ضرورت نصب و راهاندازی آبگرمکنهای خورشیدی در مناطق حاشیهنشین جنگل
عزتالله بهشتیفر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج، منابع طبیعی را میراثی خدادادی و متعلق به همه نسلهای حال و آینده عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شرایط جغرافیایی و کوهستانی استان، افزود: حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار منابع طبیعی (جنگل و مرتع) در این استان وجود دارد که باعث توسعه و رونق گردشگری شدهاند.
وی با بیان اینکه بسیاری از روستاهای استان در حاشیه این جنگلها قرار دارند، گفت: به دلیل صعبالعبور بودن و شرایط سخت علیرغم تلاش مسؤولان در امر گازرسانی به مناطق مختلف هنوز برخی از مناطق حاشیهنشین جنگلها از نعمت گاز محروم هستند.
بهشتیفر با اشاره به اینکه افراد این روستاها برای تأمین سوخت خود بخصوص در فصل زمستان از سوخت هیزمی (درختان) استفاده میکنند، یادآور شد: استفاده از سوخت هیزمی باعث تخریب منابع، آلودگی هوا و ضربه زدن به لایه اوزون خواهد شد.
وی با تأکید بر توسعه زیرساختهای تغییر الگوی سوخت، گفت: باید این موارد توجه کرده و سعی کنیم الگوی سوخت موثر و مفید در این مناطق جایگزین سوخت هیزمی کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، نصب آبگرمکن و حمامهای خورشیدی را یکی از راهکارهای موثر در کاهش استفاده از سوخت هیزمی عنوان کرد و بیان داشت: این طرح در برخی مناطق استان در حال اجرا است.
وی با اشاره به اجرای این طرح در منطقه سیلاب کلوار شهرستان بویراحمد، گفت: حدود 43 آبگرمکن خورشیدی در این منطقه راهاندازی شده است.
بهشتیفر با بیان اینکه چند روز پیش با حضور مدیر کل دفتر حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از این منطقه بازدید کردیم، تصریح کرد: نصب این تعداد آبگرمکن خورشیدی در این محل باعث کاهش 30 درصدی قطع درختان خواهد شد.
وی جلوگیری از قطع درختان، جلوگیری از بوتهکنی مراتع، حفظ عرصههای مرتعی و جنگلی، کاهش آلودگی هوا و کاهش ضرر رسیدن به لایه اوزون را از جمله اهداف اجرای این طرح در مناطق حاشیهنشین جنگلها عنوان کرد.
بهشتیفر منابع طبیعی را متعلق به همه نسلها دانست و با بیان اینکه مردم ذینفع این عرصهها بوده و آینده آنها به منابع طبیعی بستگی دارد، خاطرنشان کرد: از بین رفتن پوشش گیاهی باعث توسعه ریزگردها، کاهش بارندگی و خشک شدن رودخانهها و چشمهها خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حدود 18 درصد از جنگلهای زاگرس در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، بر مشارکت و همکاری مردم برای جلوگیری از بوتهکنی، قطع درختان، چرای بیرویه دام در مراتع و آتشسوزیها تأکید کرد.