شرکت منتظر پی سی

نصب و راه اندازی, نمایندگی محصولات, مشاوره رایگان

سیستم دوربین مدار بسته

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

سیستم دوربین مدار بسته

 امروزه در مراكز صنعتي و اداري جهت نظارت بر محيط فيزيكي و نظارت بركار كاركنان يا كـارگران در جـهت كنترل و مديـريت بهـتر و كارآمـد‌تر بـه وفـور از سيستمهاي تـلويزيوني مـداربسته  (closed circuit TV)(cctv) استفاده مي‌شود.اين سيستمها به عنوان سيستمهاي كنترل تصويري نيز ناميده مي‌شوند. گاهي نيز از اين سيستمها با مخفف CCVE (تجهيزات ويدئويي مدار بسته) ياد مي‌شود. در محلهايي مانند بانكها ـ ادارات ـ دانشگاهها ـ كارخانجات ـ فروشگاههاي بزرگ ـ فروشگاههاي فروش اجناس گرانقيمت مانند طلافروشيها ـ در سوپرماركتهاي بزرگ و در كنترل ترافيك خيابانها و چهارراه‌ها اين سيستمها را ميتوان نصب و مورد استفاده قرار داد. استفاده از اين سيستمها در منازل مسكوني رواج چنداني نيافته است ولي با پا به عرصه گذاشتن سيستمهاي تصويري كه قادرند حركت را در محدودة تحت نظارت سيستم تشخيص و اعلام خطر نمايند يا توسط سنسورهاي خاصي تحريك شده و شروع به ضبط فيلم از محل بنمايند انتظار مي‌رود كه استفاده از اين سيستمها در منازل مسكوني نيز گسترش بيايد. به اينگونه سيستمها هم اكنون اصطلاح دزدگير تصويري اطلاق مي‌شود.
       اصول كار سيستمهاي CCTV به اين صورت است كه ابتدا تصاوير توسط دوربينهاي مدار بسته دريافت شده و براي نمايش و پخش به مانيتور يا تلويزيون انتقال داده مي‌شود. همچنين براي ضبط و يا تغيير نحوه نمايش روي مانيتور و پخش همزمان تصاوير دوربينها روي مانيتور و كنترل از راه دور دوربينها نيز تجهيزات و امكاناتي وجود دارد. چون تصاوير دريافت شده از اين سيستمها براي بينندگان محدودي مي‌باشد لذا به آنها تلويزيون مدار بسته مي‌گويند بر خلاف تلويزيون عمومي (Broadcast     TV)  كه جهت پخش تصاوير براي عموم مي‌باشد. با توجه به تنظيماتي كه روي دوربينها و ساير تجهيزات ميتوان انجام داد اين سيستمها در شرايط جوي متفاوت و در روز و شب نيز كارآيي خوبي دارند.

       براي كنترل ورود و خروج افراد به يك محل و براي كنترل مكانهاي وسيع توسط چندين دوربين و نمايش همزمان تصوير آنها و نظارت سمعي و بصري از فواصل بسيار دور از طريق شبكه تلفن بدون نياز به حضور فيزيكي كنترل كننده در محل و در دستگاههايي كه كنترل بصري آنها توسط انسان مقدور نبوده يا خطر آفرين مي‌باشد نيز ميتوان از اين سيستمها استفاده كرد. لذا استفاده از سيستمهاي CCTV روز به روز در حال رشد است و با توجه به تكنولوژي ساخت تجهيزات آن كه مبتني بر صنعت الكترونيك و كامپيوتر مي‌باشد ساخت و توليد تجهيزات اين سيستمها دائماً در حال تكامل و پيشرفت است و ما در اين مختصر سعي نموده‌ايم تا اصول كلي و امكانات عمومي اين سيستمها را به همراه برخي از موارد نمونه از مشخصات و امكانات تجهيزات براي اطلاع و آشنايي خوانندگان عزيز ارائه نماييم. عموماً در سيستمهاي CCTV تجهيزات زير مورد استفاده قرار ميگيرد:

1-  دوربين (camera)
2-  كاور دوربين (camera Housing)
3-  پايه دوربين BASE)يا( Bracket
4-  نمايش دهنده تصوير monitor) يا(TV
5-  انتخاب كننده (switcher)
6-  كواد (Quad)
7-  تركيب كننده (Multiplexer)
8-  ضبط كننده (Recorder)
9-  كنترل كننده (controller)
10-  كارتهاي تصوير (capture card)
11-  تقويت كننده راديويي (Booster)
12-  نظم دهنده ويديويي (Video Router)

 

 

اجزای سیستم نظارت تصویری

پیشرفت روز افزون فناوری الکترونیک و کامپیوتر ، سیستمهای نظارت تصویری  را کارآمد تر  نموده  تا آنجا که مدیران توانمند از این ابزار موثر در راستای کنترل و نظارت از راه دور محیط کار بهترین استفاده را می نمایند.

بدیهی است پاسخ گویی به  تدبیر مدیران احتیاج به ابزار مناسب برای کنترل ، هدایت و راهبری مسائل مرتبط را دارد ، هدف از ارائه این طرح  تفصیلی دستیابی به پاسخی مناسب در جهت رفع نیاز حفاظتی بوده است و بهبود ضریب  نظارتی و حفاظت ساختمان اداری ، پایلوت و محوطه سایت، بصورت گسترده و یکپارچه  هدف گذاری شده است .

 

اهداف سیستم نظارت تصویری

 

1- نظارت تکمیلی بر اموال و دارایی های  ساختمان

2-نظارت بر تردد و  روند رفتاری کارکنان و مشتریان

3- اطلاع رسانی بهنگام در موارد غیر مترقبه و آتش سوزی ساختمان

4- حفاظت فیزیکی ونظارت تکمیلی  در محوطه و داخل ساختمان

5- آرشیو و بازبینی  فعالیت غیر عادی و کنترل محوطه و ساختمان

 

شرح سیستم  نظارت تصویری

سیستم نظارت تصویری ساختمان اداری ، پایلوت و محوطه   مشتمل بر تعداد65 دستگاه دوربین ثابت و متحرک است  این دوربین ها در مقابل دربهای ورود و خروج ، اماکن عمومی ، در مسیر عبوری راهرو ها ، زیر زمین و محوطه پیرامونی  نصب میگردند.

دوربین ها از طریق کابلهای ویدیویی ، فرمان و برق به مرکز مانیتورینگ اتصال می یابند ، در مرکز کنترل  عملیات  نظارت ، کنترل  و آرشیو تصویری انجام میگردد  و از طریق شبکه کامپیوتر  مرکز نانو  تصاویر تمام یا تعدادی از دوربین ها برای سایر کاربران  مجاز  نیز قابل دسترس خواهد بود .

مرکز مانیتورینگ در طبقه دوم ساختمان اداری واقع شده  و از طریق مانیتور های LCD  بزرگ تصاویر کلیه دوربین ها بطور همزمان 16 تصویر تجمیع شده و  در 4 مانیتور دیواری 64 دوربین را  تحت نظارت و رو یت اپراتور قرار میدهد .

افزون بر اپراتور دائم مستقر در مرکز مانیتورینگ ، چند دستگاه ضبط دیجیتال  عملیات ضبط تصاویر و وقایع 24 ساعته کلیه دوربین ها را بطور همزمان بصورت زنده  عهده دار می باشند .

به منظور انتقال تصویر از مرکز کنترل به راه دور این امکان از طریق شبکه  LAN(IP VALID ) با پهنای باند مناسب و  نرم افزار خاص و کد رمز  اختصاصی قابل رویت و آرشیو سازی می باشد .

 

دوربین مدار بسته صنعتی

دوربین مدار بسته صنعتی از رایج ترین نوع دوربینها می باشد به این دوربینها باکس نیز گفته می شود از خصوصیات مهم این دوربین ها قابلیت اضافه نمودن انواع لنز از نوع ثابت ، لنز وری فوکال با فاصله کانونی متغیر و لنز زوم می باشد که هر یک از این لنزها با توجه به فواصلی که تحت پوشش قرار می دهند و همچنین شرایط نوری متفاوت به دسته بندی های گوناگون تقسیم بندی می شوند.

 

دوربین مدار بسته صنعتی  با پرژکتور مادون قرمز

دوربین مدار بسته مادون دار  از رایج ترین نوع دوربینها  برای محیط های کم نور می باشد به  این  نوع از دوربینها

PIR CAMERA   نیز گفته می شود از خصوصیات مهم این دوربین ها قابلیت دید در شب است .

LED پروژکتور های مسقر در کاور محافظ  این نوع دوربین ها برای فواصل معین 10 تا 100 متر ساخته می شوند و برای کاربری در تراز تاسیسات پروژکتور مادون قرمز نوع  20 متری مناسب میباشد و در تاریکی مطلق قابلیت تصویرسازی  سیاه و سفید را داراست  .


دوربین مدار بسته دام ثابت

دوربین مداربسته دام که به آنها دوربین سقفی نیز گفته می شود دارای شکل کروی بوده و معمولا در زیر سقف نصب میشوند ،  انواع دیگر این دوربینها قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند این دوربینها برخلاف دوربین های صنعتی دارای لنز  همراه می باشند که با توجه به لنزشان دامنه پوشش متفاوتی خواهند داشت ساده ترین نوع این دوربین دارای لنز ثابت می باشد درا نواع دیگری از لنز وری فوکال یا فاصله کانونی متغیر استفاده شده است که امکان تغییر محدوده دید با توجه به نیاز و فضا  را بوجود میاورد .

برای  ساختمان  اداری و پایلوت  این نوع  دوربین و لنز (VARIFOCAL  ) استفاده خواهد شد و بیشترین نوع دوربین ها از این مدل خواهد بود  .  

 

دوربین مدار بسته اسپید دام گردان

دوربین چرخشی اسپید دام همان دوربین چرخشی با حرکت افقی ، عمودی و قابلیت  زوم می باشد که از ویژگی اصلی این دوربین  سرعت بسیار بالای چرخش  آن است .
این دوربینها با سرعت چرخش بسیار زیاد در کمتر از 1 ثانیه یک دور کامل 360درجه  پیرامون محیط نظارتی چرخش دارند و با تعریف نقاط از پیش تعریف شده و سپردن این نقاط به حافظه دوربین می توان با سرعت بالا دوربین را به نقاط تعریف شده  بازیابی و هدایت نمود .
این دوربین ها قابل نصب در محیطهای بسته و محیطهای بیرون می باشند Outdoor , Indoor دوربین فست دام در

دو نوع است و  جهت کار دوربین در محیطهای سرد از هیتر داخلی و محیط های گرم از فن استفاده شده بنحوی که این دوربین قابل نصب در محیطهای با50 درجه حرارات و یا 35 -در جه سرما می باشند.

 

ایجاد بستر انتقال و کابل ها ی سیستم :

·        بستر انتقال کابلهای سیستم ، در سقفهای کاذب سینی کابل و لوله  PVC میباشد و در سقف پارکینگ ، روی دیوار پیرامون محوطه و تاسیسات  لوله فلزی  است و  در محل دفنی خاکی و آسفالت لوله  پلی اتیلن میباشد .

·        در محوطه سایت مسیر های طولی  بصورت عمده روی دیوار پیرامونی   و  مقاطع عرضی و عبوری از خیابان بصورت   کانالی با عمق حداقل 100 سانتیمتر دفن میگردد .

·        انتقال سیگنال ویدیویی دوربین های مدار بسته به مرکز کنترل از طریق کابل کواکسیالRG-59  با امپدانس 75 اهم  است که برای مسافت های تا 300 متر با حدافل افت  تصویر سازی خوبی را خواهد داشت .

·        انتقال تغذیه به دوربین ها ی محوطه از طریق کابل برق  3x2.5 mm2   و  دوربین های داخل ساختمان کابل

·          3x1.5 mm2است و از افت در محدوده کاربری مجاز  برخوردار خواهد بود .

·        انتقال دیتا به دوربین متحرک از طریق کابل مخابراتی 4x2x0.6mm2  یا کابل CAT-6 میباشد و تا فواصل 500 متری در محدوده مجاز کاربری میباشد  .

·        لوله های محافظ  بستر انتقال کابل ها  در محوطه سایت جهت تغذیهAC / DC، کابل کواکسیال و  کابل دیتا  2 ردیف لوله پلی اتیلن  سایز 63 میلیمتری  است

 

نصب دوربین ها :

نصب دوربین های ثابت و متحرک پس از انجام کابل کشی و نصب پایه انجام میگردد .

محل نصب دوربین های متحرک در داخل ساختمان  بر روی  سقف اصلی است و براکت  فلزی مستقیما" به سقف اصلی  در داخل ساختمان  متصل میگردد و  نهایتا" از بیرون  پانل سقف کاذب به سمت فضای اتاق  دید خواهد داشت

و برای نصب دوربین در محوطه  براکت فلزی عصایی واژگون  است که بر روی  پایه فلزی جوش یا پیچ خواهد شد ،  و پس از انجام اتصالات برق ،  ویدیو  و دیتا  از محل دریچه ارتباطی پایه دوربین  تصویر  هر دوربین از طریق کابل کواکسیال اختصاصی  در مرکز کنترل نظارت و  چرخش و بزرگنمایی آن کنترل میگردد .

محل نصب دوربین های ثابت بر روی  پانل سقف کاذب و یا دیوار است  و از طریق براکت دیواری متصل به کاور دوربین خواهد بود .

تنظیمات لنز  هر دوربین بر اساس عمق و زاویه دید محل  با نماینده حراست  هماهنگ خواهد گردید .

ا تاق مانیتورینگ مرکز کنترل:

اتاق مانیتورینگ کنترل کننده کلیه سیستم های حفاظتی و از جمله سیستم نظارت تصویری است . این اتاق در طبقه دوم ساختمان واقع شده است و یک اتاق به مساحت  25 متر مربع برای اینمظور در نظر گرفته شده است  .

 اهداف مرکز کنترل عبارتند از

1.        نظارت و کنترل دوربینهای مداربسته مستقر در سایت ، وفضای پیرامونی با قابلیت فعلی مانیتورینگ  64 دستگاه دوربین  ثابت و متحرک  و امکان  افزایش مانیتورینگ  تا 128  دوربین

2.      پوشش تصویری از  اماکن حساس ، مبادی ورودی و خروجی ، حفاظت پیرامونی از سایت

3.      عملکرد  مرکز کنترل بطور تمام وقت 24 ساعته میباشد و حداقل بتوسط  1 نفر اپراتور آموزش دیده مجرب بصورت سه شیفت نظارت و کنترل میگردد.

4.       امکان نمایش همزمان تا16 تصویر دوربین ها ی منصوب در سایت بوسیله مانیتور 32 اینچ

5.      ذخیره‌سازی و بازیافت تصاویر 64دوربین‌ منصوب درسایت با امکان جستجو  بر پایه شماره دوربین ،تاریخ،ساعت وآرشیو اختصاصی  حوادث غیر  مترقبه

 

دکوراسیون مرکز کنترل

انجام دکوراسیون داخلی مرکز کنترل متناسب با  تجهیزات انتخاب شده و  همزمان با اسقرار تجهیزات  ضمن توجه به ارگونومی و کاربری  24 ساعته  اپراتور های این مرکز از موارد مهم و ضروری میباشد .

ضروریست این اتاق به 2 بخش 1-  اتاق سویئچ و 2-  اتاق اپراتوری دیوار کشی و یا پارتیشن بندی گردد .

اتاق سوئیچ برای اسقرار  تجهیزات اصلی منصوب در رک و سایر  سیستم های مختلف و ارتباطات سیستم ها با یکدیگر است و بلحاظ نیاز به  برودت بیشتر و ایزوله شدن از گرد و غبار و سایر عوامل آلاینده  بوسیله دیوار و  درب رو به داخل مرکز ، از اتاق اپراتوری جدا میگردد .

کف اتاق سوئیچ کاذب است و 30 سانتیمتر از کف اصلی بالاتر می باشد و برای عبور کابل سایر سیستم های حفاظتی از کف به داخل رک ها استفاده میگردد .

بخش دوم اتاق اپراتوری است که برای استقرار مانیتور ها و میز کنسول اپراتوری و کاربری اپراتور ها  از سیستم میباشد .

قسمتی از این اتاق بلحاظ اتصال با رایزر اصلی بوسیله کف کاذب پوشیده شده و بخش دیگر که محل استقرار اپراتور هاست کف متعارف می باشد .

نقشه مبلمان و چیدمان تجهیزات در مرکز کنترل  تهیه و پیوست می باشد .

 

پس از خاتمه اجرای دکوراسیون و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی و تابلو برق رک  19  اینچ و  میز کنسول اپراتوری مستقر خواهد شد  سپس دستگاه UPS  به تابلو برق اتصال می یابد و خروجی برق UPS به رک و  میز کنسول متصل می شود .

بعد از اسقرار رک 19 اینچ و  میز کنسول اپراتوری و تامین برق از طریق UPS  تجهیزات مدیریت تصویری و مانیتورینگ شامل : ماتریس ، DVR ، کیبرد کنترل ، مانیتور های رومیزی و مانیتور های دیواری نصب گردیده و  سپس اتصالات مربوطه به منظور راه اندازی سیستم آغاز میشود .

 

مراحل دکوراسیون:

1-ایجاد دریچه و سینی کابل و عبور کابلهای سیستم به مرکز کنترل

2- نصب تابلو برق اختصاصی مرکز کنترل به منظور اتصال به UPS  محلی

3- نصب تاسیسات سرمایشی و گرمایشی اختصاصی مرکز کنترل متناسب محیط اپراتوری و اتاق سوئیچ تجهیزات

4-دیوار کوب چهار وجه اتاق کنترل از جنس MDF

5- کف سازی  اتاق کنترل از جنس MDF

6-نصب آیفون تصویری و قفل برقی  جهت درب ورودی

7- نصب رک و میز کنسول

8- نصب مانیتور های دیواری

9- چیدمان تجهیزات کنترلی سیستم و اتصالات

10- مقاوم سازی درب مرکز کنترل در برابر حریق و نفوذ بیگانه

  ارائه شده توسط منتظر پی سی


تفاوت قیمت بین این دو حالت زیاد است زیرا اگر یک دستگاه دوربین PTZ به جای یک دستگاه دوربین فیکس (ثابت) استفاده شود، اضافه قیمت ناشی از قیمت لنزهای زوم ( نسبت به لنزهای فیکس ) ، پن تیلت ، کاربر سایت و کیبرد کنترل برای کنترل آن می‌شود.ولی مزایایی که مشتری با استفاده از دوربین PTZ بدست می‌آورد 4 برابر می‌شود. ضمن آنکه به دلیل عملکرد Preset (موقعیت‌یابی) دوربینهای PTZ ، انعطاف و بازده سیستم در مقایسه با سیستم متشکل از دوربین ثابت بسیار بالاست.یک سیستم فقط با یک دستگاه دوربین PTZ و نیم دوجین دوربین ثابت ، انتخابی است که ممکن است به ماتریس سوییچر برای کنترل آن نیاز باشد و قیمت ( در مقایسه با سیستم فقط متشکل از دوربینهای ثابت) بطور چشمگیری افزایش می‌یابد. متناوبا، کنترل دوربین PTZ تک می‌تواند از طریق دوربین دیجیتال تک و یا کنترلر با سیم بدست آید ولی آنها نیز هزینه را بطور قابل توجهی افزایش می‌دهند. بنابراین اگر یک دستگاه دوربین PTZ مورد نیاز است ، مقرون به صرفه است که بیش از یک دستگاه دوربین PTZ استفاده کنیم.

○چند دستگاه مانیتور و کیبرد کنترل مورد نیاز است؟

اگر سیستم کوچک باشد، استفاده از یک دستگاه مانیتور و کیبرد کنترل پیشنهاد منطقی است ولی زمانی که تعداد اپراتورها و یا کانالهای مورد کنترل و تماشای همزمان زیاد است ، پیشنهاد یک سیستم کاربردی و بهینه سخت‌تر می‌شود. پس از آن بازدید از اتاق کنترل برای طراحی تجهیزات و اتصالات آنها ضروری است.

○آیا سیستم برای نظارت زنده استفاده خواهد شد ( که نیازمند پاسخ آنی به آلارمهاست) و یا فقط برای ضبط سیگنالها برای بررسی و بازبینی بعدی استفاده خواهد شد.

پاسخ این سوال مشخص می‌کند که آیا به DVR و مالتی پلکسر نیاز هست. اگر شما یک دستگاه ماتریس سوییچر داشته باشید ، هنوز به یک یا دو دستگاه مالتی‌پلکسر اضافی نیاز دارید.

○چه رسانه‌ای برای انتقال در محیط می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؟

معمولا طبق یک قانون نانوشته کابل کواکسیال انتخاب می‎شود و نصب باید متناسب با آن انجام شود. اگرچه بعضی وقتها انتخاب دیگری به جز استفاده از ماکروویو بیسیم و یا حتی فیبر نوری وجود ندارد که بطور قابل توجهی هزینه را بالا می‌برد. اگر محل در معرض نور مدام است ، بهتر است که از ابتدا فیبر نوری را پیشنهاد کنید و مزیت آن که صرفه‌جویی مالی در بلندمدت است را برای مشتری توضیح دهید. بنابراین باید درباره محیطی که سیستم بکار می‌رود بیشتر بدانید و بدانیداز لحاظ فیزیکی انجام چه عملیاتی امکان‌پذیر و انجام چه عملیاتی غیرممکن است و سپس انتقال مناسب دیتا و تصویر را طرح‌ریزی کنید.

○آخرین و مهمترین موضوع دانستن میزان بودجه در نظر گرفته شده برای سیستم مداربسته مورد نظر می‌باشد ( اگر امکانپذیر باشد).

پاسخ این سوال پاسخ برخی پرسشهای قبلی را روشن و مشخص می‌کند و شاید شما را مجبور ‌کند نوع تجهیزات را تغییر و تعداد دوربینها را کاهش یا طریقه‌ای که انتظار می‌رود سیستم کار کند را تغییر دهید. اگرچه بودجه فاکتور مهمی است ولی نباید موجب گردد که سیستم را طوری جمع کنید که می‌دانید کارکردی رضایت بخش نخواهد داشت. اگر بودجه اجازه اجرای سیستم مورد نظر را نمی‌دهد ، بهتر است با پیشنهاد سیستمی نزد مشتری برگردید که متقاعد شده‌اید طبق نیازهای مشتری کار خواهد کرد ( حتی اگر بیش از بودجه در نظر گرفته شده باشد) و درکنارش پیشنهاد دیگری متناسب با بودجه مشتری و با نهایت امکاناتی که بودجه اجازه می‌دهد ، ارایه کنید. محدودیت بودجه شما را مجبور می‌کند که یا تعداد دوربینها را کم کنید و یا نوع آنها را از دوربین PTZ به دوربین ثابت تغییر دهید.

محکمترین استدلال در زمان ارایه طرح این است که سیستم مداربسته باید از لحاظ کارکرد مطمئن باشد و این اتفاق نمی‌افتد مگر آنکه کار به نحو شایسته انجام شود. بنابراین ارایه سیستم با طراحی خوب موجب صرفه‌جویی مالی در دراز‌مدت می‌گردد. با ارایه توضیحات خوب و ارایه جزییات شامل اینکه شما فکر می‌کنید سیستم چگونه باید کار کند ، مشتری معمولا پیشنهاد شما را می‌پذیرد

استاندارد نصب لنز بر روی دوربین ( standard lens Mount  )

دو استاندارد نصب مهم در لنزهای دوربین های تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد .

استاندارد Cs –mount و C-mount هر دو نوع لنز دارای شکل و شمایل یکسان هستند ، ولی تفاوت آنها در فاصله قرارگیری لنز و سنسور تصویر در هنگام پیچ کردن لنز روی دوربین می باشد .

C-mount : فاصله بین لنز و سنسور 5/12 mm می باشد .

این قابلیت وجود دارد که لنز C-mount را روی دوربینی که لنز Cs-mount لازم دارد سوار کرد فقط یک رینگ تبدیل C به CS لازم داریم که آن را برای لنز CS استفاده کنیم .

شرکت منتظر پی سی

اطلاعات تماس
بیوگرافی شرکت

شرکت منتظر پی سی

تهران، اسلامشهر

نوع فعالیت

تولید کننده، وارد کننده، عمده فروش، خرده فروش، صادر کننده، خدمات

خدمات/محصولات

نصب و راه اندازی، نمایندگی محصولات، مشاوره رایگان، دوربین مدار بسته، کامپیوتر و لب تاب، مویابل و تبلت، پرژکتور و ال ای دی، نورپردازی

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات و خدمات