روش های مختلف حمل و نقل دریایی
این مقاله به بررسی حمل و نقل دریایی چیست؟ یا تجارت دریایی چیست؟ و به انواع حمل و نقل دریایی و شرایط آن می پردازد. توصیه می شود قبل از استعلام قیمت از شرکت های حمل و نقل ، درباره حمل و نقل و شرایط آن تحقیق کنید.
توضیحات خدمت
همواره چهار راه برای تجار و بازرگانان برای حمل و نقل کالا در سطح بین المللی وجود دارد. حمل و نقل دریایی ، حمل و نقل زمینی (جاده ای) ، حمل و نقل ریلی و حمل و نقل هوایی. یکی از بهترین راه های حمل و نقل کالا در سطح بین المللی از طریق دریا است. هرگونه حمل و نقل کالا با کشتی ، قایق ، شناور و سایر شناورها در دریا ، دریاچه ها ، کانالها و رودخانه ها را حمل و نقل دریایی می نامند.
مزایای حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی بین المللی کارآمدترین راه برای حمل و نقل کالا در سطح بین المللی است و مسئول بزرگترین تردد سالانه بار در جهان است. این روش مزایای زیادی نسبت به سایر روش های حمل و نقل دارد. از جمله امکان جابجایی حجم زیادی از محموله در هر کشتی که یکی از مهمترین ویژگیهای بارهای دریایی است.
امروزه با وجود کشتی های بزرگ که برای حمل بار طراحی شده اند ، ظرفیت بار کشتی بسیار بیشتر از قبل است و هر کشتی بزرگ قادر است تقریباً هزاران کانتینر را حمل کند.
علاوه بر این ، ارزان بودن نسبی حمل و نقل دریایی از دیگر مزایای این روش حمل و نقل است. اگر مقدار محموله زیاد باشد ، حمل و نقل دریایی به دلیل جابجایی یکپارچه بار ، از نظر اقتصادی و ایمن ، نسبت به سایر روشهای حمل و نقل ایمن تر است. مزیت دیگر حمل و نقل دریایی توانایی جابجایی حجم زیاد محموله است. شما به سختی می توانید بارهای بسیار بزرگ را در وسایل نقلیه زمینی یا قطارها و هواپیماها حمل کنید ، اما این بارها را می توان به راحتی از طریق دریا جابجا کرد.
معایب حمل و نقل دریایی
ما قبلاً به مزایای حمل و نقل دریایی اشاره کردیم. تنها عیب حمل و نقل دریایی ، زمان طولانی انتقال با این روش است. حمل و نقل دریایی بیشتر از حمل و نقل زمینی و هوایی طول می کشد که بخشی از آن مربوط به تغییرات آب و هوایی است که بر حرکت کشتی ها تأثیر می گذارد و بخشی از آن مربوط به سفرنامه کشتی و مسیری است که کشتی ها برای حمل کالا انجام می دهند.
در صورت عدم عجله در انتقال کالا ، این روش بهترین روش محسوب می شود. برای حمل و نقل کالا از طریق دریا ، بیشتر کالاها در ظرف بارگیری می شوند ، علاوه بر امکان حمل و نقل آسان ، از هرگونه آسیب نیز در امان هستند.
چه کالاهایی بیشتر از طریق دریا حمل می شوند؟
ماده خام
اقلام پزشکی مصرفی
ماشین آلات و تجهیزات راهسازی
قطعات خودرو
مواد غذایی
اسباب بازی
تجهیزات مخابراتی
تجهیزات ورزشی
مزایای کانتینر دریایی برای حمل بار
ظروف دریایی مورد استفاده برای حمل بار با کشتی دارای مزایای زیادی هستند ، از جمله:
امکان انتقال آسان محموله به کشتی و تخلیه آسان محموله از کشتی
از محصول در برابر خوردگی ، رطوبت ، آلودگی ، ضربه و سایر آسیب ها محافظت کنید
ضد سرقت بودن
طبقه بندی کالا توسط چندین صاحب کالا در کشتی
قابلیت تنظیم دما ، استفاده از تهویه و…. در انواع ظروف
علاوه بر ظرف ساده که یک جعبه فلزی در ابعاد استاندارد است ، ظرف دارای مدلهای تخصصی تری نیز می باشد. ظروف یخچال دار ، ظروف تهویه ، ظروف عایق ، ظروف سرباز ، ظروف تانک از انواع ظروف هستند که هر کدام کاربرد خاصی دارند و برای جابجایی نوع خاصی از کالا استفاده می شوند. به عنوان مثال ، از ظرف یخچال برای جابجایی کالاهایی که نیاز به یخچال دارند و درجه حرارت تنظیم می شود ، استفاده می شود و از ظرف نظامی برای جابجایی اجناس بالا استفاده می شود.
بارنامه دریایی
بارنامه سندی است که از طریق آن فرستنده کالا به گیرنده اطمینان می دهد که کالا به شرکت حمل و نقل تحویل داده شده است و مشتری می تواند محموله خود را از طریق بارنامه به کشور مقصد پیگیری کند. هنگام حمل بار با کشتی بارنامه دریایی اهمیت ویژه ای دارد. بارنامه دریایی باید شامل نام و آدرس کامل و مشخصات فرستنده و گیرنده باشد. اطلاعات تماس هر یک از طرفین نیز باید در بارنامه گنجانده شود. مورد دیگری که در بارنامه ذکر شده ، قوانینی است که شرکت حمل و نقل برای ارسال کالا تعیین می کند. هر شرکت حمل و نقل دریایی شرایط خاصی برای بارگیری ، ارسال و تخلیه بار دارد که باید در بارنامه ذکر شود.
انواع روشها در حمل و نقل دریایی بین المللی
چاشنی متقاطع
در این روش ، ظروف بار حاوی محموله از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می شود. این روش حمل و نقل برای کشورهایی است که نمی توانند محموله را مستقیماً به ایران ارسال کنند.
حمل و نقل با روش حمل و نقل
این روش حمل و نقل معمولاً با حرکت کشتی همراه است و عملیات تخلیه و بارگیری مجدد کالا انجام می شود.
حمل بار دریایی به روش گروه بندی
در این روش کالاهای افراد مختلف با هم جابجا می شوند.
حمل بار عمده (فله)
کالاهای فله کالاهایی هستند که بدون بسته بندی وارد کشتی می شوند.
حمل و نقل دریایی ایران
ایران به دلیل دسترسی به دریای خزر در شمال کشور و خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور ، موقعیت جغرافیایی مناسبی برای حمل و نقل دریایی بین المللی دارد. ایران دارای 3000 کیلومتر خطوط دریایی است و بخش بزرگی از حمل و نقل بین المللی خود را با حمل و نقل دریایی انجام می دهد. بیشتر تجارت دریایی ایران از جنوب کشور است. به عنوان مثال ، حمل و نقل دریایی به عمان ، حمل و نقل دریایی به قطر و حمل و نقل دریایی به هند سهم بزرگی از حمل و نقل دریایی بین المللی ایران را شامل می شود.
ایران علاوه بر صادرات کالا ، از خطوط دریایی خود برای واردات کالا نیز استفاده می کند. در این مورد ، حمل و نقل چین از چین مسئول بیشترین سهم واردات کالا از طریق دریا به ایران است. در سالهای اخیر حمل و نقل دریایی اروپا به ایران و بالعکس رو به افزایش بوده است و ایران با دسترسی به آبهای بین المللی توانسته امکان مبادله مستقیم کالا با کشورهای اروپایی را گسترش دهد.