شرکت مدرن افروغ گستران انرژی | مجری نیروگاه خورشیدی

هرمزگان مناسب برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر/ روس ها وارد شدند

9 سال قبل

بهره گیری از انرژی خورشیدی، بادی و دریا در سال های اخیر مورد توجه مسئولان استانی و کشوری برای تولید برق قرار گرفته که در این بین هرمزگان بیشترین ظرفیت را دارد.

 رضا زرگر؛ در کشورمان منبع اصلی تأمین انرژی استفاده از انرژیهای فسیلی و تجدید ناپذیر مثل نفت، گاز و گازوئیل است اما استان هرمزگان به علت آب و هوای خاص و وسعت زیاد، یکی از استان های مستعد کشور برای استقرار سامانه های خورشیدی است.

به گفته کارشناسان، از انرژی خورشیدی برای تأمین روشنایی، انرژی الکتریسیته، سرمایش و گرمایش هوا و آب شیرینکن و گرمایش آب استفاده می شود.

ایران کشوری است که با ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش چهار و نیم تا پنج و نیم کیلو وات ساعت بر متر مربع در روز، یکی از کشورهای با ظرفیت بالا در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی است. استان هرمزگان یکی از بهترین مناطق کشور برای تولید انرژی با استفاده از تابش نور خورشید است. از ۳۶۵ روز سال ۳۶۲ روز در هرمزگان آفتابی است که ظرفیت مناسبی برای بهره گیری از انرژی خورشیدی است.

بطور متوسط روزانه ۸.۵ ساعت در هرمزگان آفتاب دارد و شدت تابش نور خورشید هزار و ۹۶۷ کالری بر سانتی متر مربع است که این ظرفیتها بکارگیری از این انرژی پاک را در هرمزگان مورد توجه قرار داده است.

همچنین انرژی باد هم یکی از روش های تولید انرژی به حساب می آید، قدیمی‌ترین روش استفاده از انرژی باد، به ایران باستان باز می‌گردد. برای نخستین بار، ایرانیان موفق شدند با استفاده از نیروی باد، دلو (دولاب) یا چرخ چاه را به گردش درآورده و از چاه‌های آب خود، آب را به سطح مزارع برسانند. احتمالاً نخستین ماشین بادی توسط ایرانیان باستان ساخته شده است و یونانی ها برای خرد کردن دانه‌ها و مصریها، رومی‌ها و چینی‌ها برای قایقرانی و آبیاری از انرژی باد استفاده کرده‌اند.

سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر بیش از نیمی از سرمایه گذاری در بخش خصوصی در سال ۲۰۱۵ را شامل می شود در قرن ۱۳ این فناوری توسط سربازان صلیبی به اروپا برده شد و هلندیها فعالیت زیادی در توسعه دستگاههای بادی داشتند، به طوری که در اواسط قرن نوزدهم در حدود ۹ هزار ماشین بادی به منظورهای گوناگون مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

طبق طبق آخرین گزارش ارائه شده توسط بانک جهانی، سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر بیش از نیمی از سرمایه گذاری در بخش خصوصی در سال ۲۰۱۵ را شامل می شود که این قضیه نشان دهنده یک جهش بزرگ به سمت تولید پاک و کم کربن است.

مجموع سرمایه گذاری ها در بخش خصوصی به طور کل از سال ۲۰۱۴ ثابت مانده، این در حالی است که رشد سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۵ بیشتر از ۵ سال گذشته بوده است.

به طور تفکیکی مجموع سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی ۹.۴ میلیارد دلار، در حوزه انرژی بادی ۹.۴ میلیارد دلار، در حوزه برق آبی ۲.۹ میلیارد دلار و در حوزه انرژی زمین گرمایی ۱.۳ میلیارد دلار بوده است.

از مجموع سرمایه گذاری ها در بخش انرژی در جهان ۶۳ درصد برای انرژی های تجدیدپذیر صرف شده است که از این مقدار حدود ۸۳ درصد به طور مساوی برای بخش باد و خورشید استفاده شده در حالیکه سرمایه گذاری در بخش زمین گرمایی ۵ درصد از کل سرمایه گذاری جهانی در بخش انرژی بوده است.

طی سه سال اخیر سرمایه گذاری خارجی در استان هرمزگان روندی رو به رشد داشته است و سرمایه گذاران خارجی با حضور در استان از ظرفیت های سرمایه گذاری بازدید کرده اند. در این بین ایجاد نیروگاه های بادی و خورشیدی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

لزوم ورود سرمایه گذاران به بخش احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر

معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری هرمزگان در این مورد گفت: باتوجه به توسعه روزافزون استان، آماده استقبال از سرمایه گذاران خارجی در صنعت برق به ویژه احداث نیروگاه های تجدید پذیر و سیکل ترکیبی هستیم.

علی رئوفی در گفتگو با ذاکرنیوز با اشاره به اهمیت توسعه صنعت برق در استان هرمزگان بیان داشت: استان هرمزگان استانی در حال رشد است و وجود جزایر متعدد و صنایع بزرگ در این استان اهمیت توسعه صنعت برق را درآن دو چندان کرده است.

رئوفی اظهار داشت: درحال حاضر بخش مهمی از برق مورد نیاز استان هرمزگان از  سه نیروگاه بزرگ هزار و ۳۳۰مگاواتی در غرب بندرعباس، نیروگاه ۹۰۰ مگاواتی در ۳۵ کیلومتری شرق بندرعباس و نیروگاه ۶۵۰ مگاواتی در ۱۰ کیلومتری شمال بندرعباس تامین می شود.

به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی در استان هرمزگان نظیر وزش بادهای فصلی و تابش طولانی مدت خورشیدی شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر و ایجاد نیروگاه های خورشیدی وجود داردمعاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان در همین رابطه اضافه کرد: مجموع برق مورد نیاز استان هرمزگان در حال حاضر ۳ هزار مگاوات است که ۲۵۰۰ مگاوات آن از سه نیروگاه موجود در استان و مابقی از طریق شبکه سراسری تامین می شود.

رئوفی گفت: هرمزگان در زمینه احداث نیروگاه های سیکل ترکیبی، نیروگاه های تجدید پذیر بخصوص توسعه نیروگاه های خورشیدی آماده استقبال از سرمایه گذاران خارجی است و در این زمینه های ظرفیت های مناسبی برای سرمایه گذاری در هرمزگان وجود دارد.

رئوفی اضافه کرد: به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی در استان هرمزگان نظیر وزش بادهای فصلی و تابش طولانی مدت خورشیدی شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر و ایجاد نیروگاه های خورشیدی وجود دارد.

مدیرعامل برق منطقه ای هرمزگان بیان داشت: هرمزگان از ۱۴ جزیره بزرگ و کوچک برخوردار است که توسعه شبکه انتقال برق به جزایر به صورت کابل های زیر دریایی، رو دریایی و ایجاد نیروگاه های جدید در جزایر استان ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری در جزایر هرمزگان است.

حسن کهوری اظهارداشت: توسعه و گسترش شبکه های  انتقال برق با هدف کاهش تلفات برق زمینه مناسب دیگر صنعت برق هرمزگان برای سرمایه گذارن خارجی است.

وی ابراز داشت: هم اکنون درصد اتلاف برق در هرمزگان در شبکه انتقال ۱۷ درصد است که با سرمایه گذاری مناسب در این بخش این اتلاف به ۷ درصد کاهش خواهد یافت .

وی بر اهمیت هوشمندسازی کنتورهای برق برای کاهش تلفات انرژی در هرمزگان و افزایش راندمان این بخش اشاره و در این خصوص تأکید کرد: راه اندازی کارخانه ویژه تولید کنتورهای هوشمند در هرمزگان ظرفیت مناسب سرمایه گذاری در هرمزگان برای سرمایه گذاران است.

علاقمندی سرمایه گذاران خارجی به حوزه انرژی/ روس ها وارد عمل شده اند

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان با اشاره به علاقمندی سرمایه گذاران خارجی برای ورود در عرصه انرژی کشور به خصوص استان هرمزگان بیان داشت: ۱۰ موافقتنامه با سرمایه‌گذاران برای ایجاد ۱۰ نیروگاه تولید برق ۲۵ مگاواتی به حجم کلی ۲۵۰ مگاوات در استان امضا شده است. در این بین سرمایه گذاران روسی یبشترین علاقمندی را داشته اند.

کهوری اظهار داشت: متاسفانه یکی از بزرگترین موانع برای احداث این گونه نیروگاه‌ها نبود خط لوله گاز در برخی شهرستان‌ها و کاهش فشار گاز است که امیدواریم این مشکل با پیگیری نمایندگان و مدیران مرتفع شود.

‌کهوری با بیان این‌که ۴۰ درصد برق تولیدی استان توسط صنایع بزرگ استان مصرف می‌شود، تصریح کرد: طبق قانون صنایع بزرگ با مصرف بالای ۷ مگاوات باید برای تامین انرژی خود نیروگاه احداث کنند که متاسفانه تا کنون این اتفاق عملی نشده است.

نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی بخار با سرمایه‌گذاری شرکتی از کشور روسیه در بندر کوهستک شهرستان سیریک احداث می‌شودکهوری گفت: استفاده از انرژی خورشیدی و احداث نیروگاه‌های تولید برق از انرژی خورشیدی نیز در دستور کار شرکت برق استان قرار دارد.

وی افزود: نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی بخار با سرمایه‌گذاری شرکتی از کشور روسیه در بندر کوهستک شهرستان سیریک احداث می‌شود، این پروژه در مراحل واگذاری زمین قرار دارد و به زودی با حضور مقامات کشوری کلنگ‌زنی می‌شود.

علی ابراهیمی نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان هرمزگان در گفتگو با ذاکرنیوز با بیان اینکه دولت ریسک سرمایه گذاری در استان هرمزگان را تقبل کرده است، گفت: سرمایه گذاران داخلی و خارجی بدون هیچگونه نگرانی در زمینه اصل سرمایه خود در این استان و جزایر آن سرمایه گذاری کنند و مطمئن باشند که وعده ریاست جمهور در این باره جدی و عملیاتی است و دولت مصمم به توسعه زیرساختهای هرمزگان در همه زمینه ها است.

برگزاری موفق نخستین همایش سرمایه گذاری هرمزگان در اسفند ۹۳ منجر به بستن ۳۱ تفاهم نامه با سرمایه گذاران داخلی و خارجی شد و بر این اساس تصمیم گرفتیم دومین همایش را نیز برگزار کنیم .

وی افزود: هرمزگان در سال ۹۳ رتبه نخست کشوری در جذب تسهیلات صندوق توسعه ملی را کسب کرد و سال گذشته نیز این استان تسهیلاتی معادل هفت هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان را از این صندوق برای طرح های سرمایه گذاری دریافت کرد .

ابراهیمی گفت: سرمایه گذاری در استان هرمزگان به دلیل موقعیت مرزی و ساحلی خود جنبه رقابتی پیدا کرده و سرمایه گذاری در این استان در ابعاد ملی بخصوص در زمینه توسعه زیرساختهای عمرانی و خدماتی ضرورتی انکار ناپذیر است .

وی عنوان کرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی پس از برجام حضور چشمگیری در کشور  یافته اند و برنامه ریزی برای جذب و بهره مندی از این سرمایه گذاران بر عهده تک تک مسئولان در بخشهای مختلف است

دیگر اخبار
موارد مهم برق اضطراری
موارد مهم برق اضطراری

زمان تاخیر بین جایگزینی سیستم اولیه که برق شهریست و سسیستم ثانویه بسیار مهم است. اگر ...

کاربرد برق اضطراری چیست ؟
کاربرد برق اضطراری چیست ؟

کاربرد ها :  1. روشنایی در بخش های حساس پیش بینی شده  2. تأسیسات تلفن و مخابرات 3. آ...

برق اضطراری چیست ؟
برق اضطراری چیست ؟

سیستم برق اضطراری منبع مستقلی از انرژی الکتریکی است که از سیستم های الکتریکی مهم تر در صورت ...

صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور
صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور

مدیرکل دفتر دفتر مدیرکل دفتر برنامه راهبردی و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره...

بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد
بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد

مدیرکل دفتر ریاست ، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل ساتبا خبر داد: با اتصال نهمین نیروگاه ...

تماس با تامین کننده
ارسال پیام به شرکت

دریافت جدیدترین و مهمترین اخبار شرکت ما

اطلاعات تماس شما برای مقابله با هرزنامه در اینترنت منتشر نمی‌شود و تمامی پیامک‌ها از طریق پارس‌سنتر به سفارش اعضاء سایت برای شما ارسال می‌شود. اطلاعات ارسال شده به صورت پیامک، شامل آخرین محصولات و اطلاعات در مورد موضوع یا شرکت انتخاب شده می‌باشد.