مراحل و نمودار ترخیص کالا از گمرک (تشریفات گمرکی)
ترخیص کار از گمرک با تسلط بر ترفندهای قانونی گمرک ، می تواند روند انجام آن کار را در کوتاه ترین زمان به اتمام برساند و کالاهای شما را ترخیص کند. اگر دانش و تجربه کافی در این زمینه ندارید و قصد دارید خودتان ترخیص کالا از گمرک را دنبال کنید ، این امر در نهایت منجر به اتلاف غیر ضروری زمان و پول شما می شود. برای بهبود شرایط می توانید از یک شرکت واردات و صادرات کمک بگیرید.
توضیحات خدمت
در این مطلب امروز در مورد مراحل و نمودار ترخیص کالا از گمرک به طور کامل و جامع صحبت می کنیم.
1. ثبت اظهارنامه در سیستم EPL
اولین قدم برای ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک ، تکمیل اظهارنامه در سیستم EPL و درج اطلاعات مربوط به کالا در این سیستم و به صورت آنلاین است. انجام این مرحله به صورت آنلاین است و نیازی به مراجعه حضوری نیست. طبق دستورالعمل های ارائه شده در وب سایت رسمی گمرک (irica.gov.ir) برای ترخیص کالاهای مختلف ، ارائه اظهارنامه گمرکی و کلیه اطلاعات مربوط به کالا برای ترخیص ضروری است.
مدارک لازم برای اعلام کالا در گمرک
اظهارنامه واردات قطعی
کپی کارت ویزیت معتبر ، رسید انبار
بارنامه
ترخیص کالا از گمرک
گواهی مبدا
فاکتور یا لیست خرید
اظهارنامه یا نامه ارزی به شما
پروفورما (پیش فاکتور)
مجوز ثبت سفارش
لیست عدالت
خط مشی
مجوز بهره برداری
کاتالوگ و بروشور
مجوزهای قانونی و اسناد مورد نیاز برای ترخیص کالا مانند گواهی سلامت ، استاندارد ، انرژی هسته ای ، قرنطینه کارخانه و سایر موارد
وکالت نامه رسمی ، کارت بدهی
مجوز صادرات
لازم به ذکر است که برای تکمیل فرم در سیستم الکترونیکی دقت زیادی لازم است. شما می توانید این فرم را به عنوان صاحب کالا یا نماینده قانونی آنها تکمیل کنید ، اما به خاطر داشته باشید که مبلغی که برای هزینه ورودی پرداخت می کنید یکی از اطلاعات ضروری و در عین حال مهم در اظهارنامه است که در حال انجام است.
تکمیل اظهارنامه محاسبه خواهد شد بنابراین در تکمیل فرم اظهارنامه بسیار مراقب باشید تا فرآیند تکمیل آن بدون اشتباه انجام شود و هیچ گونه ضرر مالی نداشته باشید. در نهایت ، این سیستم یک شماره سریال و یک شماره چرخشی به شما می دهد. آن را چاپ کنید و برای مراحل بعدی ذخیره نکنید.
2. احراز هویت و مسیریابی
در این مرحله ، واحد احراز هویت ، که بخش فنی گمرک است ، مدارک شما را بررسی می کند و در صورت تأیید ، شماره ثبت یا کلبه ای را به شما اختصاص می دهد. دریافت کلبه به این معنی است که اظهارنامه واردات یا صادرات کالاهای شما با شماره ویژه ثبت شده و سپس مهر می شود.
3. کنترل کالا
در فرآیند ترخیص کالا از گمرک ، کالاهای شما برای ارزیابی باید یکی از سه مسیر سبز ، زرد و قرمز را طی کنند. قرار گرفتن در مسیر زرد و قرمز بدین معناست که محصول شما باید توسط کارشناسان و بازرسان مورد بازرسی قرار گیرد تا با مدارکی که ارائه کرده اید مقایسه و مطابقت داشته باشد. دایره ارزش ، ارزش اعلام شده ، سوابق گمرکی و ... بررسی می شود.
4. اخذ مجوزهای لازم
اگر محصول شما نیاز به مجوزها و اسناد لازم برای انتشار محصول و گواهینامه های تعیین شده توسط متخصصان دارد ، باید در این مرحله تکمیل شود. گواهینامه هایی مانند استاندارد ، بهداشت ، مخابرات ، قرنطینه ، انرژی هسته ای ، تجهیزات پزشکی ، جهاد ، وزارت راه ، مالیات و ... از جمله آنها هستند.
5. بررسی تعرفه ها و تطبیق کالا توسط متخصص
در این مرحله ، کارشناسان سرویس تعرفه گمرک کالا را بررسی می کنند و آنها را با اسناد کالا مطابقت می دهند. کارشناسان همچنین مجوزهای مرحله قبلی را مجدداً زیر نظر گرفته ، آن را بررسی و رعایت کرده و در صورت عدم وجود مشکل ، آن را امضا و تأیید می کنند.
6. صندوق و صدور سند ترخیص
صاحب کالا باید هزینه ای را که گمرک تعیین کرده است ، پس از تأیید نهایی به صورت نقدی پرداخت کند و پس از دریافت رسید مجوز سبز گمرک ، محموله وی صادر می شود. و صاحب کالا می تواند اقدامات لازم را برای خروج کالا از گمرک انجام دهد.
7. مجوز انبار و بارگیری
پس از صدور سند ترخیص کالا از گمرک ، هنگام تسویه حساب با شرکت حمل و نقل ، پس از دریافت رسید انبار و مدارک مورد نیاز ، مجوز ترخیص کالا از گمرک صادر می شود و هزینه انبار باید پرداخت شود. این هزینه در آداب و رسوم مختلف متفاوت است و شامل موارد زیر است: هزینه تخلیه و بارگیری ، بیمه کالا ، زمان تحویل کالا در انبار و غیره.
8. خروج کالا از گمرک
پس از انجام کلیه مراحل فوق ، صاحب کالا می تواند رسید انبار را از انبار گمرک دریافت کند. در واقع پس از بررسی مجوز سبز گمرک درب خروجی ، انبار دار فانوس انبار را صادر می کند و صاحب کالا می تواند برای بارگیری کالا وارد وسیله نقلیه گمرک شود. در این مرحله ، بار مجدداً بررسی می شود و سپس اجاز خروج کالا می شود.
اهمیت بازرسی محصول در فرآیند ترخیص کالا
بازرسی کالا فرایندی است که به خریدار اطمینان می دهد که کمیت و کیفیت کالاهای ارسال شده را تأیید کند. قبل از دریافت کالا ، خریدار شرکت را به بازرسی کالاهای ارسالی معرفی می کند تا کارشناسان این شرکت بتوانند کالاهای ارسال شده را بررسی کرده و از کمیت ، کیفیت ، استانداردها و گواهی های لازم اطمینان حاصل کنند.
شرکت هایی که قبل از ترخیص کالا از گمرک بازرسی می کنند ، اغلب قراردادی را در این زمینه تهیه می کنند و تمام اطلاعات لازم را به صورت رسمی و دقیق ارائه می دهند تا کالا را به سختی از گمرک ترخیص کنند. برخورد نکن.
اطلاعات مندرج در این قرارداد شامل نحوه پرداخت هزینه های بازرسی ، هزینه های آن و همچنین تمام اطلاعات مربوط به صحت کالا از قبیل کمیت ، کیفیت و کلیه اطلاعات فیزیکی ، تأیید استانداردها و گواهینامه های مشمول آن است. محصول خاص ، و همچنین تأیید کیفیت کالا و غیره. در این صورت ، شرکت بازرسی باید کلیه اطلاعات ذکر شده توسط خریدار در این سند را بررسی کرده و صحت آن را با کالاهایی که در گمرک هستند مطابقت داده و در صورت مغایرت ، خریدار را به طور کامل مطلع کند.
به طور عمده ، محدوده بازرسی کالا در سند قرارداد ذکر شده است و این بازرسی در محل تولید ، انبار ، محل بسته بندی ، گمرک و بندر مقصد انجام می شود.
نقش ترخیص کار در روند ترخیص کالا از گمرک
انجام تشریفات گمرکی یک فرایند پیچیده و تخصصی است. ممکن است تصور کنید که گذراندن 8 مرحله ذکر شده در بالا کار سختی نیست و می توانید این کار را به تنهایی انجام دهید ، اما در واقع این فرآیند نیاز به تجربه ، مهارت و تسلط بیشتری دارد. با همان تجربه کاری فردی که سالها در این زمینه کار کرده است و با پیچیدگی های ترخیص کالاهای مختلف از گمرک آشنا است ، رمز موفقیت شما در برداشتن کالا در زمان مناسب از گمرک است. این شخص که ترخیص کالا از گمرک نامیده می شود ، به عنوان یک شخص حقیقی یا حقوقی مجاز توسط شما ، کلید تشریفات قانونی را برای حذف کالا از گمرک انجام می دهد و نیازی به مراجعه مکرر به گمرک را از بین می برد. وظایف این شخص را در مقاله ترخیص کالا از گمرک به طور کامل شرح داده ایم.
سیستم ترخیص کالا از گمرک
برای ترخیص هر کالا از گمرک ، باید در سیستم ترخیص کالا ثبت و مدیریت شود. این سیستم به شما امکان می دهد اطلاعات شخصی خود را به عنوان صاحب کالا و همچنین اطلاعات و مشخصات کالا را ثبت و نگهداری کنید.
اگر برای اولین بار از این سیستم بازدید می کنید ، باید ثبت نام کنید. ثبت نام در سیستم بسیار راحت است. برای ثبت نام در سیستم باید اطلاعات زیر را وارد کنید:
کد صاحب کالا
ثبت هویت صاحب کالا
ثبت اطلاعات محصول
پس از وارد کردن اطلاعات فوق ، باید آن را تأیید کنید. بدین منظور اطلاعات ثبت شده برای بار دوم برای بررسی به شما نمایش داده می شود. در این صورت ، اگر اطلاعات صحیح است ، شما آن را تأیید می کنید و اگر اطلاعات نیاز به تصحیح دارد ، آن را ویرایش کرده و سپس تأیید کنید.
پس از وارد کردن این اطلاعات ، سیستم کد شناسایی را برای شما ارسال می کند. این کد شناسایی در کلیه مراحل ترخیص کالا از گمرک که توسط ترخیص کالا انجام می شود ضروری است. بنابراین باید آن را در جایی نگه دارید.
هزینه ترخیص کالا از گمرک
این هزینه معمولاً مبلغی است که باید در مراحل ترخیص کالاهای مختلف و در مراحل مختلف پرداخت کنید. باید به عنوان هزینه ترخیص توسط صاحب کالا پرداخت شود. هزینه های گمرک فوق مستقل از هزینه ورود جمع آوری می شود.
هزینه های ورود شامل سود تجاری و 4 درصد ارزش گمرکی دریافت شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران است. پرداخت هزینه ترخیص برای آخرین مرحله واردات کالا. به عنوان مثال ، 10 cost هزینه حمل و نقل و 8 fee هزینه پرداخت برای سازمان استاندارد بخشی از عوارض واردات است.