پلاسما درمانی در بهبودی بیماران بدحال کرونا موثر است
تهران- ایرنا- سرپرست پروژه پلاسما درمانی کرونا در ایران گفت: جمع بندی نتایج طرح تحقیقاتی پلاسما درمانی در کشور نشان میدهد که این روش درمانی میتواند در بهبودی بیماران بدحال کرونا موثر باشد.
بیش از ٢٠٠ واحد پلاسما از بهبود یافتگان کرونا دریافت شده و به بیش از١٨٠ بیمار کرونا در قالب یک طرح تحقیقاتی تزریق شده که نتایج آن نشان می دهد، تلاش محققان ایرانی در حال به ثمر رسیدن برای یافتن یک روش درمانی است.
دکتر حسن ابوالقاسمی متخصص خون و آنکولوژی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: جمع بندی اطلاعات در ٥٠ مورد بیماران کرونایی بدحال نشان می دهد که ٧٠ درصد این بیماران که اولین تزریق پلاسما آنان کمتر از یک هفته بستری آنها آغاز شد، مداوا شدند.
وی با یادآوری این که تزریق پلاسما هرچه زودتر انجام شود، تاثیر بسیار بهتری دارد، افزود: در بیماران بدحالی که کمتر از یک هفته از بستری شدن آنها، تزریق شروع شد نتیجه خوب بود، اما در بیمارانی که بعد از یک هفته از مدت بستری، این کار شروع شده درصد مداوا چندان مناسب نیست.
این پزشک متخصص یادآور شد: این اطلاعات در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، کمیته علمی ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت با توجه به نتایج مقدماتی این طرح تحقیقاتی تصمیم می گیرند که این روش درمانی را آیا ترویج و حمایت کنند.
ابوالقاسمی ادامه داد: در حال جمع بندی اطلاعات بیمارانی که به نوع شدید کرونا مبتلا شدند، هستیم که در آینده نزدیک این مورد هم در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد.
وی یادآور شد: نتایج تحقیقات ما نشان داد که پلاسما درمانی در بهبودی بیماران کرونایی موثر است و باید به سمت ساخت ایمونوگلوبین اختصاصی آن برویم.
سرپرست پروژه پلاسمادرمانی کرونا در ایران همچنین گفت: با تلاش محققان ایرانی مقدمات تولید ایمنوگلوبولین اختصاصی (پادتن) کرونا در کشور فراهم شده و فعالیت های تحقیقی تولید آنتی بادی علیه کرونا در کشور آغاز شده است و به نظر می رسد قابلیت تولید ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه کووید- ۱۹ در ایران وجود داشته باشد.
ابوالقاسمی به جمع آوری پلاسما با کمک بخش خصوصی اشاره و تصریح کرد: تاکنون اهدا پلاسما با کمک بخش خصوصی و سازمان انتقال خون انجام می شد، اگر این کار بخواهد ادامه پیدا کند، باید حمایت های مالی و معنوی دولت انجام گیرد.
وی با یادآوری این که تاکنون ۳۰۰ نفر پلاسما اهدا کرده اند و حتی برای یک مورد این افراد مشکل به وجود نیامده است، گفت: پلاسماهای اهدا شده هم برای درمان بیماران و هم برای تحقیقات به کار گرفته می شود.