چگونه ماشین های اسکرابر شهری عیب یابی و تعمیرات کنیم؟
پیشرفت روز افزون علم و فناوری باعث شده تا تولیده کننده تجهیزات خدماتی و نظافت شهری، شرکت صنعت سازان سبز اقدام به طراحی و تولید محصولات با کیفیت و با تکنولوژی بالا کنند. ابزارهای سنتی و قدیمی توانایی کافی در زدودن محیط از آلودگی ها را نداشته و تنها آلودگی های سطحی را میتوانند نظافت کند. از طرف دیگر رطوبت باقی مانده بر روی سطوح محیط را مستعد جذب دوباره آلودگی میکند و باعث لغزندگی سطح نیز میشود.شهری ماشین اسکرابر با استفاده از نیروی مکانیکی برس ها سطوح کف را شستشو داده و سامانه مکش، آب
همچنین آلودگی های سطح محیط را مکش کرده و به مخزن آب کثیف منتقل می یابد. بدین گونه با افزایش سرعت کارکرد ماشین اسکرابر شهری، و کاهش مصرف آب و مواد شوینده ، سطح تمیزی و بهداشت محیط کامل میشود . استفاده از این تجهیزات یک سرمایه گذاری بلند مدت درطول عمر نظافت اماکن و شهر های کشور به حساب می آید
اهمیت عیب یابی و نگهداری منظم ماشین اسکرابر
نظافت و پاکیزگی سطوح کف از جمله امور نظافتی ،که رابطه مستقیم در به چشم آمدن محیط مورد نظر میشود که به ابزار های مهمی نیاز دارد. امروزه ماشین اسکرابر شهری طراحی و تولید می شوند که جز جدید ترین و کارآمد ترین ابزار های نظافتی به شمار میروند. به همین منظور ماشین های اسکرابر شهری از اهمیت های زیادی به دلیل نظافت و پاکیزه بودن مجموعه مورد نظر می باشند. این امر می تواند به موارد زیر کمک کند
Ø افزایش طول عمر ماشین اسکرابر
Ø بهبود عملکرد
Ø کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
Ø افزایش ایمنی کاربر
Ø سرویس های دوره ای
همچنین مشخص شدن عیب ماشین اسکرابر شهری می تواند به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی کمک کند. این مشکلات می توانند ناشی از خرابی قطعات، استفاده نابجا و غلط از ماشین باشد. بنابراین نگهداری منظم ماشین اسکرابر نیز می تواند از بروز چنین مشکلاتی چلوگیری کند.
Ø روغن کاری قطعات متحرک
Ø تعویض فیلترهای روغن و هوا
Ø تمیز کردن برس ها و پدهای تمیز کننده
Ø چک کردن سطح آب و روغن مخزن
Ø جرمگیری پاشش آب ماژول اسکرابر
Ø سرویس و نگهداری قطعات مصرفی و الکترونیکی
ضمن اهمیت بالای عیب یابی و نگهداری منظم ماشین اسکرابر شهری در بهبود عملکرد، می تواند مزایای زیادی برای کاربران داشته باشد. ، سبب افزایش ایمنی و کاهش هزینه های اضافی که میتواند از کیفیت پایین باشد اتفاق افتد. در ادامه برخی از نکات مهم در مورد عیب یابی و نگهداری ماشین اسکرابر آورده شده است : دستورالعمل های سازنده را به دقت دنبال کنید:
Ø از روغن کاری و نگهداری منظم قطعات اطمینان حاصل کنید
Ø در صورت مشاهده هرگونه مشکل، فوراً آن را برطرف کنید.
Ø با رعایت این نکات می توانید عمر ماشین اسکرابر خود را افزایش داده و از عملکرد بهینه آن اطمینان حاصل کنید
انواع خرابی های احتمالی ماشین زمین شوی
ماشین کف شوی، تجهیزات نظافتی کاربرد های فراوانی از جمله شست و شوی سطوح کف دارا می باشد . این ماشین دارای اجزای که هر هرکدام ممکن است دچار خرابی شوند. در ادامه به برخی از انواع خرابی های احتمالی ماشین زمین شوی اشاره میشود
§ خرابی های مکانیکی
· خرابی برس ها:
برس ها یکی از مهم ترین اجزای ماشین اسکرابر شهری هستند که وظیفه جداسازی آلودگی ها از سطح کف را بر عهده دارند. در صورت خرابی برس ها، ماشین دیگر نمی تواند به طور موثری عمل کند. دلایل خرابی برس ها می تواند شامل خارج شدن برس از جای خود، تمام افت فشار روغن، کم بودن قدرت موتور، شل یا پاره شدن تسمه، اختلاف و اسیب دیدگی از سوی مدار الکترونیکی ، شکستن سیلندر یا قلاویز جک ها میتواند باعث خارج شدن سیستم برس ها از مدار خواهد شد و دچار ضعف در عملکرد دکمه های خاموش و روشن برس های ماشین اسکرابر بر روی صفحه نمایش داخل کابین خواهد شد.
· خرابی تی مکش
تی مکش وظیفه جمع آوری آب و آلودگی های پاک شده از سطح کف را بر عهده دارد. در صورت خرابی تی مکش، آب و آلودگی ها روی سطح کف باقی می مانند. دلایل خرابی تی مکش می تواند شامل مسدود شدن لوله مکنده ،خرابی فن مکنده که نمیتواند مکش انجام دهد، و همچنین افت سطح روغن.
· خرابی چرخ ها:
چرخ ها وظیفه حرکت ماشین کف شوی را بر عهده دارند. در صورت خرابی چرخ ها، ماشین نمی تواند به راحتی حرکت کند. دلایل خرابی چرخ ها می تواند شامل فرسودگی، پارگی، آسیب دیدگی یا گرفتگی باشد.
· خرابی اتصالات ، پیچ و مهره ها:
اتصالات و پیچ ها وظیفه اتصال قطعات مختلف ماشین کف شور را بر عهده دارند. در صورت خرابی اتصالات و پیچ ها، قطعات مختلف ماشین ممکن است شل شوند یا از جای خود خارج شوند..
§ خرابی های الکتریکی:
· خرابی موتور :
موتور یکی از مهم ترین اجزای الکتریکی ماشین کف شوی است که وظیفه چرخش برس ها و تی مکش و همچنین مدارات هیدرولیکی از جمله پمپ ، شیر های برقی و پروپرشنال ،همچنین فن مکنده که با شیر دستی قابل تنظیم را بر عهده دارد. در صورت خرابی موتور، ماشین نمی تواند استارت کند. دلایل خرابی موتور می تواند شامل سوختن، فرسودگی قطعات ،فشار بیش از حد به موتور در دور های بالا و کمبود روغن ،بالا رفتن سطح دمای آب در سیستم خنکاری اتفاق افتد و یا آسیب دیدگی باشد.
· خرابی سنسور ها:
سنسور ها وظیفه کنترل عملکرد ماشین کف شوی را بر عهده دارند. در صورت خرابی سنسور ها، ماشین ممکن است به درستی کار نکند. دلایل خرابی سنسور ها می تواند شامل به اتمام رسیدن عمر سنسور ،ضربه یا برخورد های شدید یا عدم اتصال صحیح کابل های اتصال باطری باشد.
· خرابی مدارات الکترونیکی:
مدارات الکترونیکی وظیفه کنترل عملکرد قطعات الکتریکی ماشین کف شوی را بر عهده دارند. در صورت خرابی مدارات الکترونیکی، ماشین ممکن است به درستی کار نکند. دلایل خرابی مدارات الکترونیکی می تواند شامل متصل نشدن کابل خروجی باتری و قرارنگرفتن سوئیچ در محل خود یا سوختن قطعاتی مثل بوبین و رله ها بکار رفته در باکس مخزن باشد.
برای جلوگیری از خرابی ماشین کف شوی، لازم است که از این ماشین به درستی استفاده شود و به طور منظم سرویس شود. نگهداری و سرویس ماشین زمین شوی شامل موارد زیر است.
خرابی هیدرولیکی
o پایین بودن سطح روغن:
-درصورت کمبود سطح روغن مخزن با استفاده از مدار الکترونیکی و سسنور های نهادینه شده ، وچراغ روغن هیدرولیک روشن میشود جهت اطلاع رسانی مخزن در صورت بی توجهی فورا ماشین اسکرابر خاموش میشود.
o بالا رفتن دمای روغن:
-در صورت بالا رفتن دمای روغن و عدم توجه راننده به آن باعث بالا رفتن حرارت در قطعات هیدرولیک و سوختن آنها میشود.
o روغن کثیف:
-بالا رفتن سطح روغن و تعویض نشدن به موقع فیلتراسیون روغن باعث رفتن الودکی و ذرات گردو غبار به داخل قطعات میشود. و همچنین تعویض به موقع روغن هیدرولیک و توجه به تاریخ مصرف استفاده از روغن.
o خرابی جک ها:
-درصورتی که نشتی روغن از سر جک های ماشین اسکرابر و به دلیل باز شدن نوار تفلون و پیج و مهره های کاسه نمدی سبب کم شدن سطح روغن میشود.
o تمیز کردن و روغن کاری ماشین:
-برای جلوگیری از فرسودگی قطعات مکانیکی، لازم است که ماشین کف شوی به طور منظم تمیز و روغن کاری شود
o تعویض قطعات فرسوده:
-در صورت فرسودگی قطعات مکانیکی یا الکتریکی ماشین ، لازم است که این قطعات تعویض شوند.
o تعمیر ماشین توسط تعمیرکار متخصص
. -در صورت بروز خرابی در دستگاه زمین شوی، ضروری است که دستگاه توسط تعمیرکار متخصص تعمیر شود
o تعمیر قطعات بدنه وشکستگی:
-درصورت بزور شکستگی و آسیب دیدگی از جهت تصادف و برخورد ماشین با هر شیی ،میتواند باعث ترک خوردگی و پارگی شود ،یا به علت عملکرد نامناسب اپراتور در استفاده از آپشن های ماشین.
مراحل عیب یابی ماشین اسکرابر شهری
ماشین های اسکرابر یا کف شوی شهرری در مدل ها و اندازه های متنوعی طراحی و تولید شده اند که اساس کارکرد آن ها یکسان بوده و هماهنگی اجزای مختلف، عملکرد بهینه ماشین را رقم می زند. اگر هر یک از این اجزا هر چند کوچک دچار آسیب شده باشند و به درستی به وظیفه خود عمل نکنند، کارکرد کلی ماشین مختل خواهد شد.و ممکن است با دیر متوجه شدن مشکلات و نقص فنی باعث آسیب جدی و به ماشین اسکرابر و افزایش هزینه های تعمیرات (نمایندگی های زیر نظر شرکت صنعت سازان سبز) شود.
بنابراین با توجه به اهمیت کارآیی و استفاده قیمت ماشین اسکرابر در رسیدگی به هر جز از ماشین کف شوی شهری قطعا از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به معنای داشتن ماشینی سالم و بی عیب و نقص است. راهکارهای ساده ای در زمینه نگهداری های پیشگیرانه وجود دارد که طول عمر کف شوی را چندین سال افزایش می دهد. (تمامی محصولات از خدمات پس از فروش و گارانتی به مدت زمان معلوم شده برخوردار می باشند)
همچنین در هر محیطی با توجه به میزان رفت و آمد و حجم آلودگی برنامه شستشوی سطوح کف دارای زمان بندی مشخص و منظم می باشد و براساس آن برنامه های تعمیر و نگهداری نیز تعریف می شود. این بدان معنا است که باید برخی امور نگهداری و تعمیر ماشین اسکرابر لازم صورت روزانه، هفتگی و یا سالانه الاجرا می باشد. مراحل عیب یابی ماشین اسکرابر شهری شامل بررسی روازنه ، هفتگی و ماهانه طبق دستورالعمل سازنده برای بخش های ظاهری،عملکردی مکانیکی ،هیدرولیکی و الکتریکی و اهمیت تعمیر توسط متخصص در صورت بروز مشکل فنی یا عملکردی ماشین را به اختصار شرح میدهیم:
بررسی روزانه اسکرابر شهری چگونه است؟
بررسی روزانه اسکرابر شهری به منظور اطمینان از عملکرد صحیح ماشین و شناسایی هرگونه مشکل احتمالی قبل از ایجاد مشکل جدی تر انجام می شود. در این بررسی موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرند.
ظاهر ماشین
از وجود هرگونه آسیب فیزیکی به بدنه، برس ها، تی و مدار هیدرولیکی ،بررسی انواع شلنگ کشی،همچنین دما و سطح روغن و سایر قطعات ماشین اطمینان حاصل کنید.تا از بروز سوختگی و خرابی پمپ و هیدروموتور های که با روغن کار امد هستن نشود.
سطح مایع نظافتی:
. سطح مایع نظافتی در مخزن آب تمیز را بررسی کنید. در صورت کمبود، مخزن را پر کنید.
عملکرد ماشین:
ماشین را روشن کنید و عملکرد آن را بررسی کنید. مطمئن شوید که ماشین به درستی حرکت می کند، برس ها به درستی روی زمین می چرخند و تی به درستی آب آلوده را جمع می کند
سوالات متداول از عیوب ماشین های اسکرابر و سویپر
ماشین اسکرابر روشن نمی شود ،چکار کنیم؟
ü بررسی کنید که آیا برق ماشین وصل است یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا باتری ماشین شارژ دارد یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا مدارهای متصل به باتری ماشین قطعی دارند یا خیر
ü دستگاه به درستی حرکت نمی کند
ü بررسی کنید که آیا چرخ های ماشین سالم هستند یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا موتور ماشین سالم است یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا سیستم فرمان برق الکترونیک و سیم کشی ماشین سالم است یا خیر
چرا ماشین اسکرابر به درستی نظافت نمی کند؟
ü بررسی کنید که آیا برس ها به درستی روی زمین می چرخند یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا تی به درستی آب آلوده را جمع می کند یا خیر.
ü بررسی کنید که آیا تنظیمات سیستم کنترل ماشین و کروز کنترل صحیح هستند یا خیر
ü بررسی کنید که آیا سیستم فن مکنده عملکرد درستی دارد یا خیر
صدای غیرعادی ماشین اسکرابر
ü بررسی کنید که آیا قطعاتی از ماشین فرسوده یا آسیب دیده اند یا خیر
ü بررسی کنید که آیا موتور ماشین بیش از حد گرم شده است یا خیر
ü بررسی کنید که آیا مانعی بر سر راه سیستم منکنده و فن وجود دارد یا خیر
نتیجه:
پس از انجام تمام بررسی های منظم و تعمیر به موقع اسکرابر شهری ، می توان از بروز مشکلات جدی تر، و افزایش هزینه های تعمیرات وکاهش طول عمر ماشین جلوگیری کرد.