سلولهای خورشیدی شناور در سنگاپور
سلولهای خورشیدی شناور روشی برای ایجاد انرژی تجدیدپذیر در کشورهای ساحلی خواهد بود. مقامهای کشور سنگاپور 10 سیستم پانل خورشیدی از بزرگترین سلولهای خورشیدی شناور جهان را مورد آزمایش قرار دادهاند.
منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، کشور سنگاپور 17 مخزن آب شیرین دارد و به کمک این سیستم به راحتی قادر خواهد بود انرژی پاک تولید کند.
این پروژه توسط هیات توسعه اقتصادی سنگاپور (EDB)، خدمات عمومی(PUB) اجرا و موسسه تحقیقات انرژی خورشیدی سنگاپور (SERIS) در ارزیابی سیستمهای مختلف همکاری داشته است. هشت شرکت کوچک محلی نیز در این پروژه 11 میلیون دلاری با شرکتهای بینالمللی همکاری داشتهاند.
پانلهای خورشیدی مانع رسیدن نور خورشید به موجودات زیر آب میشوند، به همین دلیل در این پروژه تاثیر تنوع زیستی موجودات دریایی مورد بررسی قرار گرفته است. چون سلولهای خورشیدی بر روی آب قرار دارند و سرد هستند با سلولهای خورشیدی نصب شده بر روی پشتبامها بسیار متفاوتند.
ماساگوس زولکیفلی، وزیر منابع آبی سنگاپور اظهار کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی، سیستمهای خورشیدی فتوولتائیک شناور یکی از روشهای فناوری در تولید انرژی تجدیدپذیر خواهد بود. سیستمهای خورشیدی فتوولتائیک شناور نه فقط موجب تولید انرژی شده بلکه از تبخیر مخازن آب نیز پیشگیری میکند.
وی در ادامه افزود: این سلولهای خورشیدی تا پایان سال 2016 مورد استفاده و آزمایش قرار خواهند گرفت.
حدود 10 سیستم طی 6 ماه مورد آزمایش قرار گرفته و سرانجام دو نمونه آن انتخاب شدهاند و در مرحله دوم آزمایش قرار دارند.