ریاض ۲۰۰ میلیارد دلار در انرژی خورشیدی سرمایه گذاری می کند
عبدالکریم مدعی شد: تلاش مداومی در عربستان جریاد دارد ، سهم انرژی خورشیدی و بادی در کشور افزایش یابد.
وی افزود: پیش بینی ما این است که امسال مناقصه برای تولید بیش از 4 مگاوات تولید برق از انرژی های تجدید پذیر به ارزش پنج تا هفت میلیارد دلار تمام شود.
مشاور خالد الفالح اشاره کرد که استفاده از انرژی های تجدید پذیر، یک برنامه بلند مدت است و عربستان در نظر دارد تا سال 2030 (چشم انداز این کشور) 200 مگاوات برق تولید کند.
عبدالکریم با بیان این که پروژه های تولید برق از انرژی های تجدید پذیر 100 هزار فرصت شغلی در عربستان ایجاد می کند و هزینه تولید برق را کاهش می دهد، افزود: روند کار به صورتی است که انرژی هسته ای به عنوان یک نوع انرژی دیگر در سعودی به کار گرفته می شود.
مشاور الفالح به برنامه کشورش برای افزایش تولید گاز اشاره کرد و مدعی شد: پیش بینی می شود، تا سال 2030 ( طرح چشم انداز سعودی) سهم گاز در تولید برق از 50 درصد به 70 درصد افزایش یابد.
ادعای مقام سعودی در سرمایه گذاری در بخش های انرژی تجدیدپذیر در حالی صورت می گیرد که تحلیلگران فعال در عرصه اقتصادی در گزارش های متعدد ، اعلام کردند،با توجه به موج بازداشت های اخیر در عربستان روند خروج سرمایه خارجی و در نتیجه شکست چشم انداز موسوم به 2030 شدت گرفته است.
«فارن پالیسی» نشریه معتبر اقتصادی – سیاسی آمریکایی در گزارشی در این باره نوشت: سرمایه گذاری خارجی در عربستان به شدت افت کرده است، به گونه ای که تنها در سال 2016 این رقم، از 7 میلیارد و 500 میلیون دلار به یک میلیارد و 400 میلیون دلار رسید.
جنگ ائتلاف سعودی به همراه امارات علیه یمن، عامل دیگری است که موفقیت چشم انداز 2030 را کمرنگ تر کرده است، به گونه ای که کارشناسان بر این باورند در خوشبینانه ترین حالت هر روز جنگ برای دولت سعودی 200 میلیون دلار هزینه دربر دارد.