بیمه آتش سوزی
خطرات اصلی : آتش سوزی ، انفجار ، صاعقه خطرات تبعی ( اضافی ) : سیل و طغیان آب، زلزله، طوفان و تند باد، سقوط بهمن، سقوط هواپیما، هلی کوپتر، ترکیدگی لوله های آب، ضایعات ناشی از برف و باران، سرقت با شکست حرز، شکست شیشه، نشت، ریزش و رانش زمین، برخورد اجسام خارجی، انفجار ظروف تحت فشار صنعتی و چندین خطر اضافی دیگر که تحت پوشش قرار می گیرند.
مشخصات
- آتش سوزی :
- منازل مسکونی
- آتش سوزی :
- مراکز صنعتی
- آتش سوزی :
- مراکز غیر صنعتی
- آتش سوزی :
- انبارهای عمومی و خصوصی
توضیحات خدمت
بیمه آتش سوزی
دستاوردهای مادی بشر از آغاز زندگی شهرنشینی و خاصه پس از توسعه صنعت در معرض انواع خطرها و حوادث گوناگون قرار داشته و دارد . بیمه آتش سوزی یکی از قدیمی ترین رشته های بیمه با قدمت حدود 400 سال میباشد که به منظور جلوگیری و کاهش آثار زیان بار خسارتهای ناشی از آتش سوزی و حوادث و خطرات طبیعی وارد به اموال منقول و غیرمنقول همانند ماشین آلات ،تجهیزات ، لوازم و اثاثیه منزل ، ملزومات اداری ، موجودی فروشگاهها و انبارها و ساختمانها و تاسیسات واحدهای صنعتی ، غیرصنعتی ،تجاری و مسکونی ایجاد شده است .
بدین قرار که بیمه گر (شرکت بیمه) در مقابل دریافت وجهی که حق بیمه نامیده می شود ، متعهد میگردد که زیانهای مالی بیمه گذار در مقابل خطراتی که تحت پوشش قرار گرفته را جبران نماید .
خطرات اصلی تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی عبارتند از:
1- آتش : آتش عبارت است از ترکیب هر ماده سوختنی با اکسیژن به شرط آنکه با شعله و حرارت همراه باشد
2- صاعقه : صاعقه عبارت است از تخلیه بار الکتریکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین که بر اثر القاء دو بار مخالف بوجود می آید .
3- انفجار : هر نوع آزاد شدن ناگهانی انرژی حاصل از انبساط گاز یا بخار.
خطرات اضافی (تبعی) تحت پوشش بیمه آتش سوزی:
بیمه گذارمی تواند باپرداخت حق بیمه اضافی علاوه برخطرات اصلی، موردبیمه راتحت پوشش خطرات تبعی نیز قراردهد، خطرات اضافی را می توان بشرح زیر نام برد:
1- زلزله
2- سیل و طغیان آب
3- سقوط هواپیما, هلیکوپتر یا قطعات آنها
4- شکست شیشه
5- طوفان، گردباد وتندباد
6- ترکیدگی لوله های آب و ضایعات آب ، برف و باران و تگرک
7- سرقت با شرط شکست حرز
8- شورش, بلوا, اغتشاش و آشوب
9- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
10- نشست, ریزش و رانش
11- سقوط بهمن و . . .
انواع بیمه آتش سوزی :
بطور کلی اماکن و مراکزی که در بیمه آتش سوزی تحت پوشش قرار می گیرند به سه دسته تقسیم میشوند:
• واحدهای مسکونی
• مراکز صنعتی
• مراکز غیر صنعتی
همچنین بیمه مرهونات بانکی و انبارها را نیز شامل میشود.
علاوه بر دسته بندی فوق ، از لحاظ سرمایه ، بیمه های آتش سوزی به 3 دسته زیر تقسیم می شود :
1) بیمه نامه عادی
برای مواردی که ارزش مورد بیمه در طول مدت بیمه تقریباً ثابت است در این بیمه نامه در صورت لزوم تغییر سرمایه و یا شرایط قرار داد با صدور الحاقی صورت می گیرد.
2) بیمه نامه شناور ( اظهار نامه ای )
که برای موجودی انبارها که دائم در معرض تغییر و نوسان است صادر می شود . استفاده از این بیمه نامه باعث می شود که ضمن بر خورداری از پوشش کامل سرمایه ، حق بیمه کمتری پرداخت شود.
3) بیمه نامه با شرایط جایگزینی
در این نوع بیمه ، مورد بیمه به ارزش نو و جایگزینی صادر می شود و در صورت بروز حادثه ، هزینه های بازسازی و جایگزینی اموال تلف شده و یا تعمیر و تعویض قسمتهای آسیب دیده به قیمت جایگزینی پرداخت می شود .