چگونگی دستیابی به تصاویر رزنانس مغناطیسی
چگونگی دستیابی به تصاویر رزنانس مغناطیسی
وقتی یک پروتون که در میدان مغناطیسی B0 قرار دارد ، تحت تاثیر یک انرژی رادیو فرکانسی با فرکانس 0ω قرار می گیرد ، به حالت تحریکی می رود .
فرکانس 0ω : فرکانس حرکت پریسس پروتون به دور محور میدان مغناطیسی اعمال شده B0 که به فرکانس لارمور معروف است.
انرژی به شکل پالس rf با فرکانس مرکزی 0ω و در جهت عمود بر B0 اعمال شده و به وسیله میدان موثر B1 نشان داده می شود . این اختلاف جهت ، اجازه جفت شدن پالس rf و M0 را به نحوی می دهد که انرژی بتواند به پروتون ها منتقل بشود . این انرژی کوانتیزه جذبی ، به عنوان جذب رزنانس شناخته می شود و فرکانس مربوط به آن ، فرکانس رزنانس است . جذب انرژی rf با فرکانس 0ω باعث انحراف M0 از مسیر تعادل عمود بر B0 و B1 می شود .
اگر فرستنده با دامنه نسبتا بزرگ برای مدت طولانی روشن نگه داشته شود ، انرژی جذب شده سبب چرخش کامل M0 در صفحه عرضی می شود که به نام پالس o90 شناخته می شود . جهت چرخش M0 عمود بر B0 و B1 است .
با خاموش شدن فرستنده ، پروتون ها به سرعت شروع به تغییر جهت داده و به موقعیت تعادلی اصلی خود برمی گردند . پروتون ها در فرکانس 0ω انرژی را ساطع می کنند . چنان چه یک حاقه ی سیمی (گیرنده) عمود بر صفحه عرضی قرار داده شود ، پروتون ها ولتاژی را در سیم پیچ گیرنده در زمان تغییر محور (انحراف )القا می کنند . این ولتاژ با گذشت زمان میرا شده و به عنوان سیگنال رزنانس یا میرایی القایی آزاد FID1 شناخته می شود .
میرایی این سیگنال از رابطه مقابل تبعیت می کند : T2 : زمان آسایش اسپین - اسپین
که اگر نمونه شامل تعداد زیادی هسته باشد ، منحنی میرایی حاصل شده ، یک تابع نمایی به صورت فوق نیست و لاید شامل چندین تابع نمایی باشد و نمی توان به آسانی آن را آنالیز کرد. در اینجا می بایست منحنی میرایی را به سیگنالی تبدیل کرد که شدت آن تابع زمان نباشد . تبدیل دامنه زمانی به فرکانسی بوسیله تبدیل فوریه انجام می شود .