شرکت مدرن افروغ گستران انرژی | مجری نیروگاه خورشیدی

استفاده از آبگرمکن خورشیدی در لردگان

10 سال قبل

تامین سوخت هیزمی‌ همواره یکی از عمده‌ترین عوامل تخریب جنگل‌های زاگرس بوده است. از این رو مدتی است که فرهنگ‌سازی استفاده از انرژی‌های نو از سوی برخی مراکز و سازمان‌ها به جای استفاده از انرژی‌های فسیلی و طبیعی انجام شده است. یکی از این برنامه‌ها نصب آبگرمکن‌های خورشیدی است که اخیرا برای نخستین بار در روستای «ده تل ساطع» لردگان چهارمحال و بختیاری اجرا شد.

 

هرچند در سال های اخیر توسعه زیرساخت های تغییر الگوی سوخت مانند احداث جایگاه های توزیع نفت و گاز، روند استفاده از سوخت های هیزمی در آبادی های داخل و حاشیه جنگل را تا حدودی کاهش داده اما کماکان در مناطق دور افتاده و فاقد جاده های دسترسی که امکان احداث جایگاه و حمل آسان نفت و گاز میسر نیست، درختان جنگلی منبع اصلی تامین سوخت برای مصارف گرمایشی و پخت غذا در این سکونتگاه ها به حساب می آید.

 در همین حال رفتارها و گرایش های فرهنگی جوامع محلی برای تمایل به استفاده از سوخت های هیزمی همواره به عنوان یک مانع اجتماعی در برابر طرح های تغییر الگوی مصرف سوخت روستاییان مطرح بوده که این مهم باید با همت و همکاری نمایندگان جوامع محلی و نهادهای اجرایی و فرهنگی به انجام برسد، هرچند که استفاده از آبگرمکن های خورشیدی در یکی از روستاهای محروم کشور در لردگان مورد استقبال قرار گرفته است.

یک فعال محیط زیست و منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری در این باره گفت: بررسی های انجام شده گواه این حقیقت است که بالابودن قیمت سوخت روند تخریب جنگل ها را بشدت افزایش داده است. بنابراین اداره منابع طبیعی استان با کمک یکی از دهیاران روستای آبلاران اقدام به نصب آبگرمکن های خورشیدی در این روستا کرد و مردم این روستا نیز با پرداخت 50 درصد از هزینه ها، خواستار نصب تعداد بیشتری از این آبگرمکن ها در روستای خود شدند.

وی افزود: ضرورت دارد تمامی دستگاه های متولی حوزه سوخت و محیط زیست و فرماندار لردگان، با حمایت مالی و به صورت پایلوت تمامی خانوارهای این منطقه را به سیستم های گرمایشی و روشنایی خورشیدی مجهز کنند.

نصب 5 آبگرمکن خورشیدی در روستا

دهیار روستای آبلاران ساطع لردگان نیز در گفت وگو با مهر اظهار کرد: با همکاری مردم و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری پنج عدد آبگرم کن خورشیدی برای مردم این روستا نصب شده است.

طالب حسنی ادامه داد: مردم این روستا به دلیل زندگی در دل جنگل وابستگی بسیاری به جنگل دارند و نصب آبگرمکن های خورشیدی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و پوشش جنگلی انجام شده است.

وی اذعان کرد: مشارکت مردم در این امر بسیار خوب بوده است و ضرورت دارد مسئولان شهرستان و استان همکاری های لازم را در نصب آبگرمکن های خورشیدی دیگر در راستای کاهش وابستگی مردم به جنگل برای دیگر اهالی داشته باشند.

 استقبال از این طرح

علی محمدی مقدم، معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت وگو با جام جم با اشاره به این که نام این طرح، پروژه بهینه سازی مصرف سوخت جنگل نشینان است، گفت: این طرح از سوی منابع طبیعی استان و با مشارکت مردم بهمن امسال برای اولین بار در کشور، در روستای «ده تل ساطع» از توابع شهرستان لردگان اجرا شده است.

وی افزود: علت این که این روستا به عنوان روستای الگو انتخاب شد، نبود جاده دسترسی و در دسترس نبودن سوخت های فسیلی از قبیل گاز مایع و نفت سفید در این روستا بود.

محمدی مقدم در باره استقبال مردم روستا از این طرح گفت: تغییر باورهای مردم در این زمینه کمک زیادی به ما کرد به طوری که 50 درصد اعتبار اولیه طرح از سوی مردم و 50 درصد دیگر از محل اعتبارات کمک های فنی اعتباری اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی استان تامین شد.

وی به هدف این طرح اشاره کرد و گفت: هدف این کار جلوگیری از قطع جنگل و تغییر الگوی مصرف سوخت جنگل نشینان با استفاده از انرژی های پاک و رفاه حال جنگل نشینان است. جنگل نشینان به دلیل نبود سوخت های فسیلی همچون نفت و گاز به اجبار اقدام به قطع جنگل می کردند که همین موضوع باعث نابودی جنگل می شد. وقتی یک آبگرمکن سنتی که سوخت آن هیزم و چوب جنگل بوده، با وجود این آبگرمکن های خورشیدی حذف می شود، طبیعی است که درختان جنگل دیگر قطع نمی شود و به تبع آن به محیط زیست نیز آسیب وارد نمی شود.

وی گفت: این آبگرمکن ها هیچ گونه مشکلات زیست محیطی در بر ندارد و از محاسن آن می توان به جذب بالای انرژی خورشیدی و تولید آب گرم حتی در هوای ابری، برفی و زمستان تا دمای زیر صفر درجه، جلوگیری از آلوده شدن هوا، امن و بدون خطر و سرو صدا، مقاوم در مقابل زنگ زدگی و فرسودگی، نصب و باز کردن و حمل آسان آن به دلیل سیار بودن اشاره کرد.

دیگر اخبار
موارد مهم برق اضطراری
موارد مهم برق اضطراری

زمان تاخیر بین جایگزینی سیستم اولیه که برق شهریست و سسیستم ثانویه بسیار مهم است. اگر ...

کاربرد برق اضطراری چیست ؟
کاربرد برق اضطراری چیست ؟

کاربرد ها :  1. روشنایی در بخش های حساس پیش بینی شده  2. تأسیسات تلفن و مخابرات 3. آ...

برق اضطراری چیست ؟
برق اضطراری چیست ؟

سیستم برق اضطراری منبع مستقلی از انرژی الکتریکی است که از سیستم های الکتریکی مهم تر در صورت ...

صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور
صرفه‌جویی گازطبیعی با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور

مدیرکل دفتر دفتر مدیرکل دفتر برنامه راهبردی و تنظیم مقررات سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره...

بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد
بهره‌برداری از نهمین نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی استان یزد

مدیرکل دفتر ریاست ، روابط‌عمومی و امور بین‌الملل ساتبا خبر داد: با اتصال نهمین نیروگاه ...

تماس با تامین کننده
ارسال پیام به شرکت

دریافت جدیدترین و مهمترین اخبار شرکت ما

اطلاعات تماس شما برای مقابله با هرزنامه در اینترنت منتشر نمی‌شود و تمامی پیامک‌ها از طریق پارس‌سنتر به سفارش اعضاء سایت برای شما ارسال می‌شود. اطلاعات ارسال شده به صورت پیامک، شامل آخرین محصولات و اطلاعات در مورد موضوع یا شرکت انتخاب شده می‌باشد.