افزایش ۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید قدرت نیروگاهی یزد
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در زمینه انرژی خورشیدی، گفت: ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید قدرت نیروگاهی یزد افزوده میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدحسن صباغزادگان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد که به مناسبت ایامالله دهه مبارک فجر برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز میتوان این ادعا راداشت که شبکههای برق استان یزد یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور است، اظهار داشت: استان یزد یکی از استانهایی است که کمترین خاموشی را به مردم اعمال میکند.
وی با اشاره به اینکه تابستان امسال یزد، تابستانی بدون خاموشی بود، ادامه داد: تا قبل از تابستان سال 95، 500 مگاوات به ظرفیت قدرت نیرگاهی نصب شده استان اضافه میشود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد قدرت نصب شده شبکه برق استان یزد را در حال حاضر 2000 مگاوات دانست و افزود: از این میزان، 1000 مگاوات مربوط به نیروگاه سیکل ترکیبی و 1000 مگاوات هم مربوط به بخش خصوصی است.
صباغزادگان تصریح کرد: 160 مگاوات نیروگاه سرو واحد بخار و 320 مگاوات نیروگاه تابان مجموع قدرت نیروگاهی است که تا قبل از تابستان 95 به شبکه تولید یزد اضافه میشود.
وی خاطرنشان کرد: اولین قرارداد خرید تضمینی برق مولدهای مقیاس کوچک در استان یزد منعقد شد و از آن به بعد 11 قرارداد دیگر منعقد شد و در مجموع این مولدها 168 مگاوات قدرت تولید دارند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد افزود: استان یزد به عنوان یکی از استانهای پیشرو در زمینه استفاده از مولدهای مقیاس کوچک، توانسته 48 مگاوات را وارد شبکه کند.
صباغزادگان با اشاره به اینکه این میزان تا پایان امسال به 68 مگاوات میرسد، در ارتباط با وضعیت تولید برق در استان یزد گفت: قدرت نامی نیروگاههای کشور 73 هزار مگاوات و استان یزد با 1952 مگاوات رتبه 13 کشور را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: این میزان دو و هشت دهم درصد قدرت نامی نیروگاههای کشور را شامل میشود، و در زمینه تولید برق هم در کشور 267 هزار و در استان یزد 8879 مگاوات تولید میشود که به این صورت، استان یزد رتبه نهم کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد در ارتباط با انرژیهای خورشیدی، گفت: در استان یزد در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته و 10 موافقتنامه و مجوز برای احداث نیروگاه خورشیدی با جمعا 590 مگاوات ظرفیت پروانه احداث صادر شده است.
صباغزادگان خاطرنشان کرد: امیدواریم با به نتیجه رسیدن برجام و کم شدن موانع، تا پایان سال 95 شاهد پیشرفت چشمگیری در ساخت و بهرهبرداری از این نیروگاهها باشیم.
وی در ارتباط با مصرف برق استان یزد با بیان این مطلب که مصرف در سال 93 معادتل 6856 میلیارد کیلووات ساعت بوده، گفت: در 9 ماهه اول سال 93 مصرف برق در استان یزد 5344 میلیارد کیلووات ساعت و در مدت مشابه امسال این میزان با افزایش 2 و هفت دهم درصدی به 5489 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد افزود: حداکثر مصرف استان یزد در سال 93 معادل 1180 ساعت بوده ولی با اقدامات انجام شده در 9 ماهه اول امسال به 1156 مگاوات و 2 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل رسید.
صباغزادگان یکی از اقدامات انجام شده در زمینه کاهش پیک بار یزد را طرح "تعطیلات و تعمیرات" دانست و گفت: این طرح از سوی صنایع استان یزد با استقبال خوبی روبرو شد و در مجموع به 7 شرکتی که در این رابطه با شرکت برق منطقهای یزد قرارداد منعقد کردند، 2 میلیارد و 997 میلیون تومان تخفیف پرداخت شد.
وی در ارتباط با پروژههای آماده بهرهبرداری در دهه فجر امسال، گفت: نخستین پروژه خط 230 کیلو ولت سورمق – ابرکوه با مشارکت بخش خصوصی است که با اعتبار 240 هزار میلیون ریال در روزهای قبل به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد افزود: مجموع پروژههای بهرهبرداری شده یزد در سال 92 مجموع پروژهها 52 هزار و 378 میلیون ریال، سال 93 پروژهها 157 هزار و 800 میلیون ریال و در سال 94 کل پروژهها 312 هزار میلیون ریال بوده است.
صباغزادگان پستهای 400 به 63 کیلوولت نخلستان بافق، شهید سامعی روستای شحنه و مهریز، پست 230 به 132 کیلو ولت ابرکوه، پستهای 63 به 20 کیلوولت چرخاب و امامزاده اردکان و همچنین خطوط اتصال به پست شهید سامعی را از جمله پروژههای در دست اجرا دانست.