کملطفی برنامه ششم توسعه به انرژیهای نو
در جهان امروز رفتهرفته اتکا به منابع نفتی کمتر میشود بهطوری که بسیاری از کشورها به دنبال تولید انرژیهای نو و تجدید پذیر میروند.
با توجه به نیاز روزافزون به منابع انرژی و كم شدن منابع انرژی فسیلی در کشور، ضرورت سالم نگهداشتن محیط زیست، كاهش آلودگی هوا، محدودیتهای برقرسانی و تأمین سوخت برای سایر نقاط و روستاهای دورافتاده و استفاده ازانرژی های نو مانند،خورشیدی و انرژیهای داخل زمین میتواند جایگاه ویژهای داشته باشد.
از آنجایی که انرژی یکی از فاکتورهای توسعه اقتصادی محسوب میشود و از این منظر اهمیت اساسی دارد و همچنین پژوهشگران و کارشناسان بر این عقیده هستند که میزان مصرف انرژی و توسعه یک کشور با یکدیگر مرتبط هستند دیگر نمیتوان به منابع فسیلی موجود تکیه کرد چراکه ذخایر این منابع نهتنها در ایران بلکه در کل جهان محدود شده است.
در همین رابطه نماینده مردم اصفهان به گنجاندن مبحث انرژی در برنامه ششم اشاره کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: در این برنامه به افزایش نیروگاهها، کاهش تلفات شبکه برق، توزیع و اصلاح نهایی نرخ تعرفههای انرژی، اصلاح نهایی گازوئیل و سرمایهگذاری در شبکههای ریلی پرداخته شده است.
حیدرعلی عابدی با بیان اینکه پیشنهادات و مصوبات کمیسیونی نیز در این خصوص داشتهایم، افزود: در برنامه ششم توسعه بهرهوری انرژی گاز طبیعی و همچنین حداقل 40 درصد مصرف سوخت تجدیدپذیر و پاک در بخش غیردولتی در نظر گرفته شده است. در برنامه ششم، 5 درصد ظرفیت برق باید توسط نیروگاههای حرارتی تولید شود.
وی تأکید کرد: در برنامه ششم توسعه باید بیشتر به انرژیهای نو و پاک توجه میشد. برنامه ششم باید به سمت مصرف انرژی پاک و مصرف خانگی میرفت.
عابدی خاطرنشان کرد: آنطور که شایسته است در برنامه ششم توسعه به انرژیهای نو پرداخته نشده است و باید مسئولان و نمایندگان مجلس در این خصوص حساستر شوند چراکه باید در شهرهایی مثل تهران، اصفهان، تبریز ، شیراز و اهواز در بحث انرژی پاک فعالشده و صنایع ریلی در آنها بهتر و بیشتر به حرکت درآید.