بزرگترین خورشید مصنوعی جهان با توان تولید ۳۵۰ کیلووات انرژی
بزرگترین خورشید مصنوعی جهان با ظاهری زیبا و محسور کننده در کشور آلمان فعالیت خود را آغاز کرد. این خورشید مصنوعی «سینلایت» نامگذاری شده است و سیستم شبیهساز انرژی خورشیدی وابسته مرکز توسعه فضایی آلمان در مجموع ۱۴۹ لازم منحنی زنون را در خود جا داده است که هر کدام از آنها میتوانند نور را در شعاع ۲۰ در ۲۰ سانتیمتری منتشر کنند.
برای آنکه تصور بهتر و دقیقتری از توانایی این خورشید مصنوعی داشته باشید بد نیست بدانید فقط یک لامپ زنون کافی است که فیلم روی پرده سینما به نمایش درآید. این دستگاه بسیار پیشرفته و پرقدرت با لامپهای زنون خود در مجموع میتواند معادل ۱۰ هزار پرتو خورشیدی که با سطح زمین برخورد میکنند انرژی تولید کند. در مجموع انرژی تولید شده توسط این خورشید مصنوعی ۳۵۰ کیلووات محاسبه میشود و دمای لامپها در بیشترین حالت ممکن میتواند به ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد برسد. به عبارت دیگر میتوان گفت اگر این خورشید مصنوعی در حالت فعال قرار گرفته باشد و فقط ۵۰ لامپ آن روشن باشد تقریبا بلافاصله پس از ورود به این محوطه به طور کامل میسوزید.
مرکز هوا-فضای آلمان (DLR) با توسعه بزرگترین خورشید مصنوعی جهان تلاش میکند در آینده به میزان گستردهتر انرژی خورشیدی را مورد استفاده قرار دهد و منابعی مانند هیدروژن را به صورت گستردهتر برای تامین انرژی به کار برد. محققان در دمای بسیار بالایی که این لامپها تولید میکنند به راحتی سوختهای هیدروژنی را میسازند و تقریبا همان فرآیندی را دنبال میکنند که در خورشید واقعی دیده میشود.
این خورشید مصنوعی به گونهای ساخته شده است که نور آن در یک نقطه متمرکز میشود و سپس به کمک دستگاههای پیچیده از آن انرژی الکتریسیته تولید میشود. در اروپا که بیشتر ماههای سال هوا ابری و بارانی است، این خورشید مصنوعی میتواند مزایای فراوانی را به دنبال داشته باشد و به عنوان منبع جدید انرژی پاک مورد استفاده قرار گیرد.
«جانس رِمِل» در شمال منطقه «نوردراین-وستفالن» آلمان بر گسترش هرچه بیشتر فعالیتهای تحقیقاتی خود برای استفاده گسترده از انرژیهای پاک تاکید کرد و توضیح داد: «ما نیازمند آن هستیم تا فناوریهای کنونی را به صورت عملی و کاربردی توسعه دهیم و از این طریق بتوانیم منابع انرژی تجدیدپذیر را در اختیار بگیریم. استفاده از منابع انرژی پاک بدون سرمایهگذاری روی فناوریهای نوین تقریبا غیرممکن است. هنر به کارگیری فناوری در پروژه خورشید مصنوعی به خوبی مشاهده میشود».
هیدروژن یکی از سوختهای اصلی در آینده است و این طور که گفته میشود، این ماده میتواند بدون تولید هرگونه دیاکسیدکربن بسوزد. به منظور تولید هیدروژن به صورت انبوه، میبایست آب به اجزای تشکیل دهنده خود یعنی هیدروژن و اکسیژن تبدیل شود و این اتفاق به انرژی زیادی نیاز دارد. زمانی که این فرآیند به طور کامل انجام میشود تا گاز هیدروژه به تولید برسد، استفاده از فناوریهایی مختلف برای به کارگیری اشعه خورشید خود را نمایان میکند تا این فرآیند به صورت طبیعی و آسانتر انجام شود.
البته خورشید مصنوعی آلمانیها به میزان قابل ملاحظه انرژی مصرف میکند و به طور میانگین میتوان گفت میزان انرژی که یک خانه در طول یک سال مصرف میکند را خورشید مصنوعی در کمتر از ۴ ساعت در اختیار میگیرد. با این وجود توسعه آن میتواند در آینده منابع جدید انرژی را در اختیار بشر قرار دهد.
بزرگترین خورشید مصنوعی جهان در یک ساختمان با چهار دیوار معمولی محصور شده است.