سوالات مربوط به خشک کن میوه و سبزی 3
22 - حداقل زمان سفارش براي ساخت بدنه پيش ساخته چقدر است ؟
حداقل زمان ساخت بدنه پيش ساخته 45 روز از زمان عقد قرارداد است و در روش ساخت بدنه توسط خريدار مي تواند ظرف 10 تا 15 روز كار را جمع كرد . اگر بدنه را خودش بسازد كار هم سريعتر هم ارزانتر و هم محكتر خواهد بود و براي ساخت دومي و سومي هم فقط تجهيزات را از ما مي خرد و پول مشاوره و نقشه نمي دهد
23 - چه ميوه هاي با اين خشك كن مي توان خشك كرد ؟
تقريبا تمام ميوها وصيفي جات كه ارزش داشته باشندو سفارش آن موجود باشد.و میوه هایی که در محل تولید ارزان و قابل دسترس باشد.
24 – چند ساعت طول مي كشد تا ميوه خشك شود ؟
متناسب با نوع ميوه مي باشد واز 6 ساعت تا 14 ساعت ميباشد كه در يك جدول هنگام آموزش داده مي شود .
25 – آيا اين كار صرفه اقتصادي دارد ؟
بله ، چون قیمت ميوه خشك صادراتي در حدود 25 تا 30 هزار تومان مي باشد و با فرض اينكه از هر 10 كيلو يك كيلو توليد مي شود مي توانيد قیمت تمام شده را محاسبه كنيد. در بدترين شرايط حداقل قیمت سال 90 مبلغ 10000 بوده است .عوامل موثر در قیمت تمام شده
الف- قیمت ميوه ورودي به كارگاه : در اين بخش اگر از محصولات بومي محل استفاده شود قیمت كاهش مي يابد و تهيه ميوه با قیمت مناسب شرط افزايش سود است.
ب- هزينه كرايه كارگاه : استفاده از مكانهاي معمولي درمناطق روستائي و حاشيه شهرها براي اين كار بهتر است وكرايه را كاهش مي دهد .
پ- هزينه كارگري : استفاده از خانمها بصورت نيمه وقت و حتي افراد سالخورده و دانش آموزان در مناطق روستائي هزينه را كاهش مي دهد
ج- هزينه برق و آب و گاز : از مواردي است كه در مناطق روستائي هزينه كمتر است . توليد كننده موفق بايد هزينه هاي فوق را به هر صورت ممكن كاهش دهد .
26 – نحوه محاسبه قیمت تمام شده ؟
بصورت ميانگين براي توليد هركيلو ميوه خشك بين 2تا 3 هزار تومان هزينه كارگري و هزار تومان هزينه جانبي داريم كه درتوليد با ظرفيت زياد هزينه كاهش مي يابد . نسبت ميوه ورودي به خروجي را هم با ضريب يك دهم حساب كنيد . مي توانيد قیمت محصول نهائي را با دقت خوب حساب كنيد .
مثال : قیمت خريد كيوي خوب هر كيلو 400 تومان باشد قیمت حدودي يك كيلو كيوي خشك حدود ( 10 400) + 3000 + 1000 مي شود 8000 تومان كه عدد تقريبا معقولي است
27 – آيا در يك دستگاه امكان خشك كردن چند ميوه با هم وجود دارد ؟ خير ، چون مزه ميوه ها همراه بوي آن روي هم تاثير مي گذارند
28 – مصرف برق يك دوره تك فاز چقدر است ( دوره 45 روزه ) ؟حدود 40 تا 60 هزار تومان
29 - مصرف گاز در يك دوره 45 روزه چقدر است ؟ حدود 25 تا 45 هزار تومان
30 - دستگاههاي جانبي و تكميلي دستگاه و قیمت آنها چقدر است ؟
الف- وسايل شتشو كه از حالت دستي گرفته تا حالت اتوماتيك قابل خريد مي باشد .
ب- وسايل آماده سازي شامل هسته گير ، پوست گير ، دم گير مي باشد كه هم بصورت دستي انجام مي شود و در بعضي ميوه ها مي تواند دستگاه داشته باشد كه متناسب با ميوه وظرفيت توليد بايد سفارش داده شود .
پ- دستگاه اسلايسر يا برش كه براي اكثر ميوه ها قابل استفاده است و اين دستگاه ايتاليايي يا سويئسي و چینی مي باشد و از دو ميليون تومان به بالا مي باشد
ج- دستگاه بلانچر كه براي شروع كار از يك وان بزرگ استفاده مي شود و در صورتي كه توليد زياد باشد مي توان آن را سفارش داد ولي براي كارهاي تا 3تن در روز لازم نمي باشد .
ح- دستگاه خشك كن اوليه يا آب گير سانتريفوژ كه براي كارگاههاي تا 2تن در روز لازم نمي باشد .
چ- دستگاه بسته بندي و وكيوم كه متناسب با بوجه كارگاه از 2 ميليون به بالا مي باشد و براي توليد كنندگان كه محصول را بصورت فله مي فروشند لازم نمي باشد .
31 - آيا اين كار مجوز لازم دارد ؟
جواب اين سوال هم بله است هم نه ؛ براي مثال وقتي شما در مناطق روستائي و شهرستانها روزانه يك يا دو تن ميوه را تهيه مي كنيد و پس از خشك كردن آن را به خريدار در شهر ارسال مي كنيد و چاپ و بسته بندي نداريد . تا اين مرحله نياز به مجوز ندارد چون مسئوليت آن با خريدار در شهر مي باشد. ولي اگر بخواهيد دربسته هاي كوچك آن را بسته بندي كنيد بايد مجوز وزرات بهداشت ، وزارت صنايع استان ، موسسه استاندارد وهزار مركز ديگر را بگيريد كه كار سختي است براي همين توصيه مي شود كه اين كار به عنوان يك كار روستائي براي ايجاد اشتغال زنان و كاهش ضايعات معرفي شود.
32- شرايط نگهداري محصول چگونه بايد باشد ؟محصول اگر قرار است انبار شود حتما بايد در بسته هاي 5 تا 10 كيلوي بصورت وكيوم بسته بندي شود .
33 - مراحل توليد ميوه خشك چگونه است آيا بايد ضد عفوني شود ؟ در هنگام شتشو ميتوان ضد عفوني هم كرد
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت www.PARSDRYER.com مراجعه فرمائید.