جهان تجهیز ابدال

فروش اتصالات پایپینگ, لوله های استنلس استیل, ورق استنلس استیل

تفاوت شیر های پروانه ای با شیر های کشویی

برای بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید

تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی و کاربرد آن ‌ها


شیرآلات، در هزاران طرح و اندازه، بخشی جدایی‌ناپذیر از سیستم‌های لوله‌کشی هستند که گازها و مایعات را منتقل می‌کنند. انواع مختلفی از شیرآلات وجود دارد که معمولاً مورداستفاده قرار می‌گیرند و شیرهای پروانه ‌ای و شیرهای کشویی یا دروازه ‌ای نمونه ‌ای از آن‌ها هستند.

 

 

شیر کشویی
عملکرد شیر کشویی بسیار شبیه به یک دروازه است! یک حرکت باز و بسته ساده با دیسک عمود بر جهت جریان، کل سیستم مکانیکی این نوع شیر را تشکیل داده است. مهم‌ترین تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی در این یک جمله خلاصه می‌شود که تخلیه توسط شیر کشویی معمولاً بدون باقی ‌ماندن سیال در خط لوله، کامل می‌شود.

 

 می‌توان گفت کاربرد اصلی شیر دروازه ‌ای یا همان شیر کشویی قطع کامل جریان و یا برقراری ارتباط بین دو جریان است. یعنی این نوع شیرها یا باید کاملا بسته باشند، یا کاملا باز و به‌صورت نیمه‌باز نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
شیر کشویی به کمک دروازه ‌ای که در مسیر حرکت جریان سیال قرار دارد عمل می‌کند؛ این دروازه در مسیر جریان به‌صورت عمود حرکت کرده و باعث قطع و یا وصل جریان می‌شود.

شیر کشویی در جنس و اندازه‌ های مختلف تولید می‌شود، اما همگی دارای قطعات ثابتی بوده که با توجه به مدل‌های مختلف با یکدیگر تفاوت ‌هایی کمی دارند.

در شیرهای دروازه ‌ای معمولاً وصل شدن شیر و لوله به‌وسیله فلنج و مهره و پیچ است و برای پیشگیری از نشتی میان فلنج شیر و لوله، واشر آب‌بندی قرار داده می‌شود. در شیرهای پروانه ‌ای خارج از مرکز اما آب‌بندی به‌صورت فلز به فلز است؛ این در حالی است که آب‌بندی شیرهای هم مرکز عموما توسط لاستیک انجام می‌شود. از این موضوع هم می‌توان برای بررسی تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی استفاده کرد. شیرهای کشویی بزرگ اصولاً باید قابلیت بسته شدن در حالت جریان کامل را داشته باشند.

ویژگی‌های شیرهای کشویی
شیرهای کشویی بیشتر در لوله‌کشی صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این نوع شیرها عامل انسداد جریان‌های کوچک هستند به همین دلیل با تلاطم کمتری در شیر، انسداد ایجاد کرده و باعث افت فشار بسیار کمی می‌شوند هنگامی‌که شیر تا انتها باز می‌شود، کشو کاملاً خارج از آبراه قرار می‌گیرد. توجه به این نکته ضروری است که برای داشتن جریان مستقیم از طریق شیر، برای جلوگیری از افت فشار، شیر گیت باید به طور کامل مشخص باشد.

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد، شیرهای کشویی را هرگز نباید برای تغییر جریان مورداستفاده قرار داد چراکه فقط در حالت کاملاً باز یا بسته کارایی لازم را دارد. اگر نصفه و نیمه‌باز شود، قسمت پایین گیت در مدت‌زمان کوتاهی آسیب خواهد دید.

 

 تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی را از این منظر نیز می‌توان بررسی کرد؛ در خط لوله‌هایی که سایز بالایی دارند، نصب شیرهای کشویی به دلیل اندازه و وزنی که دارند، سخت است و البته هزینه بالایی دارد. به همین دلیل است که استفاده از شیرهای پروانه ‌ای به‌جای شیر کشویی برای قطع و وصل جریان پیشنهاد می‌شود چراکه شیرهای پروانه ‌ای کم هزینه‌تر و بسیار سبک‌تر هستند.

کنترل جریان به ایده‌آل ترین شکل ممکن با شیر پروانه‌ای
شیرهای پروانه ‌ای به‌صورت دیسک یا شافت های افست دو یا سه گانه که عمود بر جهت جریان کار می‌کنند، طراحی شده‌اند و به ایده‌آل‌ترین شکل ممکن می‌توانند جریان را کنترل کنند، اما در برخی مواقع قادر به تخلیه کامل سیال از لوله‌ها نیستند و همان‌طور که در بالا نیز ذکر شد این موضوع کلیدی‌ترین تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی یا دروازه‌ای است.

شیرهای پروانه ‌ای برای کنترل میزان جریان سیال و همچنین کنترل فشار آن نیز استفاده می شوند. پس می‌توان در تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی به این نکته نیز توجه کرد که شیرهای کشویی یا باید کاملا باز باشند و یا کاملا بسته، اما عملکرد شیرهای پروانه ‌ای به واسطه تاثیری که می‌توانند بر روی کنترل میزان و فشار سیال داشته باشند، این‌گونه نیست. شیرآلات معمولاً با استفاده از طیف وسیعی از فلزات ساخته می‌شوند چرا که اکثر فلزات در برابر حرارت و خوردگی مقاوم هستند و همین ویژگی، آن‌ها را برای استفاده‌های صنعتی خاص ایده آل می‌کند.

 

 

به دلیل تنوع در انواع سیستم‌ها، مایعات و محیط‌هایی که شیرها باید در آن کار کنند، طیف گسترده‌ای از انواع شیرها با متریال‌های مختلف تولید شده است. تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی را می‌توان در نوع متریال استفاده شده برای تولید آن نیز جستجو کرد. شیرهای چدنی، برنجی، استیل، کشویی و فولادی جزو پرکاربردترین شیرهای کشویی هستند، این در حالی است که شیرهای پروانه ‌ای استیل محبوب‌ترین نوع از انواع شیرهای پروانه ‌ای به‌حساب می‌آیند؛ اگرچه شیرهای پروانه ‌ای هم با متریال متنوع تولید می‌شوند.

در شیرهای پروانه ‌ای، جریان از طریق یک بسته، تحت عنوان دیسک تنظیم می‌شود که در مرکز شیر توسط یک میله نگه داشته می‌شود. این نوع شیرها به‌آسانی و فقط با یک چهارم دور (۹۰ درجه) چرخشش، عبور جریان را باز یا بسته می‌کنند.

ویژگی‌ های شیرهای پروانه ‌ای
شیرهای پروانه ‌ای وزن سبک و طراحی ساده‌ای دارند و این موضوع هم به‌عنوان تفاوت شیر پروانه ‌ای و کشویی ذکر می‌‌شود. طراحی این شیرها به گونه‌ای است که با ابعاد بسیار مناسبی تولید می‌شوند. تفاوت ابعاد خروجی به ورودی در این شیرها بسیار کم است و همین موضوع باعث می‌شود افت فشار در شیر پروانه ‌ای بسیار کمتر از شیرهای دیگر باشد. در شیرهای پروانه ‌ای از دیسک برای دریچه‌سازی و آب‌بندی، استفاده می‌شود. شیرهای پروانه ‌ای بیشتر برای انتقال آب و گاز در پروژه‌هایی که از لوله‌هایی با قطر بزرگ استفاده می‌شود، کاربرد دارند.

شرکت کیان سرام مدیسا مفتخراست خود را بعنوان یکی از تامین کنندگان تجهیزات پایپینگ معرفی نماید جهت استعلام قیمت، تامین تجهیزات، و خرید مطمئن باشماره واتس آپ 09368584918 در تماس باشید.

 

 

اطلاعات تماس
شبکه های اجتماعی
بیوگرافی شرکت

جهان تجهیز ابدال

تهران

نوع فعالیت

وارد کننده، عمده فروش، خرده فروش، صادر کننده، خدمات

خدمات/محصولات

فروش اتصالات پایپینگ، لوله های استنلس استیل، ورق استنلس استیل، شیر آلات صنعتی، انواع فلنج، لوله های استنلس استیل، تیوب استنلس استیل، اتصالات فشارقوی

نوع مالکیت:

شرکت با مسئولیت محدود

دسته‌بندی محصولات و خدمات