سرمایهگذاری در نیروگاههای بادی و خورشیدی استان مرکزی
نایب رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان مرکزی گفت: موانع پیشروی هشت سرمایهگذار خارجی متقاضی سرمایهگذاری در نیروگاههای بادی و خورشیدی استان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک،حسن میرزاخانی ظهر یکشنبه در حاشیه جلسه بررسی و برطرف کردن موانع پیشروی متقاضیان سرمایهگذاری در جمع خبرنگاران با اشاره به تقاضای هشت سرمایهگذار خارجی برای سرمایهگذاری در نیروگاههای بادی و خورشیدی استان اظهار داشت: در پرسه اجرایی این پروژهها با مشکلاتی روبهرو بودیم که جلسه امروز به منظور برطرف کردن این مشکلات برگزار شد و تصمیمات خوبی اتخاذ شد.
وی افزود: مشخص شدن فضای سبز 25 درصدی از سوی قانونگذار که قرار شد این مشکل توسط کمیسیون ماده 32 برطرف شود، در بحث تامین آب مقرر شد که آب منطقهای با توجه به کمآب بودن این حوزهها، از طریق تانکر و روشهای دیگر آب مورد نیاز برای شستشوی پنلهای خورشیدی را تامین کند.
نایب رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان مرکزی تصریح کرد: همچنین اداره مالیات توضیحاتی را در رابطه با شرایط معافیتها تشریح کردند و محیط زیست مقرر شد که ظرف یک هفته استعلام امور اراضی را ارائه دهد.
میرزاخانی بیان کرد: استان مرکزی 300 روز آفتابی دارد و از شرایط مناسبی به منظور سرمایهگذاری در حوزه نیروگاه خورشیدی برخوردار است زمینهای پست و هموار دارای شرایط مستعد را شناسایی کردیم، در خمین، زرندیه، دلیجان و ایبکآباد اراک زمینهایی مشخص و معرفی شده است.
وی ادامه داد: آستانه، مهاجران و کمیجان را بررسی کردیم که زمین مستعد برای نیروگاههای 25 مگاواتی نبود ولی زمینهای هفت مگاواتی در این شهرستانها شناسایی شد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی با اشاره به بوروکراسی اداری گفت: یکی از معضلات پیشروی همین بحث بوروکراسی اداری و مجوزهای غیرضروری است که در این راستا نیاز به کمک دستگاهها برای تسریع فرایند داریم مرکز خدمات سرمایهگذاری نهادی حاکمیتی است و ابزارهای اجرایی در این مرکز وجود ندارد بنابراین نیاز به همکاری دستگاهها داریم.
میرزاخانی افزود: یکسری موانع قانونی داریم که دست دستگاهها نیست در برخی موارد خیلی از سرمایهگذاران با استان مشکلی ندارند و با دستگاههای ملی درگیر هستند استان مرکزی در زمینه سهولتبخشی به امور بوروکراسی اداری دیدگاه خوبی دارد و جزو چهارمین استانها بهلحاظ بهبود محیط کسب و کار است.
وی تصریح کرد: با جلساتی که قبل از سفر هیئت دولت به استان برگزار شد، 56 فرصت سرمایهگذاری در استان معرفی شد که این فرصتها علاوه بر پروژههایی است که اجرایی شدهاند یا در فاز اجرایی شدن قرار گرفتهاند، بنابراین بالغ بر 125 هزار میلیارد ریال حجم سرمایهگذاری مورد نیاز برای این 56 فرصت است که بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال آن متقاضی دارد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان مرکزی بیان کرد: خوشبختانه در پسابرجام و با اقدامات خوب دولت در مهار تورم که یک آرامش فکری به جامعه تزریق کرد، همینطور ایجاد فضای باز سیاسی در بینالملل و ارائه تسهیلات و لغو تحریمهای هستهای، سرمایهگذاران راغب هستند در کشور و بهویژه استان مرکزی که شرایط ویژهای را برای سرمایهگذاری ایجاد کرده حضور داشته باشند.
میرزاخانی ادامه داد: تنها مشکل موانع بانکی بود که خوشبختانه در برخی از کشورها برطرف شده است و اگر بتوانیم این مشکل را از بین ببریم دیگر مشکلی در جذب سرمایهگذار نداریم استان مرکزی زیرساختهای لازم را دارد، مجوزهایی که تاکنون موفق به گرفتن آنها شدهایم از کشورهای انگلستان، ترکیه و افغانستان بوده است ولی شرکتهای زیادی اعلام