در سال جاری 50 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر بهره برداری شد
از ابتدای سال جاری تا کنون ۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید توسط بخش خصوصی احداث گردیده است.
این ظرفیت در راستای مشارکت بخش خصوصی در توسعه انرژی های تجدیدپذیر کشور و از طریق انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق با سانا و مطابق برنامه های اعلامی این سازمان بوده است. از ویژگی های این پروژه ها عدم استفاده از منابع دولتی و در اکثر موارد سرعت در راه اندازی می باشد.
نیروگاه های احداث شده عبارتند از: نیروگاه های خورشیدی خلیج فارس و امیرکبیر به ظرفیت تجمعی ۱۴ مگاوات احداث شده در استان همدان، نیروگاه بادی کهک ۳ به ظرفیت ۱۷,۵ مگاوات که تا پایان سال به ۳۰ مگاوات خواهد رسید احداثی در استان قزوین، نیروگاه زیست توده ۳ مگاواتی در استان تهران، نیروگاه زیست توده ۱.۹ مگاواتی در استان تهران، نیروگاه برقآبی ۱۰ مگاواتی در کردستان، نیروگاه ۵۰۰کیلوواتی خورشیدی تایباد، نیروگاه برقآبی ۲۴۰ کیلوواتی در استان مرکزی، نیروگاه خورشیدی ۲۳۰ کیلواتی در استان قم که تا پایان سال به ۵ مگاوات خواهد رسید، نیروگاه ۱۷۰ کیلوواتی برقآبی در لرستان و نیروگاه های خورشیدی احداث شده توسط مشترکین برق در سراسر کشور به ظرفیت تجمعی ۲.۴ مگاوات.
لازم به ذکر است همانگونه که قبلا توسط این سازمان اعلام گردیده بود تا پایان سال جاری ۱۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور افزوده خواهد شد که این ۵۰ مگاوات بخشی از این ظرفیت می باشد و بقیه آن نیز تا پایان سال تکمیل خواهد شد.
ذکر این نکته ضروری است که پیش از این ظرفیت کل نیروگاه های منصوبه توسط بخش غیردولتی حدود ۷۰ مگاوات بوده است که با اعلام قیمتهای جدید توسط وزیر محترم نیرو و برنامه ریزی های صورت گرفته توسط سانا از جمله راه اندازی سامانه ثبت نام الکترونیکی متقاضیان احداث نیروگاه، هر روز شاهد روند رو به رشد حضور بخش غیردولتی در این عرصه می باشیم.