شرکت مدرن افروغ گستران انرژی | مجری نیروگاه خورشیدی

بادگیرهای خورشیدی برای اولین بار در ایران

8 سال قبل

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی موفق شده اند که اولین بادگیر خورشیدی که تلفیقی از انرژی خورشیدی و انرژی بادی است را با الهام از بادگیرهای سنتی ایران، در مقیاس آزمایشگاهی تولید و توسعه دهند.

بشر سوخت‌های فسیلی را جهت تامین انرژی از دیرباز جزء جدایی ناپذیر زندگی خویش قرارداده است که این امر علاوه بر آلودگی محیط زیست منجر به اتمام منابع زیرزمینی آن می‌گردد که در آینده‌ای نه چندان دور این مهم محقق می‌گردد.جایگزینی منبعی مناسب برای تامین انرژی، بسیار حیاتی و ضروری می‌باشد که در دوران‌های مختلف نوعی از آن ظهور کرده است. انرژی‌های تجدید پذیر منبعی برای تامین انرژی مورد نیاز بشریت می‌باشد که بهره گیری از آن‌ها مسلتزم سیستم‌های نوین و پیشرفته می باشد. در این میان توربین بادی و سلول خورشیدی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده اند.

استفاده تواما از انرژی بادی و خورشیدی،عملکرد سیستم را تا حد مطلوبی افزایش می‌دهد که باعث می‌شود که سیستم در هر زمانی قابل استفاده باشد. بادگیر خورشیدی تلفیقی از توربین بادی ساوینوس (Savonius) و سلول‌های خورشیدی، ایده‌ای نوین در جهت استحصال انرژی می‌باشد.

در پژوهشی که اخیرا محققان دانشگاه آزاد اسلامی برای طراحی و ساخت بادگیر خورشدی در جهت تهیه طراحی و ساخت سیستم هیبریدی تولید برق و تهویه مطبوع هوا کردند موفق شدند که نمونه‌ی آزمایشگاهی بادگیر خورشید که تلفیقی از توربین بادی ساوینوس و بادگیر‌های تاریخی ایران به همراه پنل­های سیلیکایی خورشیدی می‌باشد را توسعه دهند. توربین ساوینوسبه دلیل ساختار بسیار ساده و کاربردی، عملکرد فوق‌العاده در شرایط معمول دارد. بدنه اصلی این مجموعه با الهام از بادگیرهی هشت وجهی باغ دولت آباد یزد ساخته شده است. این امر سبب جذب حداکثری باد در داخل بادگیر شد و راندمان توان تولیدی باد و دبی جریان خروجی باد را افزایش می‌دهد.

طراحی این مجموعه با استفاده از نرم افزار CATIA به انجام رسیده است. ساخت توربین این مجموعه با استفاده از تکنولوژی جدید ۳ D-PRINTER انجام شده است که بسیار دقیق و با کیفیت می‌باشد. در ساخت این مجموعه ۲ توربین سادوینوسی ساده و پیچش خورده استفاده شده است. در قسمت خورشیدی این مجموع از یک پنل خورشیدی ۱۰ وات استفاده شده است. جهت ذخیره سازی انرژی از یک باطری ۱۲ ولتی و ۴۵۰۰ میل آمپر استفاده شده است. همچنین جهت کنترل شارژ و دشارژ باطری این مجموعه از یک شارژ کنترلر استفاده شده است.

نتایج آزمایش نشان داد شروع توان دهی توربین باد از سرعت باد ۲ متر بر ثانیه شرو شده و در سرعت ۷ متر بر ثانیه توانی معادل۲۹ .۹  وات را برای ما به ارمغان می‌آورد. همچنین توان خروجی پنل خورشیدی این مجموعه در بیشترین حالت معادل۴۸ .۱۳  وات می‌باشد. 

دیگر اخبار
موارد مهم برق اضطراری
موارد مهم برق اضطراری

زمان تاخیر بین جایگزینی سیستم اولیه که برق شهریست و سسیستم ثانویه بسیار مهم است. اگر ...

کاربرد برق اضطراری چیست ؟
کاربرد برق اضطراری چیست ؟

کاربرد ها :  1. روشنایی در بخش های حساس پیش بینی شده  2. تأسیسات تلفن و مخابرات 3. آ...

برق اضطراری چیست ؟
برق اضطراری چیست ؟

سیستم برق اضطراری منبع مستقلی از انرژی الکتریکی است که از سیستم های الکتریکی مهم تر در صورت ...

صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور
صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور

مدیرکل دفتر دفتر مدیرکل دفتر برنامه راهبردی و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره...

بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد
بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد

مدیرکل دفتر ریاست ، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل ساتبا خبر داد: با اتصال نهمین نیروگاه ...

تماس با تامین کننده
ارسال پیام به شرکت

دریافت جدیدترین و مهمترین اخبار شرکت ما

اطلاعات تماس شما برای مقابله با هرزنامه در اینترنت منتشر نمی‌شود و تمامی پیامک‌ها از طریق پارس‌سنتر به سفارش اعضاء سایت برای شما ارسال می‌شود. اطلاعات ارسال شده به صورت پیامک، شامل آخرین محصولات و اطلاعات در مورد موضوع یا شرکت انتخاب شده می‌باشد.