کاهش ۳۴درصدی سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی
سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی در سال ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۱۵ کاهش چشمگیری داشت. با وجود این، کارشناسان از رونق این انرژی تجدیدپذیر سخن میگویند؛ دوبی در این زمینه یکی از مطرحترین کشورهاست.
مجله علمی «ساینس» به نقل از یک گروه پژوهشی گزارش داد که تا سال ۲۰۳۰ در سطح جهان ده برابر میزان کنونی انرژی خورشیدی تولید خواهد شد. این خبر در حالی منتشر شده که آمار سرمایهگذاری در زمینه انرژی خورشیدی سال ۲۰۱۶ نگرانی برخی کارشناسان را برانگیخت.
در این سال ۱۱۴ میلیارد دلار به صنعت انرژی خورشیدی تزریق شد، که نسبت به سال ۲۰۱۵ (۱۶۱ میلیارد دلار) کاهشی ۳۴ درصدی بهشمار میرود. علت این روند نامانوس، کاهش بهای تاسیسات فتو ولتائیک عنوان شده است. این امر باعث پایین آمدن بهای انرژی خورشیدی نیز شده است.
در برخی مناطق، این انرژی تجدیدپذیر از نظر قیمت مناسبترین گونه انرژی محسوب میشود. در این زمینه دبی با بهای هر کیلووات/ساعت برق ۰۲۴ /۰ یورو (۴ /۲ سنت) رکورددار است.
نگارندگان مقاله «ساینس» به این نتیجه رسیدهاند که اگر روند فعلی، یعنی کاهش بهای تاسیسات فوتوولتائیک به سرعت سالهای اخیر ادامه یابد، امکان اینکه در سال ۲۰۳۰ توانایی دستگاههای تولید انرژی خورشیدی ۳۰ برابر میزان فعلی باشد زیاد است.
در این صورت تاسیسات سنتی تولید انرژی توان رقابتشان کمتر میشود و احتمال اینکه از بین بروند نیز زیاد است. در حال حاضر رکورد تولید برق از این منبع در اختیار چین قرار دارد.