ساخت نیروگاه انرژی تجدیدپذیر با کمک کره جنوبی
در کشورمان انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه جدی قرار گرفته و برنامه ریزی های منسجمی برای ساخت نیروگاه در این حوزه انجام شده است و در حال حاضر نیز کره جنوبی برای ساخت دو نیروگاه سرمایه گذاری ۸۲۰ میلیون دلاری انجام داده است.
انرژی تجدیدپذیر که انرژی برگشتپذیر نیز نامیده میشود، به انواعی از انرژی میگویند که منبع تولید آن نوع انرژی، بر خلاف انرژیهای تجدیدناپذیر (فسیلی)، قابلیت آن را دارد که توسط طبیعت در یک بازه زمانی کوتاه مجدداً به وجود آمده یا به عبارتی تجدید شود. در سالهای اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند این منابع مورد توجه قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژیهای تجدید پذیر بدست آمد.
سهم زیستتوده بهطور سنتی حدود ۱۳ درصد که بیشتر جهت حرارت دهی و ۳ درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقیمانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمینگرمایی میباشد که به سرعت در حال گسترش هستند.
در کشورمان نیز انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه جدی قرار گرفته و برنامه ریزی های منسجمی برای ساخت نیروگاه در این حوزه انجام شده است و در حال حاضر نیز کره جنوبی برای ساخت دو نیروگاه انرژی تجدیدپذیر سرمایه گذاری 820 میلیون دلاری انجام داده است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از نعمت الله ترکی، رئیس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری نوشته است: "قرارداد ساخت یک نیروگاه خورشیدی در استان فارس به ارزش 600 میلیون دلار و یک نیروگاه بادی در شهرستان زابل استان سیستان و بلوچستان به ارزش 220 میلیون دلار با حضور رئیس ستاد توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری و مدیران شرکت کره ای به امضا رسید.
این دو نیروگاه با سرمایه گذارای یک شرکت از بخش خصوصی کره جنوبی احداث می شود. با سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری مستقیم این شرکت کره ای، یک نیروگاه خورشیدی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در استان فارس به ظرفیت تولید 200 مگاوات نیروی برق و در زمینی به مساحت 150 هکتار ساخته خواهد شد. همچنین با سرمایه گذاری 220 میلیون دلاری مستقیم همین شرکت، یک نیروگاه بادی در شهرستان زابل استان سیستان و بلوچستان احداث می شود."
یادآور می شود: قرارداد ساخت این دو پروژه نیروگاهی به روش B.O.T (ساخت، بهره برداری و واگذاری) بوده و در حدود 15ماه تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید. پیمانکاران مشارکت کننده در ساخت این دو پروژه، ایرانی خواهند بود و وسایل و تجهیزات مورد استفاده در این طرح نیز از تولیدات داخلی تامین می شود.