لیزر موهای زائد
انتخاب جراح قابل اعتماد
جراحی پلاستیک خواه به منظور زیبایی یا با هدف بازسازی، نیازمند انتخابهای فراوانی است. نخستین و مهمترین آنها، انتخاب یک جراح قابل اعتماد است. یکی از بهترین شاخصهای آموزش یک پزشک، دارا بودن دانشنامه بورد است. از جراح خود در مورد داشتن دانشنامه بورد جراحی پلاستیک سوال نمایید، چراکه این دانشنامه تنها مدرکی است که نمایانگر صلاحیت فرد برای انجام جراحی پلاستیک صورت و تمامی نواحی بدن است.
یک فوق تخصص جراحی پلاستیک برای اخذ دانشنامه بورد باید استانداردهای ذیل را دارا باشد:
- فارغالتحصیل یک دانشکده پزشکی تائید شده باشد.
- پس از پایان دانشکده پزشکی، حداقل به مدت چهار سال آموزش جراحی عمومی را گذرانده و پس از آن، سه سال دوره دستیاری فوق تخصص جراحی پلاستیک را گذرانده باشد.
- در تمام آزمونهای کتبی و شفاهی مربوطه، موفق شده باشد.
اعضای رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران باید:
- فارغ التحصیل رشته جراحی پلاستیک از یکی از دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی باشند.
- سالانه دورههای بازآموزی جراحی پلاستیک را گذرانده باشند.
- اقدام به انجام اعمال جراحی در مراکز درمانی مجاز و تائید شده نمایند.
- اصول و موازین علمی و قانونی را رعایت کره و از منشور اخلاقی انجمن پیروی نمایند.
امروزه لیزر به عنوان بهترین ، سریعترین و مطمئن ترین روش برای از بین بردن موهای زائد در سراسر جهان شناخته شده است . اشعه لیزر یک پالسی از نور است که با حفظ سلامت بافت های اطراف به گرما تبدیل شده و با نفوذ به فولیکول مو (پیاز مو ) ،توسط پیگمنت های موجود( رنگدانه ) در مو جذب شده و موجب از بین رفتن موها درون پیاز مو می شود. رفع موهای زائد روش دائمی است زیرا با انجام آن احتمال رویش مجدد مو از بین می رود و به پوست آسیب گرمایی نمی رسد.
برای رفع انواع موهای زائد می توان از تنوع لیزرها و منابع نوری استفاده کرد. لیزر موهای زائد منجر به کاهش دائمی و درازمدت موها شده ویک روش غیر تهاجمی است.
استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد بدن وصورت برای همه افراد با انواع و رنگ های مختلف پوست امکان پذیر است.
برای از بین بردن موهای زائد در بیشتر افراد باید چند مرحله لیزر انجام شود. دوره درمان لیزر به دلیل متفاوت بودن افراد والگوی رشد موها ، درهر فرد متفاوت است اما به طور میانگین برای برطرف شدن موها بین 3 تا 7 جلسه نیاز است.
لیزر موهای زائد برای چه کسانی مناسب نمی باشد؟
- فرد دیابتی هستید.
- بیماری پوستی مادرزادی دارید
- مبتلا به بیماری عفونی هستید
- مبتلا به بیماری قلب وعروق هستید
- باردار می باشید (البته هنوز هیچ اثری از لیزر به جنین تشخیص داده نشده است )
- پوستتان بسیار تیره است یا در پوسن خود دچار آفتاب سوختگی هستید.
- اگر زیر 17 سال می باشید
- اگر مشکوک به سرطان لوزه یا تیروئید هستید به هیچ عنوان از این روش استفاده نکنید.
- استفاده از داروهای خاصی مثل ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید نظیرآکوتان و راکوتان ،داروهای مسکن و ضد التهاب غیرکورتونی ،داروهای دیابت و داروهای ضدبارداری و ……
اثرات لیزر بر روی موهای زائد بدن
- سرعت رشد مورا به شدت پایین می آورد
- 90% موهای زائد را به صورت دائمی از بین می برد
- موهای زائد را بسیار نازکتر می کند وجلوی رشدشان را می گیرد
- رنگ مو را کم رنگ تر می کند .
آیا تمام افرادی که موهای زائد دارند ، کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای زائد هستند ؟
موهای زائد ، اضافی یا ناخواسته به دو دلیل هورمونی یا غیرهورمونی ایجاد می شوند.اگر دلایل هورمونی باعث ایجاد موهای زائد شوند( تقریبا 10 % خانمها بین سنین 18 و 35 مبتلا می شوند) ، شما نمی توانید با هیچ نوع لیزری از شر موهای زائد خلاص شوید. اختلالات هورمونی یا ابتلا به تخمدان پلی کیستیک و همچنین یائسگی در خانمها باعث می شود خانم ها در قسمت هایی از بدن خود که به طور طبیعی مو ندارند، با موهای ضخیم و تیره مواجه شوند از این رو ، چنین افرادی باید ابتدا بیماری وسپس موهای زائد خود را درمان کنند.
هرچه پوست افراد مبتلا به پرمویی غیرهورمونی ، روشن تر و موهای آنها تیره تر و با قطر بیشتری باشد، شانس رفع دائمی شان هم بیشتر خواهد بود.
مزیت های از بین بردن موهای زائد با لیزر
روش های سنتی از بین بردن موهای زائد بدن شامل اصلاح کردن ، اپیاسیون با موم و کرم های موبر والکترولیز می باشد ولی لیزر موهای زائد یک تکنیک و روش جدیدی است که باعث احساس خوب ومثبت در شما می شود.
- با یک بار انجام از شر موهای زائد ودردسرهای آن آسوده خواهید شد وباعث احساس خوب ومثبت در شما می شود.
- روش لیزر سریع است ونیاز به جراحی وبستری شدن ندارد و پس از انجام آن قادر به حرکت هستید
- درمیان تمام روش های موجود ، درد وناراحتی کمتری دارد واثر مضری بر پوست ندارد
- با توجه به حساسیت می توان آن را تنظیم کرد
- با انجام لیزر دیگر مشکلاتی نظیر رشد مو در زیر پوست و عفونت و درد ناشی از آن را نخواهید داشت.
درمان با لیزر
درمان ممکن است با اندکی درد و سوزش همراه باشد. در این موارد بیماران معمولا ترجیح می دهند از کرم بی حسی موضعی نیم ساعت قبل از شروع جلسه درمان استفاده کنند ، بدین ترتیب فرد درد وسوزشی هنگام درمان نخواهد داشت.
انواع لیزر
در حال حاضر سیستم های لیزری متنوعی وجود دارد. الکساندریت ، ان دیگ ،دایود، روبی و دستگاههایی با نور سفید که موهای زائد بدن را با موفقیت از بین می برد که در بین این دستگاههای لیزر دستگاه لیزر الکساندریت بسیار قدرتمند می باشد، البته این بدان معنی نیست که برای همه افراد مناسب است بلکه برای افرادی است که موهای ضخیم ومشکی و پوستی سفید دارند ولی ان دیگ پایین ترین اثربخشی را دارد وبرای پوست های تیره مناسب است.
مراقبت های قبل از لیزر موهای زائد
قبل از انجام لیزر موهای زائد اگر فرد برنزه کرده باشد باید مدت زمانی که پزشک تشخیص می دهد صبر کند تا اینکه اثر برنزه ازبین برود و در صورت انجام عمل لیزر موهای زائد احتمال سوختگی و تاول بر روی پوست بالا می رود. لذا فردی که می خواهد عمل لیزر موهای زائد انجام دهد بهتر است :
- به مدت 4 تا 6 هفته قبل در معرض نور شدید آفتاب قرار نگیرد.
- قبل از انجام لیزر باید موهای ناحیه درمان را با استفاده از تیغ تراشیده به صورتیکه نیم تا یک میلی متر از مو بیرون پوست قرار بگیرد.
- استفاده از اپیلاسیون وموبر توصیه نمی شود
- اگر فرد دارای سابقه تبخال باشد باید دو یا سه روز قبل از انجام عمل لیزر مو با تشخیص پزشک معالج اقدامات پیشگیرانه را انجام دهد
- فرد می تواند از پماد بی حس کننده قبل از لیزر جهت تسکین استفاده کند
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
یک الی دو روز پس از جلسه درمانی لیزر موهای زائد ، پوست ناحیه تحت درمان ممکن است دچار التهاب وقرمزی شود. کمپرس یخ وکرمهای مرطوب کننده مثل آلوئه ورا به رفع التهاب پوست کمک می کند. اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از کرمهای ضد آفتاب پس از لیزر بسیار مهم است. در بعضی از بیماران به ویژه با پوست تیره ممکن است تاول اتفاق بیافتد.
بشتر موها بعد از عمل لیزر از بین می روند ولی مقداری ممکن است سست شده وبعد از چند روز از بین بروند. همچنین بعد از لیزر حداقل به مدت یک هفته از استخر وسونا به دلیل حساس بودن پوست خودداری شود.
ایمنی
زمان انجام لیزر ضروری است که نکات ایمنی رعایت شود وهرگز نباید به طور مستقیم به اشعه لیزر نگاه کنید وبیمار و پزشک باید حتما از عینک مخصوص استفاده کنند.
عوارض و مشکلات لیزر
- سوختگی و تاول پوستی
- تغییر رنگ پوست و لکه شدن پوست
- عفونت
- عدم جواب به لیزر
- درد
- فولیکولیت و آکنه
اشعه لیزر می تواند رنگدانه پوست را خراب کند و گاهی اوقات منطقه درمان ممکن است تیره ولک شود، بدین منظور بهتر است قبل از درمان روی قسمت کوچکی از پوست آزمایش شود بعد از آزمون 6 تا 8 هفته صبر کنیم تا عوارض جانبی به دقت برآورد شود سپس درمان آتی انجام شود.لیزر ان دیگ مناسب ترین لیزر برای پوست های تیره است که کمترین آسیب را به پوست می رساند.