درمان بیرون زدگی دیسک
توضیحات خدمت
درمان های مناسب برای بیرون زدگی دیسک:
ابتدا باید تعیین شود بیمار نیاز به جراحی اورژانس دارد یا خیر ، چون در این صورت نباید فرصت را از دست بدهیم.
در چه صورت جراحی ضرورت دارد:
۱- اگر بیمار شروع به نشان دادن علایم نقص عملکرد عصبی کند به عنوان مثال در دیسک بین مهره ۴ و ۵ کمری دچار عدم توانایی در بالا اوردن انگشتان پا شود یا در دیسک بین مهره ۳ و ۴ کمری ضعف عضلات چهار سر و اطراف زانو را نشان دهد . اینها اگر خصوصا پیشرونده باشند ضرورت بیشتری برای جراحی پیدا میکنند.
۲ – اگر بیمار مبتلا به دیسک ناحیه کمری شروع به نشان دادن علایم اختلالات روده ای یا مثانه ای بنماید یعنی کنترل ارادی ادرار و مدفوع را بتدریج از دست بدهد ، که نشانه سندرم کودا اکوینا ( سندرم دم اسبی) میباشد.
افزایش نقص نورولوژیک یک اندیکاسیون واضح جراحی و اختلالات روده ای مثانه ای یک ضرورت اورژانس میباشد.
جدا از موارد بالا اگر درد رادیکولر( انتشاری) بیمار مبتلا به دیسک کمری بیش از ۶ هفته طول کشیده و به درمان طبی جواب ندهد باز ضرورت جراحی را مطرح میکند.ازموارد نسبی دیگر نیاز به جراحی دردهای شدید و غیر قابل کنترل که درمانهای معمولی موثر نبوده و بیمار را از شرایط عادی و حتی استراحت ناتوان کرده میباشد .
ولی اغلب اوقات و در اکثر بیماران نیاز به جراحی وجود ندارد و با درمانهای غیر جراحی ، بیمار رو به بهبود می رود.
از جمله درمان های غیرجراحی می توان از درمان های دارویی ، فیزیو تراپی ، لیزرتراپی، ازن تراپی، کایروپرکتیک ، هومیوپاتی، طب سوزنی ، طب ایرانی و … نام برد.
نکته:
در بسیاری از اوقات بیرون زدگی دیسک به دلیل ایجاد درد ، شخص بیمار را کم تحرک می کند ؛
کم تحرکی ، هم شخص را چاق می کند و
همچنین عضلات را ضعیف می کند که هر دو مورد باعث تشدید بیشتر مشکل ستون فقرات می شود.
یعنی یک چرخه معیوب شکل می گیرد.
برای درمان:
ابتدا باید درد کنترل شود تا مجددا حرکت به زندگی شخص بیمار برگردد و ضعف عضلات و چاقی به تدریج رفع شوند و چرخه معیوب حذف شود.