بیشترین واردات ایران از امارات
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات متحده عربی میگوید که در یک ساله کرونا، تنها کشوری که تجارت مشترکش با ایران را افزایش داده امارات بوده است و پیش بینی میشود که این روند ادامه یابد.
توضیحات خدمت
وی ادامه داد: با وجود مشکلاتی که کرونا برای اقتصاد امارات به وجود آورد، این کشور طرحهای انبساطی را برای باز کردن فضای اقتصاد به اجرا در آورد و نقشه جغرافیایی دوبی در سال ۲۰۳۰ را نیز رونمایی کرد و به نظر میرسد بستر همکاریهای مشترک در این زمینه هموار خواهد ماند.
رییس اتاق مشترک ایران و امارات با اشاره به تنوع قابل توجه آمارهای وارداتی امارات، توضیح داد: در سال ۲۰۱۹، واردات امارات شامل ۳۰ میلیارد دلار طلا، ۱۰.۶ میلیارد دلار، الماس ۹.۵ میلیارد دلار، خودرو (موتور وسایل نقلیه و موتور سیکلت)، ۷ میلیارد دلار جواهرات، ۵.۸ میلیارد دلار روغن، هیدروکربنها، ۵ میلیارد دلار هواپیما، ۴.۲ میلیارد دلار تلفن هوشمند، ۲.۳ میلیارد دلار کربوراندوم، کریولیت، آلومینیوم اکسید و آلومینیوم هیدورکسید، ۲.۲ میلیارد دلار دارو و ۲.۱ مس، ضایعاتی و آلیاژی بوده است.
فرزانگان درباره وضعیت واردات ایران از امارات متحده عربی، بیان کرد: واردات ایران در سال ١٣٩٨ از کشور امارات معادل ۷ میلیارد دلار بوده است و صادرات آن نیز به امارات ۳.۷ میلیارد دلار را پوشش داده است. این در حالی است که سال ١٣٩٧ معادل ۵.۶ میلیارد دلار واردات ایران از امارات و ۵.صادرات ایران به امارات 9 میلیارد دلار بوده است. مبادلات تجاری ایران و امارات در 12 ماهه 2018 به گونه ای است که میزان واردات از امارات 8.9 میلیارد دلار و صادرات 4.5 میلیارد دلار بوده است. امارات دومین شریک تجاری ایران پس از چین است.
وی ادامه داد: صادرات ایران شامل سبزیجات و میوه جات، خشکبار، آهن فرفورژه، انواع خربزه، هیدروکربن ها و روغن های تصفیه شده، انگور، کشمش و زعفران است. آمار صادرات محصولات کشاورزی به تمام کشورهای جهان 5.5 میلیارد دلار است که سهم اصلی آن به چندین کشور است که امارات یکی از مشتریان اصلی آن است. این در حالی است که صادرات ما همچنان به صورت سنتی انجام می شود و در صورت بهبود زیرساخت ها و کاهش هدررفت مواد کشاورزی می توان شاهد افزایش صادرات در این حوزه بود.