۲۲۰ مدرسه در افغانستان به فناوری پنلهای خورشیدی مجهز شدند
ارنمای نمایندگی ایالات متحده برای توسعه بینالمللی در افغانستان نوشت: ۲۲۰ مدرسه در سرتاسر افغانستان به فناوری پنلهای خورشیدی مجهز شدهاند.
تارنمای نمایندگی ایالات متحده برای توسعه بینالمللی در افغانستان در گزارشی نوشت: در زمستان قدم زدن در دبیرستان «اکبر صدیق خان» در ننگرهار شبیه راه رفتن در غار است.
با وجود اینکه این مدرسه در مناطق گرم ننگرهار واقع شده اما در زمستان بدلیل اینکه شبکه برق رسانی محلی قادر نیست لامپهای این مدرسه را روشن کند، اتاقهای آن بسیار تاریک و نمور میشود.
بنا بر این گزارش؛ برای کارهای معمولی مانند پرینت گرفتن و شارژ موبایل، دانش آموزان و کارمندان این مدرسه مجبور بودند چندین کیلومتر را طی کرده و به مغازه سوپری در جلال آباد بروند.
در افغانستان همگان در مورد کمبود وسایل آموزشی در بحث آموزش کودکان کم و بیش اطلاع دارند، اما موضوع فقدان برق در مدارس این کشور تقریبا کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
به کمک آمریکا، 220 مدرسه در سرتاسر افغانستان با تکنولوژی انرژی خورشیدی مجهز و برای این مدارس برق فراهم شده است. هدف از این کار کمک به ارتقا آموزش از طریق تامین انرژی ابزارهای آموزشی مانند تبلت و کامپیوتر از طریق انرژی خورشید بوده است.
«حفیظ الله قاری زاده» مدیر دبیرستان در این رابطه گفت: چیزی که در مورد انرژی خورشیدی مورد توجه است رایگان بودن و تمام نشدن آن است. همچنین این کار فرصتهای آموزشی را برای دانش آموزان و معلمان فراهم میکند.
یکی از دانش آموزان دبیرستان اکبر صدیق خان در این رابطه میگوید: من بسیار هیجان زده هستم که میبینم این پنل انرژی خورشیدی راه افتاده و از انرژی خورشید برای دبیرستان ما برق فراهم میکند، این کار ما را قادر می سازد تا از تکنولوژی برای رابطه با آموزش عالی ارتباط برقرار کنیم و این چیزی هست که قبلا در دسترس نبود.
افغانستان با کمبود تولید برق مواجه است و مجبور است برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه تامین کند، اما با این وجود در بسیاری از مناطق این کشور و بخصوص نقاط دور افتاده شهروندان با کمبود و فقدان برق دست و پنجه نرم میکنند.