طرح راه اندازی نیروگاه برق خورشیدی ۱۲۱ مگاواتی در غرب خاورمیانه
غرب خاورمیانه به نور خورشید فراوان متنعم است و مدتهاست که در انرژی خورشیدی پیشرو بوده. اسرائیل با شروع ساخت یک نیروگاه ۱۲۱ مگاواتی برق خورشیدی در اوایل ۲۰۱۴، این منطقه قدم بزرگی در دستیابی به هدف خود یعنی تأمین ۱۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۰، بر میدارد. نیروگاه برق الشلیم در صحرای “نِگو” نزدیک کیبوتص الشلیم (Kibbutz Ashalim) در جنوب شهر Be’er sheva قرار خواهد گرفت، و زمانی که در سال ۲۰۱۶ کامل گردید، بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی در این منطقه خواهد شد، که ظرفیت کافی برای برقرسانی به ۴۰۰۰۰ خانه را دارد. این نیروگاه خورشیدی جدید توسط شرکت انرژی خورشیدی Megalim و با همکاری شرکت انرژی خورشیدی آمریکایی برایتسورس و شرکت نیرو و حملونقل فرانسوی Alstom توسعه مییابد.
برایتسورس در اصل کار خود را در همین منطقه به عنوان شرکتی در با نام Luz آغاز کرد. این شرکت علاوه بر اینکه کار خود را برای این نیروگاه گرمای خورشیدی ۱.۱ میلیارد دلاری آغاز کرده، پروژه بزرگترین نیروگاه حرارتی خورشیدی دنیا را نیز بر عهده دارد- یک نیروگاه خورشیدی ۳۷۷ مگاواتی در صحرای موهاوی کالیفرنیا که Ivanpah نام دارد. نیروگاههای گرمای خورشیدی برایتسورس از آینههای آفتاب گرد (heliostat) تشکیل شده، که نور خورشید را به برج نیروی خورشیدی که بخار لازم برای به حرکت در آوردن توربینها را تولید میکند، هدایت میکنند.
این نیروگاه یکی از سه پروژه در سایت الشلیم است، که ۲۵۰ مگاوات برق با حداکثر ظرفیت، که برای پوشش دادن ۲.۵ درصد از مصرف مردم منطقه کافی است، تولید خواهد کرد. زمانی که هر سه پروژه آماده به کار شوند، الشلیم پنجمین دارنده نیروگاههای برق خورشیدی در جهان خواهد شد.
مدیرعامل برایتسورس اظهار داشت که: «دولت ساختار بسیار خوبی در اختیار ما گذاشت و ما بسیار از آنها قدردانی میکنیم.» «ما به این پروژه به عنوان ارزشمندترین پروژه خود نگاه میکنیم، حتی ارزشمند تر از پروژه کالیفرنیا. و تلاش میکنیم تا آن را به بهترین نحو اجرا کنیم.»