طرح توجیهی اقتصادی تولید ورمی کمپوست
برای شروع هر کاری ابتدا باید برآورد کنیم که آیا برای ما از نظر اقتصادی بصرفه هست یا نه؟
ابتدا یک توضیح:
ما زمانی می توانیم از کار و فعالیتی انتظار بازگشت قابل توجیهی داشته باشیم که آن شغل را به وسعت و اندازه قابل توجهی راه اندازی کنیم. بعنوان مثال اگر تولید کود را خیلی کوچک راه اندازی کنیم در انتها هم زمان زیادی از نیروی انسانی صرف شده است و هم تولید پایین بوده که این خود باز مشکلات دیگری را در پی دارد بعنوان مثال چون تولید پایین بوده برایش تبلیغات انجام نمی دهیم(چون با خود می گوییم ارزش تبلیغ ندارد) و در انتها همان مقدار کم را هم نمی توانیم با قیمت خوب بفروش برسانیم. در کنار آن اگر آنقدر بزرگ راه اندازی کنیم که در اجرای آن بمانیم باز هم به تولید و در نتیجه درآمد مورد نظر نمی رسیم.
پس بنظر من حقیر با توجه به فارم هایی که راه اندازی شده و بازخوردهایی که شده است بهترین طرح از نظر اقتصادی را به صورت زیر پیشنهاد می دم که البته با توجه به میزان سرمایه گذاری و نتیجه خواسته شده می تواند تغییرش داد.
با اینکه هدف تولید کود آلی ورمی کمپوست است ولی چون یکی از هزینه های بالای این کار (بجز فضا) خرید کرم می باشد پیشنهاد ما در گام اول تاسیس یک ورمی کالچر به وسعت کم برای پرورش کرم می باشد سپس در گام دوم با کرم تولیدی خود به وسعت بالا کود ورمی کمپوست تولید شود.این کار چندین مزیت دارد : اول اینکه هزینه ی بالای خرید کرم کاهش پیدا می کند؛ دوما افراد در یک گام نسبتا سبک(از نظر وسعت کاری) کاملا با کار آشنا شده و براحتی می توانند در گام دوم با راندمان بالا تولید کنند ؛و سوما کرم زیادی تولید می شود که خود یک سرمایه بالا و در واقع یک درآمدزایی بالا محسوب می شود.
سرمایه های لازم برای راه اندازی همچین طرحی : 120 تن بار حیوانی(که ترجیحا از گاوداریهای بزرگ صنعتی خریداری شود) بهمراه 500 کیلوگرم کرم ایزینیافتیدا.
بصورت بدبینانه برای خرید آنها حدودا بین 15 تا 18 میلیون تومان نیاز است(با توجه به گستردگی بازار کرم و وجود دلالان زیاد دقت زیادی در خرید کرم شود و حتما هزینه های راه و کیفیت کرم نیز مورد توجه قرار بگیره)
اجاره ی فضا و مقدار آب مصرفی را نیز به آن اضافه کنید که با توجه به شهر و استان متغیر است.
نکته:کمتر کسی به این نکته توجه می کند که کود حیوانی خریداری شده بهتر است از یک دامداری خریداری شود تا کیفیت کود ورمی کمپوست یکدست باشد و بتوان براحتی افزونه ای را به آن برای کیفیت بیشتر، پیشنهاد داد.
مبلغی حدود 10 تا 12 درصد سرمایه بالا هم خرجهای کوچک برای بستر سازی و غیره پیش بینی شود.
حالا ببینیم در نتیجه چه داریم؛
در قسمت بستر سازی و محیا کردن شرایط زندگی کرم اگر بهترین روش و بهترین شرایط ایجاد شود(که ایجاد این شرایط تجربه و دقت نیاز دارد نه سرمایه گذاری بالا) کرم در یک دوره ، تقریبا 8 تا 10 برابر می شود.
از کود حیوانی هم مقداری صرف انرژی و تولیدمثل کرم ها می شود و حدودا 70 تا 75 درصد آن به ورمیکمپوست تبدیل می شود.
ولی ما بدبینانه تکثیر کرم را 6 برابر و تولید کود ورمی کمپوست را 60 درصد در نظر میگیریم.
پس ما بعد از یک دوره 6 ماهه حدودا 3 تن کرم داریم (بعلاوه 500کیلوی خریداری شده اول ) و حدودا 75 تن کود ارزشمند ورمی کمپوست.
با توجه به گران شدن کودهای شیمیایی و حذف یارانه آن از سمت دولت و تاکید جهاد کشاورزی بر استفاده از کودهای غیر شیمیایی و ارگانیک، هم تقاضای کود ورمی کمپوست بالا رفته هم نسبتا قیمت آن.
ولی اگر به صورت بدبینانه فرض کنیم ، شما 3.5 تن کرم دارید اگر کیلویی 14000 تومان حساب کنید و 75 تن کود را هم کیلویی 290 تومان (قیمتها واقعا بدبینانه است)؛ شما 49 میلیون تومان کرم و 21 میلیون تومان کود ورمی کمپوست دارید یعنی جمعا 70 میلیون تومان درآمد در یک گام 6 ماهه.
و باز پیشنهاد ما استفاده از کرم تولید شده در گام دوم و تولید کود ورمی کمپوست به وسعت بالاتر است.
۞ مهمترین توصیه ما به شما علاقمند محترم این است که شما سرمایه گذاری می کنید و زمانی را نیز صرف تولید می کنید بهتر است با هزینه بسیار کمی مشاور با تجربه ای را در کنار خود داشته باشید(حداقل یک گام) تا هم تضمین سرمایه و سود را داشته باشید هم علم تولید کود و پرورش موفق کرم را در اختیار شما قرار دهد.
تیم ما به مشتریان خود آموزش بازاریابی برای کرم و کود ورمی کمپوست را نیز در کنار تولید آن آموزش میدهد تا بتوانند فروش را بصورت خوشبینانه انجام دهند نه با قیمتهای بدبینانه.
می توانید برای توضیحات بیشتر با ما تماس بگیرید.
09156839979
09392966878
حسین فرخاری