نخستین پروژه تاسیسات خورشیدی آب شرب روستایی در نطنز افتتاح شد
سید حسن واقفی با اعلام این خبر گفت: طراحی پروژه تاسیسات تمام خورشیدی آب شرب روستای صالح آباد از توابع نطنز را کارشناسان امور آبفار این شهرستان انجام داده اند.
وی با بیان این که استفاده از انرژی خورشیدی یکی از بهترین روش های برق رسانی و تولید انرژی در مقایسه با دیگر مدلهای انتقال انرژی به نقاط دور دست و دور از شبکه برق از نظر هزینه، حمل و نقل، نگهداری و عوامل مشابه است، تصریح کرد: بخشی از هزینه های این را پروژه خیرین محلی تامین کردند.
واقفی تاکید کرد: این سیستم خورشیدی قادر به تامین برق مورد نیاز تاسیسات آب شرب بهداشتی این روستا بوده، علاوه بر این در طراحی آن ضریب اطمینان لازم جهت پوشش روزهای با هوای ابری نیز در نظر گرفته شده است.
محمد تقی اسفیدانی کارشناس بهره برداری آبفار شهرستان نطنز افزود: طراحی این پروژه با حمایت های مدیریت آبفار نطنز در حوزه مطالعات طرح های انرژی های نو پیشرو انجام شده است.
عضو بسیج مهندسین صنعتی اصفهان خاطر نشان کرد: با اجرای طرح تامین برق فتوولتائیک روستای صالح آباد علاوه بر کاهش هزینه های جاری پرداخت قبوض برق، در هزینه اولیه نیز به میزان بیش از 90 درصد صرفه جویی بعمل آمده است. با توجه به استانداردهای بینالمللی در صورتی که میانگین انرژی تابشی خورشید در روز بالاتر از 3.5 کیلووات ساعت در مترمربع باشد استفاده از مدل های انرژی خورشیدی بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است که خوشبختانه شهرستان نطنز دارای این پتانسیل است.
اسفیدانی تصریح کرد: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و در راستای حمایت از طرح های مدیریت سبز، کارشناسان امور آبفار شهرستان نطنز علاوه بر طرح های تامین برق خورشیدی، قصد طراحی و ساخت سیستم تولید انرژی الکتریکی از طریق خطوط انتقال آب فشار قوی با بومی سازی تکنولوژی in-pipe hydroelectric system را دارند
ایشان گفت: پیش از این نیز کارشناسان آبفار نطنز، طراحی و اجرای سیستم کنترل هوشمند بی سیم در تاسیسات آب رسانی روستای اریسمان و همچنین طراحی و ساخت دستگاه کلریناتور برنامه پذیر خورشیدی را انجام داده اند.