اولین طرح تولید پانل های خورشیدی خاور میانه در استان قم کلنگ زنی شد
کلنگ اولین طرح تولیدی پانل های خورشیدی در خاورمیانه امروز به دست استاندار قم در قم کلنگ زده شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه ی قم؛ کارخانه و مزرعه ی اولین طرح تولیدی پانل های خورشیدی در خاور میانه در قم امروز با حضور استاندار و معاونان وی، بنایی نمایده ی مردم استان قم در مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد استانی کلنگ زنی شد.
غلامرضا ترابیان ظهر امروز در این مراسم در خصوص دیر کرد در اخذ مجوز تاکید کرد: اگر مجوز دیر اخذ نمی شد سه سال زودتر کار خود را آغاز می کردیم.
ترابیان با اشاره به این که انرژیهای فسیلی رو به پایان است و باید به سمت استفاده از انرژی خورشیدی برویم، ادامه داد: با راهاندازی این طرح 60 مگاوات برق تولید میشود که گام بزرگی در راستای تولید برق در کشور است.
مدیر پروژه تولید پنلهای خورشیدی در قم تصریح کرد: میزان تابش خورشید در کشورهای اروپایی دو کیلو وات ساعت است که این کشورها امکان دستیابی به انرژی خورشیدی را فراهم کردهاند، این میزان در ایران اسلامی هفت کیلو وات ساعت است که باید مورد استفاده جدیتری قرار گیرد.
ترابیان خاطرنشان کرد: همزمان با این شرکت، شرکت هیوندای کره نیز با کارشناسان آلمانی وارد مذاکره شده که در حال حاضر طرح این شرکت به بهرهبرداری رسیده است و در قم در ابتدای راه قرار دارد.
وی با بیان اینکه این طرح آلودگی زیستمحیطی نخواهد داشت، افزود: انرژی برتر انرژی خورشید است و تا زمان حیات زمین وجود خواهد داشت و این طرح آلودگی زیستمحیطی ندارد.
مدیر پروژه تولید پنلهای خورشیدی در قم تصریح کرد: هزینه تولید انرژی برق از انرژی خورشیدی برابر هزینه آن از انرژی اتمی است و در سالهای آینده هزینه انرژی حاصل از انرژی خورشیدی، نصف انرژی اتمی خواهد بود.
ترابیان با بیان اینکه 150 میلیارد تومان برای بهرهبرداری از این پروژه پیشبینی شده است، گفت: این طرح از محل طرحهای آمایش صنعتی مورد تایید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این پروژه به 30 لیتر آب در ثانیه نیاز دارد که در حال حاضر 10 لیترآب در ثانیه با 700 میلیون تومان اعتبار تامین شده است.
مدیر پروژه تولید پنلهای خورشیدی در قم اذعان داشت: فاز نخست این پروژه در صورت همکاری بانک صنعت و معدن و تامین اعتبارات تا سال آینده عملیاتی میشود.
این طرح که با مشارکت بانک صنعت و معدن و سازمان صنایع و معادن استان قم و به همت حسن رجبعلی بنا در سال 1387 مجوز عملیاتی شدن گرفته بود و به دلایلی تا امروز راکد مانده بود به همت استاندار استان قم و حمایت سازمان صنایع و معادن استان قم برای عملیاتی شدن کلنگ زنی شد.
گفتنی است اهداف تولیدی و مدیریتی این طرح تولید با بالا ترین کیفیت ممکن، تامین بالا ترین بازده تولید برق در پانل ها ، صادرات محصول های تک به سراسر جهان، ایجاد کارخانه ی مدرن مطابق با بهترین تولید کنندگان جهانی ، ورود ایران به باشگاه تولید انرژی پاک، حفظ محیط زیست و حمایت از اهداف دولت، اشتغال متخصصان حوزه ی انرژی ، بومی سازی فرآیند تولید، توسعه ی سریع ظرفیت تولید در بازه ی زمانی پنج ساله، ثبت ایران به عنوان اولین کشور تولید کننده ویفر، سلول و پانل خورشیدی در خاورمیانه و انتقال تکنولوژی از معتبر ترین شرکت های جهانی بوده است.
در خصوص شناسنامه ی این طرح می توان گفت: نام این طرح تولید ویفر، سلول و پانل های خورشیدی با استفاده از شمش های سیلیکون، مجری طرح شرکت انرژی خورشیدی پاک بنا، هزینه ی کل طرح هزار و چهارصدو شش میلیارد ریال و سرمایه ی در گردش آن 130 میلیارد ریال و نرخ بازدهی داخلی طرح 27/9 است.