ترخیص کالا از گمرک شهریار
تجارت و واردات و صادرات یکی از قدیمی ترین و قدرتمند ترین حرفه هایی است که از زمان های بسیار دور در سطح جامعه رواج داشته است و با گذشت زمان در قالب ها و شیوه های مختلفی به فعالیت خود ادامه داده است. اکنون نیز اگر به جریان و اقتصاد کشورها نگاهی بیاندازیم به سادگی متوجه خواهیم شد که کشورها به واسطه روابط بین المللی خود با سایر کشورهای دور و نزدیک دارند زمینه را برای بسیاری از تجارت ها به خصوص صادرات یک محصول خاص مهیا می نمایند.
مناطق یا بهتر است بگوییم که کشورهایی که از نظر اقتصادی در رتبه های اول تا تا پنجم دنیا قرار دارند از جمله آمریکا و چین به واسطه همکاری و صادرات محصولات خود در سراسر دنیا توانسته اند که تحولات عظیمی را در حوزه تجارت و اقتصاد تجاری خود رقم بزنند. در این میان کشور ایران که خود صادرکننده انواع مواد اولیه و محصولات غذایی که بیشترین مقدار صادرات را به خود اختصاص داده اند، می باشد در کنار این موارد با حجم وسیعی از محموله ها و کالاهای وارداتی روبه رو است که از کشورهایی همچون چین که غول اقتصادی آسیا است، روبرو می شود. به همین سبب بحث ترخیص کالا نیز در سازمان گمرکی ایران از جمله فعالیت هایی است که بسیاری از تاجران و بازرگانان بین المللی روزانه با آنها سروکار دارند. ترخیص کالا از گمرک های متعدد که به صورت پراکنده در هر بخشی از ایران پدید آمده اند، یکی از اصلی ترین چالش های وارد کننده محصول می باشد.
به همین در این مقاله از سایت آسان تجارت قصد داریم به بررسی مراحل ترخیص کالا یکی از گمرک های فعال نزدیک پایتخت بپردازیم که چند سالی است به دلیل افزایش واردات توانسته ظرفیت های زیادی را از خود نشان دهد که دلیل اصلی توسعه و گسترش آن می باشد. گمرک شهریار که اگر شما هم مایل با آشنایی بیشتر با مراحل ترخیص و چگونگی ترخیص کالای وارداتی از این گمرک هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ترخیص کالا
در مورد خود ترخیص کالا باید گفت که از از زمان های بسیار قدیم در حدود 2500 سال که به زمان سلطنت اشکانیان می رسد، بازرگانی یکی از شغل های پردرآمد و فعال جامعه بود که افراد با خرید و فروش و وارد کردن محصولاتی از مناطق اطراف و فروش آنها به فعالیت کاری خود ادامه می دادند. اما یکی از مواردی که همیشه به عنوان یک قانون ثابت وجود داشت پرداخت حق و حقوقی برای فروش محصول در جای دیگر بود که امروزه از آنها به عنوان تعرفه های گمرکی، مالیات و حق گمرکی یاد می شود. کالایی که قرار است برای هر فعالیتی به کشور دیگر انتقال یابد باید طبق قوانین آن کشور بوده و تمام ویژگی ها و شرایط آنجا را دارا باشد.
کالایی که برای ترخیص وارد گمرک شده است نباید مغایر با قوانین گمرکی رسمی کشور باشد و تمام هزینه های آن اعم از مالیات و هزینه های گمرکی باید پرداخت شود تا مالک محموله بتواند به صورت رسمی و با استخراج کد رهگیری بتواند تحت قوانین بین المللی و ملی کشور محموله خود را به دست مصرف کننده برساند. همه این فعالیت ها به صورت مرحله ای در تمام گمرک ها مشخص شده است، ولی ممکن است در برخی گمرک ها شرایط به دلیل خصوصی سازی کالاهای وارداتی و محدود کردن تنوع محموله های وارداتی متفاوت باشد. گمرک شهریار که در سال های اخیر توانسته است به خوبی پروژه ترخیص کالا را برای حجم وسیعی از محموله ها انجام دهد از جمله این گمرک ها است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
گمرک شهریار
گمرک شهریار یکی از گمرک های نزدیک به استان تهران است که از سال 1355 فعالیت خود را به صورت رسمی به عنوان یک گمرک بین المللی شروع کرده است. این گمرک به دلیل نزدیکی به استان تهران که از ویژگی های برتر و امتیازات عالی آن می باشد، سالانه حجم زیادی از کالاها و محموله های ورودی را پذیرا است که تا بدین روز توانسته است به خوبی تمام ظرفیت ها و حجم کالاها را مدیریت و تحت قوانین گمرکی ترخیص نماید.
این گمرک که خود از بخش ها و گمرک های زیر مجموعه دیگر از جمله گمرک غرب و گمرک جنوب تهران تشکیل شده است. فعال ترین گمرک زمینی در ایران است. طبق آخرین بررسی ها و آمارگیری ها از حجم و نوع کالاهای ترخیص شده از گمرک شهریار که در سال 1398 انجام گرفت، بیشترین حجم کالاهای وارداتی و ترخیص شده از این گمرک به کشور ترکیه و با ارزش ترین و گران ترین کالاهای ترخیص شده مربوط به دو کشور آلمان و روسیه می باشد.