جای آبگرمکن های برقی و با سوخت فسیلی در روستاها در حال اجراست و این بنیاد برای تهیه 6 هزار آبگرمکن خورشیدی در کشور تامین اعتبار کرده که این طرح تا 20 هزار آبگرمکن قابل افزایش است.
حمید رضا سهرابی، پنجشنبه در کارگاه آموزشی اصول استقرار پروژه های عمرانی از منظر زیست محیطی در شیراز اظهار داشت: کاهش استفاده از سوخت های فسیلی، حفظ جنگل ها و منابع طبیعی از جمله اولویت های اساسی در توسعه روستایی است و طرح استفاده از آبگرمکن های خورشیدی با همین رویکرد دنبال می شود.
وی افزود: با اجرای این طرح، روستاییان آب گرم را در همه ایام سال بدون استفاده از سوخت های فسیلی در اختیار دارند و افزون بر این با رایزنی که با کارخانه های سازنده آبگرمکن صورت گرفته این محصول زیر قیمت عمده فروشی در اختیار روستاییان قرار می گیرد و در واقع روستاییان از یارانه این طرح بهره مند می شوند.
سهرابی ادامه داد: کاهش سوخت های فسیلی و استفاده از انرژی خورشیدی، اقدامی مهم برای حفظ محیط زیست است که مورد استقبال اغلب روستاییان به ویژه ساکنان روستاهای سخت گذر قرار گرفته است.
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور بر لزوم پاسداشت ارزش های زیست محیطی در طرح های عمران روستایی تاکید کرد و گفت: حفظ آموزه های زیست محیطی از جمله اولویت های اساسی در اجرای طرح های مسکن و توسعه روستایی است.
این مقام مسئول بیان کرد: این بنیاد ضمن رعایت اصول فنی و مهندسی در ساخت و ساز های روستایی و تامین مسکن برای اقشار محروم به حفظ بافت طبیعت مناطق روستایی و حفظ محیط زیست و کاهش ضایعات و تلفات در مصالح ساختمانی نیز توجه ویژه دارد و همه این موارد با رویکرد حفظ آموزه های زیست محیطی است.
سهرابی، همچنین به استفاده از ارزیابی های زیست محیطی در طرح های عمران روستایی اشاره کرد و گفت: این نوع ارزیابی ها در مرحله طراحی و گاه در مرحله ساخت و بهره برداری اخذ می شود و در واقع همه طرح های بنیاد مسکن با اولویت حفظ محیط زیست اجرا می شود.
وی ادامه داد: بهسازی مسکن روستایی، لوله کشی آب آشامیدنی، احداث مراکز دفن زباله و ایجاد تاسیسات دفع فاضلاب و در مجموع توسعه مسیل ها، اثر قابل توجهی در توسعه پایدار روستاها دارد اما تلاش شده است با اجرای این طرح ها خدشه ای بر محیط زیست روستا وارد نشود.
مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور اظهار کرد: در احداث معابر روستایی نیز شرایط محیطی منطقه درنظر گرفته می شود تا ضمن سهولت جا به جایی روستاییان، از تخریب محیط زیست نیز کاسته شود.
سهرابی گفت: ایجاد فضای سبز در نهایت به عنوان راهکاری برای بهبود محل زندگی روستاییان جدا از تلطیف هوای روستا و ایجاد ظاهری زیبا می تواند به بهبود محیط زیست کمک کند که همه این مولفه ها در توسعه روستایی لحاظ می شود.