بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در مراکش
مراکش طرح نیروگاه خورشیدی عظیمی را در شهر ورزازات، در گوشهای از بیابان صحرا شروع کرده است. در حال حاضر اینیکی از بزرگترین شبکههای انرژی خورشیدی است که از فضا قابلرؤیت است؛ و در حال تبدیلشدن به بزرگترین نیروگاه است. گروه اقتصاد: مراکش طرح نیروگاه خورشیدی عظیمی را در شهر ورزازات، در گوشهای از بیابان صحرا شروع کرده است. در حال حاضر اینیکی از بزرگترین شبکههای انرژی خورشیدی است که از فضا قابلرؤیت است؛ و در حال تبدیلشدن به بزرگترین نیروگاه است.
به گزارش بولتن نیوز، شبکه فعلی نور ۱ نام دارد، این شبکه فقط مرحله اول طرح برنامهریزی برای رساندن انرژیهای تجدید پذیر به میلیونها نفر در مراکش است. این پروژه بهزودی با راهاندازی پروژههای نور ۲ و نور ۳ و افزودن آینههای بیشتر به پنل های موجود، پیگیری خواهد شد. حدود سال ۲۰۱۸ که پروژه تکمیل میشود، کل شبکه ۶۰۰۰ هکتار را تحت اشغال میکند. این یعنی قادر خواهد بود ۵۸۰ مگاوات برق ایجاد نماید که با یک رآکتور اتمی کوچک قابل قیاس است.
در حال حاضر، این مزرعه خورشیدی شامل ۵۰۰۰۰۰ آینه منحنی به ارتفاع ۴۰ فوت (بیش از ۱۲ متر) است. این آینهها نور خورشید را بر روی یک خط لوله پر از مایع متمرکز میکند و تا ۷۳۹ درجه فارنهایت (بیش از ۳۹۲ درجه سانتیگراد) به آن حرارت میدهد. از این مایع برای گرم کردن یک منبع آب در نزدیکی آن استفاده میشود و با تبدیل آن به بخار، عامل چرخش توربین و تولید انرژی میشود. در طول هرسال حدود ۳۰۰۰ ساعت نور خورشید در مراکش میتابد؛ بهطوریکه ظرفیت انرژی خورشیدی زیادی را فراهم میکند؛ اما این سیستم فقط میتواند برق تولیدی را یکشب در خود نگه دارد. بنا به اعلام ناسا: «این حرارت را میتوان از مایع به مخزن نمکهای مذاب منتقل و ذخیره کرد.
در حال حاضر نور ۱ میتواند برای ۶۵۰۰۰۰ نفر از افراد محلی، از صبح تا سه ساعت پس از غروب آفتاب، انرژی خورشیدی تولید میکند. این کارخانه نیروی برق را به مدت ۲۰ ساعت در روز فراهم میکند. همه اینها بخشی از طرح مراکش برای تولید ۴۲ درصدی برق خانگی از انرژیهای تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و آبی است. در حال حاضر این کشور برای تأمین ۹۷ درصد از انرژی خود به واردات وابسته است. این سیستم جدید درعینحال که وابستگی را کاهش میدهد، میتواند ذخیره میلیونها تن کربن را برای مراکش به همراه داشته باشد.