اولین منزل هیدروژن خورشیدی دنیا
اولین منزل خارج از شبکه انرژیهای معمول در تایلند با هدف سرسبزی و انرژی پایدار ساخته شده است. این منزل اولین خانه با این اندازه در دنیاست که به طور کامل دارای سیستم هیدروژن-خورشیدی است. سیستم استفاده شده در این منزل حتی در هوای نامساعد 24 ساعت انرژی را تامین میکند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، منزل Phi Suea در مقایسه با ساختمانهای متفاوت همچون کارگاهها و یا مهمانخانهها فقط پنج عمارت و آبشار و استخر 400 متر مربعی با پمپ عالی دارد که به الکتریسیته نیاز دارد. پانلهای خورشیدی بر روی سقف قرار دارند که انرژی دریافتی آنها وارد مبدل می شود. تمامی نیروی الکتریکی توسط سیستم مرکزی انرژی ذخیره شده، تامین و سپس توزیع میشود. این پروژه شامل 86 کیلو وات فتوولتائیک بوده که روزانه حدود 326.8 کیلووات ساعت برق تولید میکند.
دریافت بیشتر انرژی خورشیدی در طی روز برای آنیون و تبدیل آن به غشای الکترولیزی است که موجب شکست مولکول آب و آزاد شدن اکسیژن در هوا و ذخیره گاز هیدروژن در تانکهای مخصوص میشود. هنگام شب سلولهای سوختی هیدروژن را به الکتریسیته تبدیل میکنند. ذخیرهسازی هیدروژن بسیار باصرفه و بهتر از استفاده از باتری است. با این حال این منزل دارای باتریهای سربی اسیدی بوده که در یک چرخه فقط 10 درصد شارژ از دست میدهند.
خودکفایی هوشمند انرژی به کاهش انرژی درخواستی کمک میکند. دیوارهای بتنی هوادهی شده، پنجرههای دوجداره، سیستم تهویه طبیعی، دیوارهای سبز، پنکههای سقفی هوشمند و مسیرهای تابش خورشید موجب کاهش انرژی مصرفی شده است. با این وجود تهویه هوای VRF برای پشتیبانی نصب شده است. سیستم گرمایش آب خورشیدی بدون نیاز به الکتریسیته عمل میکند. آب باران نیز جمعآوری شده و برای استفاده دوباره و آبیاری کاربرد دارد. صاحب منزل Phi Suea اظهار کرد: هرکسی در دنیا باید خوب زندگی کند. هم اکنون من و خانوادهام در منزل سبز با دانش امروزی زندگی میکنیم. هدف ما کاهش آسیب به محیط زیست است.