بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی کشور در دلیجان احداث می شود
فرماندار دلیجان از احداث بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی کشور در این شهرستان خبر داد.
محمد کردی در حاشیه بازدید هيئت سرمایهگذار چینی به منظور امکانسنجی و جانمایی زمین احداث بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی کشور افزود: بازدید امروز هیئت سرمایهگذاری چینی در ادامه سلسله بازدیدهای گذشته به منظور نقطهیابی و جانمایی احداث نیروگاه 30 مگاواتی خورشیدی در این شهرستان صورت گرفته است.
وی از سرمایه گذاری 45 میلیون دلاری برای احداث این نیروگاه به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با چنین ابعادی خبر داد و افزود: نیروگاههای خورشیدی که تاکنون در کشور ساخته شده با ظرفیت 10 مگاوات بوده است و برای اولین بار با چنین ابعاد و حجمی چنین نیروگاهی در ایران ساخته میشود و تمام سرمایه گذاری آن توسط یک شرکت چینی انجام خواهد شد.
فرماندار دلیجان در ادامه گفت: تامین انرژی برای واحدهای تولیدی یکی از مشکلات اصلی صنعت استان مرکزی است که با احداث این نیروگاه کمک قابل توجهی برای تامین انرژی پایدار و توسعه صنعت شهرستان دلیجان و استان مرکزی خواهد شد.
وی وابستگی این شرکت به دولت چین را از مزیتهای مهم سرمایه گذار خارجی دانست و افزود: این پروژه عملیاتی با مشخص شدن زمین و انجام مراحل نهایی واگذاری و تامین زیرساختهای لازم از طریق فاینانس خواهد شد و با بهرهمندی از تکنولوژی چین می توان مسیر توسعه صنعت این منطقه را شتابان کرد.
کردی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص اعلام زمان آغاز عملیات اجرایی این پروژه اظهار کرد: با انجام جانمایی و واگذاری زمین به سرمایهگذار چینی قرار بر این است که مذاکره نهایی با این هیئت چینی در مرکز استان صورت گرفته و پس از انعقاد قرارداد عملیات اجرایی آن آغاز شود و پیشبینی میشود که پس از طی این پروسه از زمستان سال جاری شاهد آغاز عملیات اجرایی آن باشیم.
وی به موفقیت های این شرکت چینی به منظور سرمایهگذاری در حوزه حملونقل، پتروشیمی و ... در ایران اشاره کرد و گفت: از آنجاکه استان مرکزی در حوزه صنعت از مزیت ها و ظرفیت های بالایی برخوردار است لذا علاقه و اشتیاق دو چندانی برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و نیروگاه برق خورشیدی دارند و شهرستان دلیجان به دلیل برخورداری از ظرفیت بالا و تامین زیرساخت های صنعتی مخصوصا برق پایدار به عنوان گزینه نهایی این هیئت چینی انتخاب شد.
فرماندار دلیجان تاکید کرد: با آغاز عملیات اجرایی احداث این نیروگاه خورشیدی پیش بینی میشود که حداکثر ظرف مدت یک سال این طرح به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: افق برنامهریزی این شرکت چینی تا 100 مگاوات است اما در فاز نخست تا 30 مگاوات کار را شروع کرده و در برنامه توسعهای خود تا ظرفیت 100 مگاوات افزایش خواهند داشت.