یک بام و 2 هوا بودن آمریکا در مقابل خود کفایی دفاعی اتحادیه اروپا
یک بام و 2 هوا بودن آمریکا در مقابل خود کفایی دفاعی اتحادیه اروپا
ایالات متحده امریکا به اتحادیه اروپا گوشزد کرد نقشه های انسجام همکاری دفاعی داخل اتحادیه میتواند چندین دهه همکاری ترانس اتلانتیک را به عرصه ضعف ببرد و به ناتو صدمه بزند . رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اما استمرار دارد وحشت امریکایی ها بب پایه است. واشنگتن از قوایدی که جلو گیری کند از مشارکت متحدان کشور ثالث نظیر ایالات متحده در پروژههای دفاعی اروپا شود ، انتقاد می کند . این در حالی می باشد که از وقت روی قدرت آمدن دونالد ترامپ ، آمریکا پیوسته به اروپا تایید میکند تا روی پای خودش باید بایستد و جهت تامین امنیت اروپا اتکا به ایالات متحده نداشته باشد.
سفیر آمریکا ، گوردون ساندلند در اروپا در نامهای با اشاره به این مطلب نسبت به قرصهای سمی پنهانی در این نقشه ها و تحریمهای نزدیک الوقوع آمریکا به نوعی اقدام تلافیجویانه خواهد شد ، هشدار داد . در این نامه نوشته شده ، امید است بتوان از اتفاق همچین استراتزی جلوگیری کنیم. ما از اتحادیه اروپا درخواست داریم تا دهم ژوین به این نامه نگاری جوابی قانع کننده دهد .
رییس سیاست امور خارجی اتحادیه اروپا پس از جلسه سهشنبه فدریکا موگرینی، با وزیران دفاع این حوزه در بروکسل تایید داشت ، نگرانیهای ترامپ بیپایه و اساس است. موگرینی گوشزد کرد : در واقع اتحادیه اروپا در حال حاضر بسیار بازتر از بازار تدارکات ایالات متحده برای شرکتها و تجهیزات اتحادیه اروپا می باشد . در اتحادیه اروپا هیچ قانون اروپایی بخرید وجود ندارد و حدود 80 درصد از قراردادهای بینالمللی به شرکتهای آمریکایی در اروپا میرسد.
خوداتکایی در اتحادیه اروپا
نگرانیهای آمریکا روی بودجه دفاعی اروپایی efd برای هفت سال به ارزش ۱۳ میلیارد یورو که پارلمان اروپایی در آوریل تایید کرد و معاهده دفاعی اتحادیه اروپا موسوم به همکاری دایم ساختار یافته PESCO تمرکز دارد .
این ایده ها نشان میدهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پروژه های خود برای توسعه تجهیزات نظامی جدید مانند هواپیمای جنگنده و هواپیمای بدون سرنشین و سیستمهای پشتیبانی مانند بیمارستانهای نظامی و مراکز آموزشی همکاری دارند .
در نشستی وزیر دفاع آلمان گفت که اروپاییها آنچه آمریکاییها برای سالهای زیادی خواستهاند انجام میدهند : تواناییهای دفاعی خود را افزایشخواهند دارد . او گفت که لازم است اعتماد کنیم که ناتو از تلاشهای جمعی آنها سود خواهد شد.
سهشنبه موگرینی با وزرای دفاع اتحادیه اروپا نشست داشت تا درباره نحوه مشارکت کشورهای غیر اتحادیه اروپا از جمله انگلیس و آمریکا در پروژههای دفاعی این بلوک بحث شود .
به گفته موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، ایالات متحده آمریکا بزرگترین صادرکننده سلاح در جهان است که سهم ۳۶ درصدی میشود و به دنبال آن روسیه، فرانسه و آلمان قرار میگیرند. از لحاظ واردات هم در رده ۱۶ فهرست قرار میگیرد و آلمان، هلند و فرانسه سه منبع برتر هستند.
فرانسه و آلمان در حال برنامه ریزی برای ساخت یک جنگنده اروپایی به عنوان بخشی از پروژه برای دستیابی به استقلال استراتژیک و پایان دادن به وابستگی تاریخی به ایالات متحده برای تضمین امنیت منطقهای هستند.
در سال ۲۰۱۱، یک ماموریت فرانسوی _ بریتانیایی در لیبی، از مهمات و تجهیزات کم آورد و مجبور به کمک گرفتن از ایالات متحده شد. واکنش فرانسه از این تجربه نشات میگیرد. دولتهای اتحادیه اروپا با استناد به نظرسنجیها تاکید میکنند که اکثریت شهروندان میخواهند که این بلوک امنیت را تامین کند.