احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان همدان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از صدور مجوز برای احداث ۱۰ نیروگاه خورشیدی به قدرت حدود ۱۰۰ مگاوات در استان همدان خبر داد که در سال جاری و سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.
حاجیرضا تیموری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان به احداث یک مگاوات نیروگاه خورشیدی در اراک توسط دولت اشاره کرد عنوان نمود:با حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی به ویژه سرمایه گذاران اروپایی با مشارکت سرمایهگذاران ایرانی در استان همدان مجوز احداث 10 نیروگاه خورشیدی به قدرت حدود 100 مگاوات صادر شده که در سال جاری و سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان بیان داشت: به ازای هر 7 مگاوات حدود 8 میلیون یورو سرمایهگذاری شده است.
وی با اشاره به برخورداری از پتانسیل عظیم منابع تجدیدپذیر در کشور و بهرهمندی حداکثری در استان همدان، اظهار داشت: کشور ایران سالانه به طور متوسط 2 هزار و 900 ساعت آفتاب دارد که میتوان از این ظرفیت برای تولید انرژی خورشیدی استفاده کرد.
تیموری با اشاره به مزایای نیروگاههای خورشیدی افزود: برای تولید انرژی پاک خورشیدی از سوختهای فسیلی استفاده نمیشود بنابراین از انتشار گازهای گلخانهای جلوگیری میشود، دوستدار محیط زیست است و محیط زیست را آلوده نمیکند و انرژی مداوم و پایداری تولید میشود.
وی یادآور شد: مهمترین بحثهایی که در صنعت برق مطرح است شامل افزایش بهرهوری، مدیریت مصرف، کاهش تلفات انرژی، خودکفایی در ساخت تاسیسات و تجهیزات برقی میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: تولید برق از نیروگاههای تولید پراکنده، مقیاس کوچک و پربازده و تولید همزمان برق و حرارت در همدان پیگیری می شود.
تیموری با بیان اینکه در چند سال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است، افزود: در سال 93 در بخش خزل یک نیروگاه مقیاس کوچک در مجموع به قدرت 6.4 مگاوات به بهرهبرداری رسید که از حرارت آن نیز در کارخانه کشت و صنعت خزل استفاده میشود.
وی ابراز داشت: در این روزهای بهاری دومین نیروگاه مقیاس کوچک به قدرت 4.2 مگاوات در شهرک صنعتی بهاران آماده بهرهبرداری است که با راهاندازی آن در مجموع 10.6 مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک در استان احداث شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان بیان کرد: سال گذشته سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» بود که خوشبختانه اهداف تعیین شده برای شرکت به جز یک مورد که توسط شرکت سانا انجام میشد بالای 100 درصد تحقق یافت.
وی ادامه داد: نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان دیماندی و چاههای کشاورزی به صورت متمرکز توسط شرکت سانا انجام شد که متأسفانه پیمانکاران طرف قرارداد سانا به تعهدات خود عمل نکردند و تا پایان سال 95 از تعداد 12 هزار دستگاه کنتور فقط 3 هزار و 900 دستگاه آن را تحویل استان دادند.
تیموری با بیان اینکه از این تعداد یک هزار و 140 دستگاه کنتور هوشمند طرح فهام برای چاههای کشاورزی نصب شده است، گفت: با همکاری آب منطقهای نیز 2 هزار و 453 دستگاه کنتور هوشمند دیگر نصب شده که جمعاً با نصب 3 هزار و 593 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی کنترل مناسبی بر مصرف آب و برق چاهها انجام میشود.
*کاهش تلفات انرژی برق به 10.7 درصد رسید
وی با اشاره به کاهش تلفات برق عنوان کرد: تلفات انرژی نیز طی 4 سال گذشته از 16.7 درصد به 10.7 درصد تا پایان سال 95 کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان خاطرنشان کرد: تعویض 421 کیلومتر شبکه سیمی به کابل خودنگهدار، نصب 333 دستگاه ترانس کم ظرفیت و کم تلفات و نصب و تعویض 43 هزار کنتور دیجیتال برای مشترکان از دیگر اقدامات بوده است.
وی با اشاره به جمع آوری 6 هزار و 468 انشعاب غیر مجاز و دریافت 32 میلیارد ریال خسارت از استفاده کنندگان غیرمجاز، بیان داشت: از دیگر فعالیتها میتوان به کاهش زمان نصب کنتور مشترکان جدید، کاهش ضریب تکرار حادثه، احداث و توسعه و اصلاح و بهینه کردن شبکه های روستایی با جذب اعتبارات بند «ﻫ» بودجه سال 95 به میزان 65 میلیارد ریال اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالا است حتی نسبت به دیگر کشورهای خاورمیانه هم بالاتر است.
وی با بیان اینکه در تابستان امسال باید 4 هزار مگاوات مدیریت بار داشته باشیم، اظهار داشت: تأمین برق مورد نیاز مازاد بر مصرف تابستان95 به این میزان ممکن نیست جز با مشارکت و همراهی مردم در بهینه مصرف کردن و انجام اقدامات فنی توسط واحدهای تابعه که انتظار میرود مشترکان محترم همچنان بهینه مصرف کنند.